Fisk & Skaldjur

Krämig citron och örtpasta med varmrökt lax


Ibland köper jag med mig en bit varmrökt lax hem från lokala fiskhandlaren. Den enda fisk jag egentligen tycker om, haha!! Så god att bara äta den som den är eller på ett tunnbröd. Den ska vara Salt o saftig och gärna smaksatt med vitlök eller peppar. En bit på ca 350-400 gram räcker gott och väl till det här receptet för två rejäla portioner och tar inte mer än 15 minuter att tillaga så står maten på bordet. 

Jag har valt spagetti men ta den pasta ni tycker om bäst eller har hemma. En enkel sås gjord på créme fraiche, en fiskbuljongtärning, citron och örter är allt som behövs förutom fisken.  

2 – 3 port

Det här behöver du :

2 port kokt pasta

400 gram varmrökt lax

 
Såsen :

2 dl créme fraiche 

1 fiskbuljongtärning 

1 pressad citron

2 dl finhackade örter (dill/gräslök/persilja) 

Salt och peppar 

 
GÖR SÅHÄR : 

Koka pastan och låt rinna av. Använd samma kastrull och värm ingredienserna till såsen, låt koka upp nån minut och tillsätt örterna precis på slutet. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med pastan fördela laxen över. Klart! Och så otroligt enkelt och gott. 

 

Enkelt och vansinnigt ett gott en måndag som denna, för visst känns det som måndag istället för onsdag?!? Jag är helt vimsig bland dagarna just nu efter alla helger. 

5
yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.