Mjuka Kakor

Bananrutor i långpanna med chokladglasyr och knäckkulor

bananrutor_långpanna
Det andra receptet till skolans avslutningsfika blev dessa supersaftiga bananrutor med chokladglasyr och knäckkulor. Ett gammalt och väl beprövat recept som aldrig går ur tiden. Jag gör den i långpanna 30*40 efter det här receptet men ska jag göra den i rund sockerkaksform halverar jag bara alla ingredienser. En klassiker i mitt kök. Kakan blir mjuk, saftig och faktiskt godare efter några dagar när banansmaken fått blomma ut ordentligt! 😛

30 st rutor
Det här behöver du :
6 övermogna bananer
100 gram smör
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl mjölk

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker & kanel. Sikta ner i smeten. Vänd runt. Tillsätt smöret, mosade bananer och mjölken. Häll i smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda ca 40 min 175 grader.
Jag använde en stor ugnsform 30 cm * 40 cm.

Glasyr :
2 dl florsocker
1 msk kakao
En skvätt mjölk

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop florsocker med kakao. Tillsätt mjölk, lite, lite i taget så inte glasyren blir för lös. Du har fått lagom konsistens när den rinner sakta från skeden, ungefär som en fruktkräm. Bred glasyren över kakan när den svalnat något. Strö över garnering och låt stelna.

Garnering :
Knäckkulor

långpanna_bananrutor_glasyr_knäckkulor

6 svar till “Bananrutor i långpanna med chokladglasyr och knäckkulor

  1. Åh, vad goda de ser ut! Kakor med banan i blir ju så saftiga och tunga – som jag gillar det… Med toppingen av glasyr och knäck måste det ju blir helt gudomligt gott, Linda! 🙂

  2. Den kakan är det nog inget fel på 😉

  3. Ser jättegott ut, dessa ska jag pröva att göra! Men jag undrar om man kan frysa dem? Vore ju perfekt att kunna slänga fram och tina när man får besök. Eller förstörs glacyren då? Jättetacksam för svar! 🙂

  4. Ser jättegoda ut! Dessa ska jag nog testa att göra till helgen. Passar bra att ha att bjuda på när jag får besök till veckan.
    Trevlig helg!

  5. Anne skriver:

    Banankaka är ju en favorit. Jag brukar göra en med mjölkchokladbitar i som är väldigt god. Men denna ska jag testa nästa gång då jag har ett gäng övermogna bananer här hemma.

  6. Dessa kommer jag definitivt prova, snarast! Gud så gott! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.