Asiatiskt

Varför är kinamat sååååå GOTT??!

Ofta när vi har ärenden över bron brukar vi luncha i Kalmar nånstans. Snabbmatskedjorna som McDonalds, Burger King eller Max lockar inte direkt. Vi brukar välja nåt grekiskt eller asiatisk ställe med lunchbuffé och är man sugen på just kinamat är restaurang Peking vid centralstation i särklass den bästa. Men vad är det som gör kinamaten sååå speciell i smaken? …Förmodligen glutamat! Jag undrar hur den smakar utan denna tillsats, just på restaurang. Det finns ju massor med galet goda recept på kinamat man kan göra hemma och då vet man ju vad det innehåller och det blir verkligen precis lika gott. Men vill man äta ute hade jag nog velat veta vilka ställen som använder sig av det och inte. Märkningen ”No MSG” har jag sett på en del restaurangdörrar men aldrig på en Kinarestaurang. Och hur skadligt det än för kroppen med diverse biverkningar har jag aldrig upplevt att kinamat fått mig att må dåligt, få ont i magen etc. Däremot McDonalds… Hur som så är Peking i Kalmar svårslagen i sin bransch. Biff med bambu och champinjoner är en favorit, liksom stark kyckling i röd curry… Friterat fläsk o honungsmarinad filé…och de wokade grönsakerna med krispiga vattenkastanjer…  Det är bara sååå GOTT! O så en massa sambal oelek på de också. Den får man inte missa!

 

Vilken är din favorit på en kinabuffe? 

 

Tipsa gärna läsarna om bästa restaurangen nära dig!

 

img_5507.jpg

 Godaste!! 😛

Friterad banan med glass och sirap är också ett måste. 🙂

7 svar till “Varför är kinamat sååååå GOTT??!

 1. Ola Sandström skriver:

  Jag har inte ätit nån bättre kinamat i hela Sverige än på Shanghai Wok i Östersund.

 2. Linda skriver:

  Västerås: Hong Kong
  Nyköping: Asian Bamboo Deli

 3. Karro skriver:

  Peking är bäst!

 4. emilie skriver:

  Finns ming kvar? Minns att jag tyckte att det var bra när jag bodde där 2008.

 5. Lina skriver:

  Ja det är verkligen gott! En av favoriterna för mig är också biff med bambu sedan brukar de ha en slags chilikyckling på vårt favoritställe och den är bara så himla god:) Nu blev jag sugen…

 6. TLS skriver:

  Kan ju vara säga att det som serveras på dom flesta ”Kinesiska” restaurangerna i Sverige är Svensk mat med Kinesisk inspiration. Har bott snart 10 år i Asien och maten här liknar ingenting utav det som serveras i Sverige. Inte för att det är nåt fel med biff med bambuskott, men här äts det inte.

 7. Vicki skriver:

  Friterad kyckling med currysås är en favorit när det gäller kina mat. Eller någon kycklingrätt med massa grönsaker och stark sås.

  Trevlig helg,Vicki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.