Blogg-info

Sommarsvalka…

20130804-140912.jpg
Idag råder extrem hetta på pooldäcket! Barnen badar nonstop o jag sitter i skuggan och svalkar mig med isvatten – bättre törstsläckare finns inte! 😛

Jag funderar på vad vi ska hitta på till middag men har total idétorka?!?!

Vad äter ni idag??
Överös mig med tips tack… 😉

11 svar till “Sommarsvalka…

 1. Frida skriver:

  Gjorde flädermarinerad kycklingfiléer (från gästinlägget) igår. Fick en över så jag åt kycklingsallad. Mumsigt!

 2. Eleonor skriver:

  Köttfärssås med makaroner 🙂

 3. Millan skriver:

  Köpte nyss en grillad kyckling som jag tänker blanda i en pastasallad….

 4. Sofia skriver:

  Vi ska göra lammfärsbiffar och ”skakpotatis” som vi kallar det. Det är potatis som man först kokar ca 10 min, sen slår man bort vattnet och skakar om potatisen i kastrullen så de går sönder lite lätt. Lägg över potatisarna på en plåt och ringla över hälften rapsolja hälften olivolja och flingsalta lite och in i ugnen. Det blir super gott och krispigt. Potatisen behöver kanske 20 min i ugnen på 225 för att det ska bli den fina krispiga ytan på dom. Sen en sallad på det så är jag nöjd! 😀

 5. nalle skriver:

  Låt din mamma bjuda er på middag! vi går till grannen i kväll Och äter Potatisgratäng och kassler.

 6. Viola skriver:

  Grymt god kycklingsallad, köpte en färdiggrillad, men med extra allt i salladen. Som ruccola, sötaste tomaterna, röd lök, majs, marinerade vitlöksklyftor, feta ost och sedan en grym curry dressing. Mums 🙂

 7. Hade tänkt grilla kyckling men typiskt nog var briketterna slut…så får ”grilla” den i ugnen istället 😉 Och till kycklingen blir det en god sallad!

 8. Beatrice skriver:

  Det blev en variant på Ernst lax i foliepaket på grillen. Vi tog 2 bitar Krav-lax som kryddades med salt, svartpeppar, fänkålsfrön och rivet citronskal. En liten skvätt pressad citron fick förstärka citronsmaken. En sallad på tunt skivad fänkål med apelsin fick bli det ”gröna” och kokt quinoa var gott till. Det blir sena middagar nu på sommaren. Matlusten är inte så stor i värmen.

 9. Ellinor skriver:

  Västerbottensost & mandelpotatispaj som serveras med grillad lax med citronpeppar, grillad lime, en kall creme fraishesås med dill, limesaft, salt/peppar samt en sallad på tomater, grillad färsk ananas, paprika och gräslök.
  Jättegott! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.