Grönsaker & Rotsaker

Sparris & pastasallad med knaperstekt bacon och ädelost

sparrissallad_ädelost_bacon_sommarsallad_recept_med_sparris
Sommarsallader är bland det bästa jag vet! Antingen de är matiga, fruktiga eller som tillbehör till grillat så är det verkligen bland det godaste sommartid!

Så fort sommaren kommer får jag inspiration att laborera med sallader på längden och tvären som jag sällan annars har vintertid. Då blir det mest kycklingsallad med rhode islanddressing eller något annat vanligt, tråkigt.

Men NU – Nu frodas sommarsalladerna en efter en och inspirationen kan ju inget annat flöda när utbudet av fräscha sommarprimörer fullkomligt spirar överallt.

Här jag jag gjort en matigt, väldig enkelt med fy bubblans så god sparrissallad med pasta, grönsaker, ädelost och knaperstekt bacon. Nu blir de banne mig några repriser på den här också för den gillades av samtliga i familjen och ska absolut packas ner i nån kommande strandväska.

Ät den kall eller nygjord, lätt ljummen. Osten mår bäst om den får smälta ner lite extra på den varma pastan… Bara ett tips… 😛

4 port
Det här behöver du : 
2 port kokt pasta
2 knippen grön sparris
250 gram bacon
120 gram kvibille ädelost
1 knipplök
Tomat
Paprika
Gurka

GÖR SÅHÄR : 
Koka pasta och sparris al dente. Häll av och ringla över en god olivolja. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Blanda  pasta och sparris på ett fat. Smula över osten, blanda ner övriga grönsaker och toppa med bacon.

grön_sparris
Vem kan undgå att älska dessa små, späda knoppar…

sparris_sallad_bacon_ädelost
Smaklig måltid, detta är verkligen dubbel-mums!! 😉

4 svar till “Sparris & pastasallad med knaperstekt bacon och ädelost

  1. Älskar sommarsalladen. Bara att öppna kylen och blanda ner vad som finns hemma och faller en in. Gärna både frukt och grönsaker, ost och en god dressing.

  2. Så gott, så gott. Dreglar av bara tanken på ädelosten och pastan… Mm!

  3. Freedomtravel skriver:

    Kan bara hålla med! Sallad är perfekt på sommaren! Vi snöar gärna in på samma favoriter, så perfekt med nya förslag. Den här låter väldigt god!

  4. Jensan skriver:

    Har hittat en ny sommarfavorit i denna salladen! Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.