Efterrätter

Kärleksmums-kladdkaka

kladdkaka_mockarutor_kärlekskladdkaka_kaka_baka_chokladkaka_recept_tips
Behöver ni ett riktigt gott och chokladigt tips inför helgen så ska ni alla gånger baka denna kärleksmums-kladdkaka! Tanken från början var att göra en vanlig kladdkaka men så hade jag ingen grädde hemma som skulle serveras till så jag tänkte att man kan göra den med glasyr och kokos som kärleksmums och det blev en riktig fullträff. Jösses amalia så gooood!! 😛 Härligt, tung kladdkaka, toppad med ett tjockt lager chokladglasyr och så kokosflarn…. Prova genast alltså!

 

Det här behöver du : 
150 gram smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 ägg
ca 1 dl kokosflarn

 

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en form ca 20 cm i diameter. Grädda ca 18 – 20 minuter i 175 grader. Ta ut och häll på glasyren, toppa med kokosflarn.

 

Glasyr : 
125 gram smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
6 – 7 dl florsocker

 

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret i en kastrull och dra av från plattan. Rör ner övriga ingredienser till en slät chokladsmet. Bred över kladdkakan. Strö över kokosflarn och låt svalna/stelna i kylskåpet, gärna till dagen efter.
(Vill man ha lite mockasmak i glasyren så tillsätt nån matsked kallt, starkt kaffe.) 

 

kladdkaka_mockarutor_kärlekskladdkaka_kaka_baka_chokladkaka_glasyr_kokosflarn
Kladdkakan är färdig och uttagen ur ugnen. Bred på glasyren medans kakan är varm.

 

kladdkaka_mockarutor_kärlekskladdkaka_kaka_baka_chokladkaka_glasyr
Toppa med kokosflarn. Finns i vanlig mataffär.

 

kladdkaka_mockarutor_kärlekskladdkaka_kaka_baka_chokladkaka
Låt svalna och stelna i kylskåpet, gärna över natten så blir den riktigt kladdig, mastig, seg och god! 😛

 

_glasyr_tips
Prova gärna och säg vad ni tycker!

 

3

8 svar till “Kärleksmums-kladdkaka

  1. Ewa Nilsson skriver:

    Ser smarrigt ut. Är det inte svårt att få ut kakan ur folieformen?

  2. kryddburken skriver:

    Ewa!
    Vanligtvis brukar jag använda en rund form med löstagbar kant men nu hade jag fått med mig alla till jobbet så det fick bli en sån här i aluminium. Det går inte att ”ta ut” kakan om man inte river sönder formen. 🙂
    /Linda

  3. Anette skriver:

    Mums! Måste testa på söndag.

  4. Anne skriver:

    Wow! Måste vara supergott. Ska bakas!

  5. Cava? Ja, tack! skriver:

    WOW! Har sökt ett recept som detta länge. Detta måste provas redan ikväll!!!

  6. Hafen skriver:

    Idag är det andra gången på kort tid som jag väljer att bjuda på den här kakan, så god är den!

    Vill bara tillägga att det går alldeles utmärkt att göra den glutenfri genom att använda glutenfritt mjöl i istället. Om man vill! 🙂

  7. Erika skriver:

    Mkt gott! Men nåt hände med glasyren, den blev bara hård o inte som en smet och den blev väldigt söt. Vad tror du hände? För mkt florsocker? Vill gärna prova göra om den men få en mjukare glasyr. Mvh Erika

  8. Emma skriver:

    Glasyren sjönk typ in i kakan när jag tog ut den efter 19 min.. Men blir säkert bra ändå :p
    Ska bjudas på ikväll, så den får vila i några timmar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *