Kyckling

Möra kycklingfiléer med tzatziki, sallad, pommes och Lohmanders bearnaisesås

kycklingfilé_recept_tips_middagstips_möra_saftiga_kryddor_marinad_stekta_tzatziki_tips

Fredagskväll och vad är väl mysigare än en familjemiddag, lite lagom slitna efter veckan och man får sätta sig ner och pusta ut, äta gott, njuta, småprata och bli sådär härligt trött så det enda som väntar (efter disk och undanplock i köket förstås) är soffan och TV-kväll! Jag älskar fredagar! 😛

 

Nästa vecka har Joline sportlov så nu planerar jag veckans inköp och middagar och förbereder för fullt då jag själv ska jobba som vanligt.

 

Ikväll däremot gjorde vi kyckling med pommes, tzatziki, sallad och till det Lohmanders bearnaisesås. Oj, oj, oj så gott!

 

Kycklingfiléerna delade jag på längden och gjorde en marinad till som dom fick ligga i en timme före stekning. Ett hopkok av allehanda blandning; Smör, tomatpuré, citron, balsamico vinäger, D’Elidas, kycklingfond, malen paprika, timjan, salt o peppar. Sen stekte jag dom i het panna tillsammans med vitlöksklyftor så de fick fin färg runtom. Sänkte sen värmen till lägsta och slog på en deciliter vatten. På med lock och lät dom sen ligga där en halvtimme. Det blir så himla gott när de får eftersteka i lite sky på låg temperatur.

 

3 – 4 port

Det här behöver du : 

4 kycklingfiléer

Marinad (se recept nedan)

5 – 6 hela vitlöksklyftor

1 – 2 dl vatten

 

GÖR SÅHÄR : 

Putsa kycklingfiléerna och dela på mitten längs med. Rör ihop ingredienserna till marinaden och rör ihop med kyckligen. Låt marinera i kylskåp minst en timme före stekning/grillning.

 

 

Marinad : 

3 msk rumsvarmt smör

2 msk tomatpuré

½ pressad citron

1 msk balsamico vinäger

1 msk kycklingfond

1 tsk D´Elidas chilisås

1 tsk malen paprika

1 tsk torkad timjan

Salt och peppar

 

GÖR SÅHÄR :

Rör ihop alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingbitarna i.

 

 

Tillbehör :

Pommes strips

Tzatziki (se recept nedan)

Lohmanders bearnaisesås

Blandad sallad

Tomat

Gurka

Rödlök

Gul paprika

 

kycklingfilé_recept_tips_middagstips_möra_saftiga_kryddor_marinad_stekta_tzatziki

Tzatziki :

200 gram gurka (ca en halv)

2 dl creme fraiche

2 pressade vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 skvätt vitvinsvinäger

Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :

Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag och salta (ca ½ tsk) så vätskan drar ur och den får stå och droppa av en stund. Krama sen ur det sista vätskan ur gurkan med händerna och blanda med resten av ingredienserna. Låt gärna stå i kyl nån timme före servering.

 

kycklingfilé_recept_tips_middagstips_möra_saftiga_kryddor_marinad_stekta_marinad

Kycklingfiléerna i marinaden.

 

kycklingfilé_recept_tips_middagstips_möra_saftiga_kryddor_marinad_stekta_kyckling

Fräs på i het stekpanna med vitlöksklyftor.

 

kycklingfilé_recept_tips_middagstips_möra_saftiga_kryddor_marinad_stekta

Slå på vatten och låt sjuda långsamt med lock på lägsta värmen ca 30 minuter.

 

kycklingfilé_recept_tips_middagstips_möra_saftiga_kryddor_marinad_stekta_pommes

Servera med pommes, tzatziki, sallad och Lohmanders bearnaisesås.

 

kycklingfilé_recept_tips_middagstips_möra_saftiga_kryddor_marinad_stekta_pommes_tzatziki

Trevlig helg!

 

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *