Tävlingar

Fritera nyttigare pommes med 1 msk olja i Actifry

pommes_fritös_actifry_recept
För en tid sen fick jag hem en Actifry att prova. En smidig köksmaskin med många funktioner. Mest känd är den nog för att ”fritera nyttigare”. Med bara 1 msk olja istället för fettdrypande fritöser som både ryker och luktar gatukök.

Självklart blev jag nyfiken om den skulle imponera på mig så först ut i testet blev såklart pommes. Jag skar egna lite tjockare stavar av 3 bakpotatisar och behöll skalet på. 1 msk olja över och sen på med locket.

30 minuter senare fick vi såhär fina pommes. Går inte att jämföra om man skulle ha kört dom på en plåt i ugnen. Dom blev otroligt fina i konsistensen. Mjuka och ”mosiga” inuti och frasig, krispig yta. Helt perfekta! 😛

Förutom pommes kan man ”fritera” och tillaga allt möjligt tänkbart såsom grytor, woker, kyckling och grönsaker, fisk, kött mm. Ett fiffigt tillbehör är en metallkorg som kan sättas i istället för den roterande armen med vilken du kan tillaga panerade rätter såsom chili cheese, kroketter, schnitzel, fish n´chips mm.

Skulle du vilja vinna en egen Actifry?
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Lämna då en kommentar här nedan om varför just du behöver en sån här och vad du skulle laga i den! 😉
Till och med lördag 5:e juli kan du vara med och tävla. Vinnaren presenteras här på kryddburken under söndagen.

Actifry är värd ca 1990 kronor och är superenkel att använda:

 1. Du lägger i det du vill tillaga, ex. kött, grönsaker eller potatis
 2. Ställer in tid
 3. Du går och hittar på något kul under tillagningstiden
 4. Den plingar till när maten är klar

actifry

actifry_pommes

actifry_fritera

actifry_recept_pommes_fritera

197 svar till “Fritera nyttigare pommes med 1 msk olja i Actifry

 1. Madde skriver:

  Både jag o min sambo älskar allt som är friterat men då jag tycker det är för ”flötigt” gör vi det sällan. Skulle gärna vilja ha ett lite nyttigare alternativ så vi kan göra det oftare med även gott samvete från min sida. Plus att min sambo skulle bli väldigt lycklig om jag godkände mer fritering hemma;)

 2. cathrin skriver:

  Jag skulle vilja vinna den dels för att jag suktat efter den sedan den kom ut för 3-4 år sedan (men helt ärligt är priset för saftigt för något man inte vet om det verkligen fungerar). Jag vill även vinna den då jag och min sambo ÄLSKAR allt som är friterat! Och ja, självklart har det lett till att vi sedan fem år tillbaka har lagt på oss 20 kg vardera… haha! Därför skulle det vara helt underbart att inte behöva avstå från friterat, utan använda sig av ett nyttigare sätt. 🙂

 3. Ann-Sofi skriver:

  Hade varit fantastiskt med en sådan! Bra att man kan göra annat samtidigt som maten lagar sig själv 🙂

 4. Ida skriver:

  Hade varit kul att vinna denna då den friterar på ett nyttigare vis och försöker man gå ner i vikt som jag gör hade det varit guld värd då man faktiskt blir sugen på friterat ibland, jag hade såklart velat testa det ack så tråkiga men ack så goda pommes såklart:)

 5. Malin skriver:

  jag har tre barn som älskar friterat och med vanlig fritös blir det kladdigt, osigt och bara äckligt. jag skulle fritera det mest.

 6. Linnea skriver:

  pommesgalen människa som ändå får stå över sån mat på grund av att man försöker lätta några kilo. skulle vara helt underbart om jag också skulle få njuta av pommes, fast då på ett nyttigare vis.

 7. Bettan skriver:

  Vill så gärna vinna så jag kan göra pommes i snygg fritös
  Och fritera nyttigare är ju inte helt fel
  Älskar friterade grönsaker fisk och kyckling mums
  Det kanske kan bli fler gånger om man ägde en actifry
  Håller nu tummar och klor
  Bettan

 8. Anette Thorell skriver:

  Hej!
  Tack för en superbra bloggsida, blir lika sugen att pröva dina recept varje gång jag är inne. Min sambo har varit på läkarundersökning där det visade sig att han hade för höga kolestorolvärden samt ett förhöjt blodtryck. Han har fått medicin mot detta men egenvård är lika viktigt för att försöka få bukt med problemen, han och även jag älskar god mat och alla gånger med handen på hjärtat så är det väl inte direkt vad doktorn/kostrådgivana skulle rekommendera som bra kost. Denna apparat/hjälpreda skulle ju för oss vara ett jättebra ”redskap” att laga mer fettsnålt, nyttigare mat med. Om vi skulle vinna så skulle jag vilja överraska min sambo med att göra en oxfilewok av strimlad oxfile, färska champinjoner, röd lök,paprika vattenkastanjer, broccoli, morötter i stavar, bambuskott och äggnudlar och till det en chili o garlicsås./ Anette o Johan

 9. malin skriver:

  Åh SOM jag vill ha den här i vårt lilla pyttestudentkök! Jag skulle fritera massor av färska frukter, tex: banan, jordgubbar, nektarin, ananas och servera med karamelliserat socker och en hemmagjord glass. MUMS!

 10. Mia skriver:

  Jag skulle vilja vinna för att jag ÄLSKAR chilli cheese och då skulle jag inte behöva åka till hamburgerierna i stan 🙂 utan kunna fixa dem hemma smidigt och lätt.

 11. Lotta skriver:

  Tänk om jag vann fritösen, då skulle jag överraska min sambo med goda friterade kycklingvingar. Bästa vinsten .. / Lotta

 12. Andrea skriver:

  Jag bara ÄLSKAR friterad mat men gör inte det so ofta för hälsans skull…allt som friteras bara smakar bättre…jag tror jag skulle fritera nästan varenda måltid 😉 kroketter, falafel, schnitzel, lökringar…mums!

 13. Cicci skriver:

  Vi var nyligen i England och barnen blev löjligt förälskade i Fish’n chips. Jag skulle så gärna vilja göra det hemma och bjuda barnen och sambon. Helt fantastiskt att man kan göra det på ett nyttigt sätt. Då kan vi äta det ofta och drömma oss tillbaka till vår fina Englandssemester :-).

 14. Gunilla Petersson skriver:

  Jag skulle väldigt gärna vilja prova den här apparaten, den verkar vara väldigt bra. Jag och min familj är alltid pigga på att testa nya smaker och komplettera vårt kök. Självklart står hemlagade pommes överst på listan att testa!

 15. Johan skriver:

  Jag försöker få mitt barn att börja äta potatis. Hon är ett och ett halvt och jag kan konstatera att det går sådär. Jag har lyckats lära henne att tycka om ägg fastän hon spottade och fräste i början. Hon gillar linser och andra baljväxter, en koriandersalsa av Jamie oliver, tofu, gorgonzola osv. Men potatisen har hon ratat sen vi började med smakportioner. Varken potatismos eller kokt vanlig/färskpotatis äts, hon spottar således ut närapå allt som har med potatis att göra. Nu till den bistra sanningen. Den form av potatis som hon får i sig är ugnsstekt potatis, då äter hon. Så min tanke blir att med denna maskin kunna göra potatis åt henne lite oftare än vad som görs nu eftersom den innehåller väldigt mycket fett. Kanske, kanske kan jag få henne att börja gilla potatis i andra former mer om hon nu blir van vid smaken. Första måltiden skulle bestå av enbart potatis med lite lite salt på, kanske någon sås och nått protein men från start, enbart potatis för bär de kommer i den formen då rensas talriken.
  Med vänlig hälsning, Johan

 16. Yvette Thorén skriver:

  Vid en vinst av Actifry skulle jag samla hela familjen, barn och barnbarn. Sedan skulle vi fritera räkor, doppa dem i curry och limesås. När suget efter efterrätt gav sig tillkänna skulle vi fritera äppelringar servera dem med pudrade med florsocker och lättvispad grädde.

 17. Camilla skriver:

  Åh skulle verkligen vinna denna så både jag och barnen kan utveckla våra kunskaper i mat med lite fett har 3 barn under 7 och ensamstående till dessa guldkorn så skulle passa perfekt för min lilla familj där alla gillar att hjälpa till med maten. Håller nu tummarna!!

 18. Jenny skriver:

  En sån här har jag önskat mig i många år, men inte vågat köpa, kostar ju rätt mycket… Förutom pommes så är ju fisk kanongott att fritera…

 19. Veronica skriver:

  Oh en sån skulle jag vilja ha! Har en idé om att göra lövtunna krispiga chips på rotsaker som rödbeta, morot, potatis, palsternacka samt sötpotatis och krydda dem med flingsalt, en liten knutta svarrpeppar och timjan. Tror det skulle smaka super en sommarkväll i solnedgången tillsammans med nåt svalt att dricka.

 20. Kristina K skriver:

  Jag har antagligen en av Sveriges sämsta hyresvärdar. ”Allt går att laga med silvertejp”, verkar vara deras motto. Men vi trivs med grannar, förskola och området och försöker göra det bästa av situationen. Fast förra månaden började ugnen ge upp, den gräddar ojämnt (ibland inte alls). Misstänker att det blir en seg process innan den blir lagad. Familjen ”rotfrukter-i-ugn” hoppas få njuta av läckra, nyttigare rotfrukter- och krispiga tillbehör till sommarens grill…

 21. Annika skriver:

  Pommes frites och chips tycker jag är godare än allt annat och äter det flera gånger i veckan. Det skulle vara spännande att testa göra egna chips i den.

 22. Cecilia skriver:

  Vi saknar ugn i våran husvagn så då vi far iväg med husvagnen finns det inte så många nyttiga alternativ i matväg och i och med att jag har ibs och inte tål vanlig friterad mat så skulle det vara jättekul (och säkert jättegott) att få testa detta. Det första jag skulle testa är definitivt panerad fisk och förhoppningsvis blir den perfekt krispig och god! 🙂

 23. Petra WL skriver:

  Äntligen en köksmaskin som inte bara tar plats, utan fyller sin funktion i köket!
  Jag skulle använda den till massor av saker! Är lite nyfiken på om den går att baka med? Vad är väl godare till kaffet än ett par nybakta munkar? Mums!
  Räkor är en annan favvo som skulle få sig en tur i maskinen och självklart även pommes, vem kan leva utan sådana?
  Tack för en bra sida med massor av rolig matinspiration! Nu lutar jag mig tillbaka med kaffekoppen i solen och visualisera mig en Actifry på köksbänken!

 24. kickan skriver:

  Åh det här är drömmen för mig och min sambo! Vi lagar ofta potatis i ugn och panerar kyckling utan att få det resultatet vi är ute efter. Den här skulle nog göra mirakel hemma hos oss!

 25. Åsa Ås'en skriver:

  Tänk om jag vann den här då skulle ju även jag kunna laga till lite roliga maträtter utan att bränna vid allt! Är urdålig på att laga mat så nu hoppas jag att jag vinner så jag kan överaska hela familjen med mitt nya jag som matmamma!

 26. Marie skriver:

  Tänk att det finns sådana här inga mackapärer, som
  gör att man kan få fritera div godsaker, utan att behöva
  vara livrädd för att bränna sig, och fettsnålt dessutom!
  Jag skulle experimentera friskt med alla grönsaker,
  bl a fyllda och friterade zucchiniblommor, tänk vad
  häftigt att kunna göra det själv, hemma!

 27. Cattis skriver:

  Skulle bli så glad över att vinna denna till våra härliga grillkvällar. Mitt barnbarn på 9 år skulle kunna hjälpa morfar att fritera pommes frites.Denna fritös verkar både säkrare och givetvis nyttigare.Skulle också vara roligt att testa nya rätter med den.Så vi håller tummarna för vinst 🙂

 28. Emelie Eriksson skriver:

  Jag skulle vilja vinna för vi har länge velat haft en sådan här och i denna familj ÄLSKAR vi friterad mat men försöker hålla oss i från det pga alla kalorier. Vi har nu bestämt att vi ska äta bättre nu när våran dotter just fyllt 1 och ska börja små äta med oss. Med denna fritös skulle vi kunna göra mängder av olika maträtter som är goda men endå mycket nyttigare! och kunna lägga ännu mer tid på lek och bus då den sköter sig själv 🙂 Så nu är det bara till att hålla tummarna för denna skatt 🙂

 29. Johanna Wicksell skriver:

  Jag skulle ge den till min pappa som älskar att laga mat. Han lagar middag varje dag och har den på bordet tills min mamma kommer hem från jobbet.
  Han har länge tittat på en sådan men valde att köpa en till sin äldsta dotter istället. Men som sagt han har pratat mycket om en sådan och jag vet att han nämnt att han skulle testa att laga både pommes till sitt goda kött men även en pankopanerad kyckling med limesås till!

 30. Ninni Gregmar skriver:

  Jag skulle vilja vinna den så jag kan servera mina barn nyttigare men ändå god mat.
  Tänk så mycket mer tid vi som familj får tillsammans på de stressiga vardagarna genom att man kan tillaga en hel middag i den, som den sköter själv!

 31. Felicia skriver:

  Wow vilken grym tävling! Har läst din blogg i säkert tre år nu men har aldrig tävlat, men nu är det dags! Vilken lyx att kunna fritera utan att det är allt för onyttigt!
  Jag skulle allra först testa fritera hemmagjorda pommes och till det göra din hemslagna bearnaisesås och majonnäs! Guuud vad gott! 🙂

 32. Angelica skriver:

  Jag skulle vilja vinna denna så att jag kan ge bort den till min mamma. Min mamma är en sådan som använder den gamla hederliga fritösen minst 3 gånger i veckan. En stor anledning till att hon då skulle ha en sån här istället är för att kunna göra samma mat hon gör nu fast betydligt mycket nyttigare, hon har ju trots allt 4 växande barn hemma att mata 🙂 en annan grej är att det skulle vara så otroligt skönt att åka dit och slippa den här jäkla Sibylla lukten i hela huset. Så att nu håller jag min tummar och tår och hoppas att jag kan göra en mamma lycklig.

  Tack Linda för en otroligt inspirerande och vacker blogg, den har hjälpt mej många gånger i köket 🙂

 33. Jenny Niklasson skriver:

  Skulle gärna vinna denna till min sambo, då jag var så schysst och slängde hans fritös (nästan ny tydligen

 34. Maria Andersson skriver:

  Vilken drömvinst! Jag har gått en kurs i Thailändsk matlagning under våren och skulle utan tveka fritera både kyckling och frukt!

 35. B-M Gustafsson skriver:

  Hej! Jag lånar dator och försökte skicka ett mail. Nu vet jag inte om det kom iväg, det ”strular” är klart….. skickar igen del av det, rensa bort det i så fall. Det räcker att jag är med en gång!

  ”Jag har inte kunnat fritera på ett bra tag
  förra trasig, ont om stålar för sjukdom är vardag
  Jag skulle bli otroligt gla’ om det bleve ja’
  som en Actifry kunde vinna till pris
  det skulle slå alla rekort på någe vis”

  Du har inspirerat mig en hel del med super bra tips och görfina foton. Då har det sedan även kunnat bli lagad mat här hemma. TACK!.
  Hoppas någon av mailen/kommentarerna kommer fram!

 36. Ann-Sofie skriver:

  Hej!
  Tänk om man nångång kunde få vinna,
  en kulig manick som i köket ska stå.
  När man som 3 barns mamma ska jobba och hinna,
  sliter det tunna håret grå.
  Friterat, och fettigt går alltid ”hem”
  när middagen ska serveras klockan fem.
  Att göra den friterade middagen mer nyttig,
  vore bara för bra.
  Att enast använda en matsked fett är ju ”pyttigt”
  hoppas min turlott du drar 😉

 37. Helen skriver:

  Åh då skulle jag göra min gamla 80-tals favorit, som man äter så sällan nu för tiden….. friterad camembert med friterad persilja och hjortronsylt 😛

 38. Emmy skriver:

  Åh! Vilken smart grej! Jag vill absolut vara med och tävla! Mina barns favoriträtt är fish’n’chip, men det är lite meckigt med vanlig fritös och all olja. En Actrifry hade gjort det betydligt enklare.
  Hoppas hoppas… 🙂

 39. Petra Brohlin skriver:

  Åh, då hade jag sluppit gå ut i förrådet för att göra pommes, där vår fritös bor eftersom det stinker så. Hade varit roligt att prova på lite andra saker än pommes, eftersom man slipper byta olja :-)!

 40. Åsa Söderqvist skriver:

  Jag skulle älska att vinna denna! Jag har en gammal hederlig fritös och svär ve och förbannelse när väl vi ska fritera till middag, klumpig gammal olja kvar i och behållaren, går knappt att lyfta pga sin halkigt yta. Världens projekt att få den ren och fin och när pommesen väl är klara så har jag tappat sugen! 1 msk olja låter revolutionerande och enklare att rengöra 😉

 41. Lina skriver:

  Vägen till mannens hjärta går via magen så för hans skulle jag vilja lära mig att göra friterade chili cheese. Det är hans absoluta favorit och med en lite nyttigare variant behöver han inte klaga på extrakilona som börjar smyga på 😉

 42. Sofie ahlström skriver:

  Pommes, klyftor och potatis friterad i alla dess former är det bästa jag vet. Skulle kunna äta det alla dagar i veckan med eller utan tillbehör för huvud taget. Har många gånger sneglat på fritöserna då jag varit på Jula och netonnet och tänkt på hur goda pommes jag hade kunnat göra med en sån. Men det har fått stanna bara vid en tanke… För hua hua så onyttigt det hade blivit för mig och min runda sambo. Men tänk att med en sån här skulle även vi kunna unna oss den ädla knöl på annat vis än kokt eller ugnsbakad. Åhh vad jag vill ha den! Då skulle jag även testa att fritera ost, en annan last som tyvärr också är något av det godaste jag vet. Håller alla tummar och tår och hoppas verkligen på att vinna 🙂

 43. Annaz skriver:

  Friterat kan man bara få för mycket av om man har en gammal fritös där det friterade sedan dryper av olja!
  Med denna mackapär skulle jag kunna leva ut mina lustar – det finns nämligen inget som inte går att fritera! Min omgivning och mina ådror kommer att jubla av lycka!

 44. Louise skriver:

  Åh vilken bra tävling! Om jag vann skulle jag direkt innan den knappt blivit uppackad laga asiatisk mat. Jag älskar allt det friterade, kycklingen, räkorna vårrullar, you name it. jag älskar allt! Det skulle vara det allra första jag skulle laga! Skulle slita den med hälsan, eller ohälsan kanske 😉

 45. Annette skriver:

  Skulle underlätta mycket för mig då jag pluggar heltid. Under den skoltid som varit känner jag att matlagning har kommit i skymundan. Har på råga inget sommar lov utan pluggar hela sommaren.

  Annette

 46. Jonas skriver:

  När jag är ensamstående med två barn (4 & 7) så försöker jag så gott det går att få ihop vardagskvällen. Hämta dagis/skola och sedan hem för att laga mat med två barn som vill leka med pappa som istället måste stå med maten. Det fungerar faktiskt bättre än man kan tro. Oftast hjälper de till en stund i alla fall. Försöker hitta saker som förenklar matlagningen. En sak som jag skaffat (finns inte i Sverige än tror jag) är en multicooker. Den grejar fem saker men inte fritering 🙁 Med din apparat kan barnen även få nyttigare pommes och annat till middag på ett enkelt och roligt sätt. Tack för en fin www sida, idag ska muurikka pannkisar testas 🙂

 47. kärran skriver:

  Mycket goda, krispiga sam äta med (nästan) gott samvete hur ofta man vill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.