Gratänger

Renskavsgratäng med gratinerat potatismos

renskav_viltskav_renkött_gratäng_renskavsgratäng_potatismos_gratinerat_mos_fjällbrynt_messmör_sås_middagstips

Gillar ni viltskav? Jag köper ofta hem renskav då jag verkligen älskar en riktigt god renskavsgryta. Det är inget billigt kött här nere i söder men så otroligt gott och smakrikt. För att inte tala om rökt renkött… Det hittar jag ibland på marknader, och det är hundra gånger godare än godis! När jag tillagar renskav brukar jag smaksätta med torkade örter såsom timjan, enbär och rosmarin och även nån matsked lingon och messmör i såsen.

Den här grytan har jag hällt i en form tillsammans med spritsat potatismos och gratinerat allt i ugnen. Ni vet vid det här laget att jag ofta förespråkar ”allt-i-ett-middagar” 😛 Det enkla, goda och smidiga!

 

4 – 6 port

Det här behöver du : 

400 gram renskav

smör till stekning

2 tsk timjan

2 msk viltfond

5 dl vatten

3 msk messmör

1 msk lingonsylt

1½ dl grädde

Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR : 

Stek renskaven i smör i het stekpanna. Smula över torkad timjan och tillsätt fond samt vatten. Låt koka upp. Tillsätt messmör, lingonsylt och grädde. Låt puttra ca 15 minuter på låg värme. Smaka av med salt och peppar.

Spritsa potatismos i en ugnsfast form och häll grytan i mitten. Gratinera i ca 30 minuter i 175 grader.

 

renskav_viltskav_renkött_gratäng_renskavsgratäng_potatismos_gratinerat_mos_fjällbrynt_messmör_sås_renskavsgryta

God, puttrande renskavsgryta.

 

renskav_viltskav_renkött_gratäng_renskavsgratäng_potatismos_gratinerat_mos_fjällbrynt_messmör_sås_spritsat_mos

Spritsa mos i en ugnsfast form och häll grytan i mitten.

 

renskav_viltskav_renkött_gratäng_renskavsgratäng_potatismos_gratinerat_mos_fjällbrynt_messmör_sås

Gratinera i ugn ca 30 minuter i 175 grader. Servera!

 

1

2 svar till “Renskavsgratäng med gratinerat potatismos

  1. Veronika skriver:

    Jag funderade precis på att hitta på nåt kul med messmör som stod i kylen, så hittar man detta receptet! Det här ska jag verkligen prova 😉

  2. Ann-Sofie skriver:

    Gjorde nyss din falukorv med tvist. Den var SUPER. Sambon längtar tills imorgon lunch då han får äta det igen sa han just. Tusen tack! Vilket kanonrecept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *