Buffé

Tapas plock med rökt kyckling

kyckling_tapas_plock_plockmat_ridderheims
Äntligen fredag och äntligen våååår! 😛 Vilken prognos som utlovas till helgen alltså, då kanske äntligen lervällingen ute på gården torkar upp och man kan sitta ute mot husväggen och sola näsan – ljuvligt!

Vad bjuds det på hemma hos er en fredag som denna? 
Kanske en god plocktallrik med olika delikatesser?

Vi provade nyligen ett par tapasnyheter från Ridderheims. En grymt god aioli, härligt stora gröna oliver och kronärtskocka i gudomligt god marinad. Lite annat plock som rökta kycklingben, pommesbollar, varma vitlöksbaguetter och färskostfyllda pimentos… Behöver jag säga att det var vansinnigt gott!? 😉

Just dom här marinaderna allt inlagt ligger i är ofta så goda smaksatta att det fyller en funktion som salladsdressing också – så ringla över lite av marinader från burken på en god sallad.

Rökta kycklingben, det har ni sett förut här och de är rökta i Muurikkaröken hur enkelt som helst. Recept och bilder HÄR >>

tapas_ridderheims

2 svar till “Tapas plock med rökt kyckling

  1. Lebanezzas skriver:

    Kommentera vad mitt nästa inlägg ska handla om 🙂

  2. Anna/Frostroso skriver:

    Så gott med rökta kycklingben! Min pappa brukade röka kycklingklubbor i fiskröken när vi var små och tillbringade somrarna på stugan. Minns att det var galet gott.
    VI åt en knasmiddag i fredags – tacopaj, anka och apelsinsås. Crazy-kombo! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.