Billigt

Godaste ugnspannkakan med bacon


Hur har ni det med julbestyren? Det är inte många dagar kvar nu till själva julafton och jag hoppas ni tar det lugnt och inte stressar ihjäl er. Här hemma är det väldigt svårt att stressa med liten valp i huset. Allt har sin tid och det är bara att ta allt i den takt de tar när det både är sömnlösa ”ut-o-kissa-nätter”, uppfostran o miljöträning, att bli rumsren och vänja honom vid sitt nya liv. Det är hur som haver en ljuvlig tid som går alldeles för fort och precis som med nyfödda bebisar så blir man ibland trött och orkeslös av att ständigt ha nån vid ens fötter, som ska matas o tas om hand om men så fort dom somnat vill man bara väcka dom igen. Senaste nätterna har han dock varit sååååå duktig och hållt sig, men det måste gå fort genom ytterdörren när han slår upp sina ögon på morgonen får DÅ är han kissnödig!! ❤️ 

Bronco är en underbar liten individ med otroligt humör och motor så vi har lite att jobba med, med denna herre! ;-P Bilder från senaste dagarna hittar ni på mitt instagramkonto. @kryddburken 

Ett recept, bland de enklaste och godaste när familjen är vrålhungrig och det finns sjuhundratusen andra saker som också ska göra är ugnspannkaka. 

Jag gör ofta min med ett par paket bacon, skjuts in i ugnen och sen på med smeten när baconet är stekt. Så gott det blir! Jag tar alltid samma mängd mjöl, mjölk som antalet ägg och den ska inte gräddas för varmt. Här får ni en lite tjockare och matigare ugnspannkaka som inte ”fluffar” upp så mycket eller blir brända blåsor på. Smaklig spis! 

 

6 port

Det här behöver du :

2 pkt bacon 

5 dl vetemjöl

5 dl mjölk

5 ägg

Salt 

 

GÖR SÅHÄR : 

strimla bacon o lägg i en ugnsfast form. In i ugnen på 200 grader ca 10-15 min så baconet får fin färg. Ta ut formen och vispa ihop igendienserna till smeten. Först mjöl och vispa därefter i mjölken till en slät smet och sist äggen samt salt. Slå smeten över baconet i formen. In i ugnen igen ca 30 – 40 min. Sänk värmen direkt till 175 grader. Servera med sylt och rivna morötter. 

7 svar till “Godaste ugnspannkakan med bacon

 1. Elin skriver:

  Tack för middagstipset! Ska testa ditt recept.

 2. Anne skriver:

  Jag var och kikade på din Instagram och blev så kär! Bronco är ju helt underbar! Vilken fantastiskt fin ”liten” valp. <3 Tänk vilken stilig hund det kommer bli av honom . Riesenschnauzer är ju så otroligt vackra. Valptiden är ganska tuff på sina sätt, tur då att valpar är så söta. 😉 Måste testa ugnspannkaka med bacon nu i helgerna. Älskar ugnspannkaka, men har aldrig haft bacon eller annat i. Önskar dig en riktigt God Jul!

 3. Vicki skriver:

  God fortsättning!
  Hoppas ni hade en bra julafton.

  Vicki

 4. Sofia skriver:

  Jag såg din make i lyxfällan! Han swishade förbi i typ tre sekunder men jag var så säker på att jag kände igenom honom från någonstans (har följt din blogg länge så inte så konstigt…). Fick spola tillbaka några gånger innan jag kunde ”placera honom” haha
  Kram!

 5. kryddburken skriver:

  Stämmer bra de!

 6. Anette skriver:

  Hej
  Ramlade in här när jag googlade bästa ugnspannkakan 🙂 Jag gör alltid min i en stor långpanna -hur gör du? Min blir för tunn men jag verkar aldrig lära mig att komma ihåg att ta nåt mindre.

 7. Anonym skriver:

  Blev för tjock tyckte vi. För mycket mjöl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.