Smörgåstårtor

Smörgåstårta med ägg, lax och räkor

smörgåstårta_lax_skaldjur_recept_rund
Igår 18 oktober fyllde jag år. Hur många år får ni gissa er till. Det är i alla fall så många att man inte jublar direkt som man gjorde när man fyllde 20 eller 25! 😉 Haha! Men sen tror jag många av er vet att jag är av den sena årgången -78 så det är väl inte så svårt att lista ut. Dagen var fylld av överraskningar, blommor, presenter, tårta, blombud och mysigt firande på kvällen med släkten. ♥

Jag hade förberett en rund smörgåstårta kvällen innan fylld med skagenröra, ägg och mjukost. Den är så vansinnigt god så endast en ynka liten trekant blev över men den bjöd jag fd. styvfar på idag när han kom förbi i ett ärende.

Jag hade då inte ens kunnat ana mig till så mycket fina presenter som jag fick så jag är tvungen att delge er hela listan. Är helt överväldigad och så tacksam över allt fint! Min lilla samling (numera ganska stora) Le Creuset-familj här hemma i köket har fått tillökning, bilder finns längre ner i inlägget.

Fina presenter av nära o kära ♥
Höstbuketter
Pengar och trisslotter
Raggsockar
Mortel
Popcornmaskin
Schampo o balsam
Ögonskugga
Sminkpenslar
Handkräm
Doftljus 
Plommonlila soppmugg m fat
Rosa rosor
Le creuset röd salt o pepparkvarn

Le creuset röd såssnipa
Le creuset turkosa äggkoppar

Och här kommer recept på smörgåstårtan samt bildregn från gårdagen. 😛

10 – 12 bitar, rund 3 lager
Det här behöver du :
2 förp hönökaka (8 halvmånar)
1 sats grundröra
1 sats skagenröra
5 kokta, mosade ägg + 1 msk smör + 1 krm salt
1 tub naturell mjukost

Grundröra : 
1 dl lättvispad grädde
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 burk stenbitsrom (80 gram)
1 kruka finhackad dill
Salt & peppar

Skagenröra : 
1/4 av grundröran
2 rejäla nävar räkor
½ finhackad rödlök
1 msk pressad citronsaft
en nypa cayennepeppar
en nypa havssalt

GÖR SÅHÄR :
Lägg ut första bottnen med två halvmånar. Bred med smör samt skagenröra. Lägg på andra bottnen och bred med mjukosten. Snåla inte. Lägg på tredje lagret bröd och bred med smör. Täck med äggröran. Lägg på sista lagret bröd och täck sedan hela tårtan med grundröran.
Hit brukar jag förbereda dagen innan. Täck med plast o ställ i kylskåp över natten.
Garnera tårtan samma dag den ska serveras. Använd kallrökt lax, räkor, kokta ägg, ost, gurka och citron.

kryddburken_födelsedag

höstbukett

presenter

soppmugg_fat_lila

le_creuset

bukett_liljor

rosa_rosor

bukett_snittblommor_födelsedag

my_tårta

13

15 svar till “Smörgåstårta med ägg, lax och räkor

  1. Energeticas Blog skriver:

    Grattis i efterskott:) Smörgåstårtan ser fantastisk ut. En sådan får jag nog försöka mig på till min sons födelsedag:)

  2. Annelie skriver:

    Wow, vad presenter,,, vad ska det bli när du fyller 5:a eller 0:a..?? 😉

    Din smörgåstårta både låter som den är god och ser gudomligt god ut,, kanske skulle prova och göra den någon gång,, är så inkörd på den jag brukar göra. Men skoj att testa något nytt.

    Ha en finfin kommande vecka kära du.. // Kramen Annelie

  3. Ida krieg skriver:

    Är det en mytårta jag skådar?? Flyttade från Öland till Göteborg för 5 år sedan och den finns ju inte här!!! Snälla ge dig på att testa att baka en?! Skulle döda för receptet på denna perfekta tårta ❤️

  4. Anna J skriver:

    Din smörgåstårta ser fantastisk ut (precis som alla dina tidigare smörgåstårtor som du visat på bloggen). Så mycket fint och bra du fick på din födelsedag. Berätta gärna om tårtan på sista bilden. En sådan har jag aldrig sett innan.

    Grattis lite i efterskott. Kram!

  5. kajomida skriver:

    Grattis en dag försent! Hittade ju hit pga dina smörgåstårtor och jag blir lika glad varje gång det kommer ett nytt upplägg!

  6. Hipp hipp hurra för dej! Inga dumma presenter att få, Le Creuset gillar vi också väldigt mycket.
    Smörgåstårta har vi inte ätit på länge, blev allt lite sugna nu:)
    Kramar

  7. Anne skriver:

    Grattis i efterskott! Vilka fina presenter du fick. 🙂 Själv är jag året äldre än dig, blir 37 år i december. Reflekterar ofta över hur unga alla är. 😉

  8. Karin skriver:

    Grattis i efterskott! Tårtan ser ursmaskig ut!

  9. Karolinas Kaos skriver:

    Jag fyllde också år igår, grattis till oss 😀 Smörgåstårtan ser helt underbar ut!

  10. Camilla skriver:

    Smörgåstårtan ser riktigt god ut! Ska man blanda i 1/4 av grundröran i mjukostlagret och i ägglagret med?
    / Camilla

  11. Grattis Linda!!!!!!! Låter som en strålande födelsedag, familj smörgåstårta och presenter är bästa mixen i världen.

    Kramar

  12. Tina skriver:

    Ska man blanda äggen med grundröran också? Ska göra denna smörgåstårta i helgen tänkte jag, den ser jättegod ut!

  13. kryddburken skriver:

    Camilla o Tina!
    Grundröran ska bara blandad m skagenröran och sen till att täcka tårtan. Tycker ni att äggröran blir för torr så blanda i lite i den med, det beror ju hur hårt äggen kokat. Jag kokar alltid äggen så att gulan är krämig.
    Ha en fin dag!
    /Linda

  14. kryddburken skriver:

    Ida!
    Visst är det en My-tårta! 😉
    Ge mig på att baka en sån? Hmmm… Det får jag fundera på.
    /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *