Dryck

Kryddig chorizogryta med tillhörande spanskt vin

Detta inlägg innehåller alkolholinformation och riktar sig till personer över 25 år.

”Den spanska räven rev en annan räv” – Ett utryck många av oss känner till och här kommer det att handla om två spanska guldkorn som möter varann i en galet god kombination utan att rivas.

Det blir ett recept med tillhörande vin där de spanska influenserna får möta varandra. Jag pratar om het chorizo och rödvinets Rock n´Roll i detta rödvin; Radio Boca Garnacha.

Ett fruktigt, mustigt vin med mycket kryddor och smak av körsbär, vinbär och en ton av lakrits. Det passar väldigt bra till kryddigare rätter med lite hetta, såsom mexikanska enchiladas, plockmat som tapas med goda röror, tacos, chiligrytor och även det som jag komponerat ihop i detta recept. En kryddig, het chorizogryta som garanterat kommer värma oss insnöade nordbor med sina influenser. Vinet Radio Boca Garnacha går att beställa här; Vivavinomat.se och hämtas på närmaste systembolag. Kostar 70 kr. Prova gärna mitt recept kombinerat med vinet, både en skvätt i grytan och till maten. Min gryta har jag baserat på fin, kryddig chorizokorv, tomater, lök, paprika, cornicorns, syltlök, bönor, chili mm. Allt toppas med en sval créme fraiche och serveras med bröd och vin. En fullständigt, komplett smakupplevelse för alla sinnen, för att inte tala om doften i köket när det tillagas. Man blir onekligen hungrig och det är väldigt svårt att låta bli att smaka av grytan stup i ett.

6 port

Det här behöver du :

600 gram chorizo

Olivolja

2 röda spansk peppar

2 gul lök

1 burk finkrossade tomater

230 gram avsköljda kidneybönor

3 hela tomater

1 röd paprika

ca 20 st små cornicorns

ca 20 st syltlök

ca 20 st svarta oliver

2 tsk D’ Elidas chilisås

2 dl Radio Boca Garnacha rött vin

 

GÖR SÅHÄR :

Hetta upp en rymlig panna med olivolja. Fräs på finhackad chili och lägg i korven, skuren i bitar. Tillsätt hackad, gul lök. Låt allt få lite färg. Slå på tomatkross, bönor och färska tomater i bitar, samt paprika. Vänd runt någon minut och tillsätt resten av ingredienserna. Låt småputtra på låg värme ca 5 – 8 minuter. Smaka av.

 

Inlägg i samarbete med Giertz Vinimport

3
yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache [REQUEST_URI] => /2017/01/11/kryddig-chorizogryta-med-tillhorande-spanskt-vin/ [PHPRC] => /storage/configuration/wrappers/70/165470/kryddburken.se/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 0 [PATH] => /sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin [PWD] => /storage/configuration/wrappers/70/165470/kryddburken.se [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 5000 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [REDIRECT_STATUS] => 200 [HTTP_HOST] => kryddburken.se [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_CF_IPCOUNTRY] => US [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.204.130.94 [HTTP_CF_RAY] => 3380b37081e456b7-IAD [HTTP_X_FORWARDED_PROTO] => http [HTTP_CF_VISITOR] => {\"scheme\":\"http\"} [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_CF_CONNECTING_IP] => 54.204.130.94 [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_NAME] => kryddburken.se [SERVER_ADDR] => 10.160.5.24 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 172.68.65.147 [DOCUMENT_ROOT] => /storage/content/70/165470/kryddburken.se/public_html [SERVER_ADMIN] => [email protected] [SCRIPT_FILENAME] => /storage/content/70/165470/kryddburken.se/public_html/index.php [REMOTE_PORT] => 48698 [REDIRECT_URL] => /2017/01/11/kryddig-chorizogryta-med-tillhorande-spanskt-vin/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1488251609 ) Array ( ) Array ( )