Kebab, rulle, pita mm

Tunnbröd fyllt med krämig fläskgryta, soltorkade tomater och fetaost

tunnbröd_korntunnbröd_recept_fläskfile_wraps_tunnbrödsrulle_krämig_sås_fetaost_snabbmat_helgmat_fredagsmys_fredagsmat_wrap

Fredagskvällens middag igår blev en riktig supergoding! 😛 Ja, faktiskt! Jag gillar det lite rustika med ett grövre tunnbröd och en god gryta av antingen fläskkött, nöt eller viltskav som man fyller brödet med. Självklart tillsammans med sallad, lite tillbehör såsom gurka, tomat, fetaost och i det här fallet även soltorkade tomater. GALET gott!! 😛

 

4 port

Det här behöver du : 

4 stora, runda korntunnbröd

500 gram fläskkött (här använde jag skinkschnitzel)

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

Smör till stekning

salt och peppar

4 dl vatten

2 msk oxfond

1 msk D´Elidas chilisås

3 dl grädde

1 burk champinjoner

Maizenamjöl + vatten till redning

 

GÖR SÅHÄR : 

Banka ut köttet ordentligt på bägge sidorna och strimla det. Hacka lök och vitlök och stek allt i smör i het stekpanna så de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten, fond och chilisås. Låt bräsera utan lock ca 1 timme på svag värme tills köttet är riktigt mört. Tillsätt grädde och champinjoner och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av.

 

tunnbröd_korntunnbröd_recept_fläskfile_wraps_tunnbrödsrulle_krämig_sås_fetaost_snabbmat_helgmat_fredagsmys_fredagsmat_tunnbröd

Korntunnbröd är bland det bästa jag vet och så fort jag hittar det i affären köper jag hem det och fryser in så det finns lite extra. Tre stora, runda tunnbröd i varje påse.

 

tunnbröd_korntunnbröd_recept_fläskfile_wraps_tunnbrödsrulle_krämig_sås_fetaost_snabbmat_helgmat_fredagsmys_fredagsmat_ingredienser

En del av ingredienserna.

 

tunnbröd_korntunnbröd_recept_fläskfile_wraps_tunnbrödsrulle_krämig_sås_fetaost_snabbmat_helgmat_fredagsmys_fredagsmat_lök_bräsera_fläskfile_schnitzel

Stek lök, vitlök och kött i het panna så det får fin färg. Krydda med salt och peppar.

 

tunnbröd_korntunnbröd_recept_fläskfile_wraps_tunnbrödsrulle_krämig_sås_fetaost_snabbmat_helgmat_fredagsmys_fredagsmat_bräsera

Tillsätt sedan vatten, fond, chilisås och låt bräsera på låg värme utan locka ca 1 timme.

 

tunnbröd_korntunnbröd_recept_fläskfile_wraps_tunnbrödsrulle_krämig_sås_fetaost_snabbmat_helgmat_fredagsmys_fredagsmat_schnitzel_fläskfile

Tillsätt sedan grädde och champinjoner. Nu skulle ni känna dofterna här. Helt ljuvligt. 😛

 

tunnbröd_korntunnbröd_recept_fläskfile_wraps_tunnbrödsrulle_krämig_sås_fetaost_snabbmat_helgmat_fredagsmys_fredagsmat_kebab

Den krämiga köttgrytan passar naturligtvis lika bra att serveras till potatis, pasta, ris mm. Bara fantasin som sätter gränser här.

sallad_tunnbröd_tunnbrödsrulle

Fyll tunnbröden med romansallad, jag tycker de passar bäst till just wraps och rullar då de är lite mer spänstiga. Sen är det bara att fylla på med allt gott man vill ha. Vi tog färska och soltorkade tomater, strimlad gurka och fetaost.

 

tunnbröd_korntunnbröd_recept_fläskfile_wraps_tunnbrödsrulle_krämig_sås_fetaost_snabbmat_helgmat_fredagsmys_fredagsmat

Smaklig måltid, hoppas ni fick lite inspiration till en god helgmiddag!

 

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *