Färs

Köttfärssås, långkokt med smak av tomat och oregano

långkokt_köttfärssås_godaste_köttfärs_färs
Vardagsfavoriten som vi ofta gör här hemma är långkokt köttfärssås. Älskas av alla och jag brukar oftast göra på 1 kg nötfärs och dryga ut med allehanda grönsaker, rotfrukter och tomatsåser så det blir en ordentlig gryta. Smart till matlådor och att frysa in. Köttfärssås går ju att ha till allt nästan! HÄR hittar du dessutom 21 recept och tips på vad du kan göra med överbliven köttfärssås. 😉

Här är min egen storfavorit med massor av smak av tomat och oregano. Receptet innehåller både tomatpuré, finkrossade tomater och ketchup och jag lovar det blir riktigt härliga smaker av allting när det fått småkoka länge på spisen. En liten skvätt grädde rundar av det hela och du har en helt ljuvlig köttfärssås att servera till pasta och massor med riven ost.

När jag lagade den här såsen hade jag visst glömt att fylla på pasta-förrådet så det fick bli en blandning av stora makaroner och spiraler, men helst vill jag ha tunna spagetti. 😛

Det här behöver du : 
1 kg nötfärs
3 msk tomatpuré
3 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1 burk finkrossade tomater
1 burk vatten
3 dl ketchup (Heinz)
2 msk oxfond
1 dl grädde
Salt och peppar
Riven ost (parmesan eller cheddar)

GÖR SÅHÄR : 
Bryn nötfärsen tillsammans med tomatpurén och de torkade kryddorna så kommer smakerna fram bättre. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt puttra på svag värme med lock ca 2 – 3 timmar. Smaka av med salt och peppar.

köttfärssås_recept_färs_köttfärs
Den godaste köttfärssåsen är en långkokt som fått puttra länge med riktigt, härliga och mustiga smaker.

köttfärssås_långkok_köttfärs_färs
Servera med pasta och toppa med en god riven ost och några varv med pepparkvarnen.

14 svar till “Köttfärssås, långkokt med smak av tomat och oregano

  1. ELISABETH skriver:

    GRATTIS!!! Fick Coop´s medlemstidning idag, och Du var en av vinnarna i Tårt- tävlingen! Fortsätt med din super duper braiga blogg! Hälsningar från Norrbotten.

  2. kryddburken skriver:

    Tack så mycket Elisabeth! <3
    Kram

  3. Haha, nu blev jag jättesugen på köttfärssås! Så himla läckra bilder! 🙂

  4. Olivia skriver:

    vad menar du med en burk vatten? 🙂

  5. kryddburken skriver:

    En tomatkross-burk!

  6. Anna S skriver:

    Vi älskar också köttfärssås! Värdens bästa maträtt att laga mycket av. Fryser in i lagom stora lådor och sen är middagen fixad. Tack för en toppenblogg

  7. Så gott det ser ut, blev sugen på köttfärssås nu! 🙂

  8. Martin skriver:

    Hej!

    Ser riktigt riktigt gott ut! Ska genast testa ditt recept!

    Ang salt o peppar, hur mkt tar du ungefär? Tycker alltid det är svårt med salt o peppar 🙁 Ena blir det för lite eller för mkt

  9. Nina skriver:

    Jag som trodde jag gjorde värdens godaste sås men nu vet jag inte. Måste testa din ikväll!

    Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag! Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint och helt gratis. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

  10. Bästa vardagsrätten, så himla gott!

    Inredningshjälpen/Anette

  11. Camilla skriver:

    Ska det inte vara lök i?

  12. Anna skriver:

    Blir det lika bra med blandfärs å slänga i en hackad lök?

  13. Christina skriver:

    Ser jättegott ut! Jag älskar pasta av alla sorter och köttfärssås är ju en klassiker som man inte kan vara utan 🙂

  14. Maria skriver:

    Ååååh, vad god den ser ut! Har suttit och suckat över din blogg i flera dagar nu, och kan inte sluta titta igenom allt gott du lagat, men idag ska jag minsann göra ”din” köttfärssås 😉 Däremot så har jag ingen nötfärs, så det får bli fläskfärs istället, och hoppas på det bästa 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.