Grönsaker & Rotsaker

Broccoli och blomkålsplättar med ost

broccoli_blomkålsplättar_kaka
Till veckans lunchlådor har jag stekt ”plättar” av broccoli och blomkål med riven halloumiost i. Vegetariskt och lchf, och verkligen tokgoda! 😛

Här har jag valt att servera med bacon och en grönsallad med rivna morötter, paprika, tomat och sockerärt. Gräddstuvade champinjoner kan jag också tänka mig passar bra till. Stek små plättar eller gör en stor ”kaka” i pannan och grädda i ugn tills den fått fin färg. Prova gärna receptet, jag lovar det är supergott!

Fiberhusk hjälper till att ”binda” smeten och gör plättarna hållbara.

ca 12 plättar alt. en hel kaka
Det här behöver du : 

1 blomkålshuvud
1 bukett broccoli
2 ägg
3 msk fiberhusk
Trocomare örtsalt
Peppar
1 finriven halloumi 200 gram

GÖR SÅHÄR : 
Koka blomkål och broccoli i mindre buketter i saltat vatten, även stammen på broccoli används. Finriv halloumin under tiden. Häll av vattnet efter 5-6 min då buketterna är mjuka. Låt ånga av. Stöt med rotfruktsstöt till en mos. Blanda med, halloumi, ägg, fiberhusk och kryddor. Hetta upp en stekpanna och forma till runda plättar. Stek i olja på bägge sidor så de får fin färg. Jag stekte både plättar och gjorde en hel ”kaka” i stekpannan som jag gräddade i ugnen, kakan serverar i skurna tårtbitar.

blomkål_broccolimos_plättar
Broccoli & blomkål stöts med rotfruktsstöt till en mos.

recept_lchf_blomkål_broccoli
Blanda med ägg, fiberhusk och kryddor.

blomkål_broccoli_lchf_recept
Rör ner den finrivna halloumiosten. Forma till bollar och platta ut lätt i stekpanna med olja.

blomkålsplättar_broccoli
Stek så de får fin färg på bägge sidor.

9
yes

4 svar till “Broccoli och blomkålsplättar med ost

  1. Sussi skriver:

    Tack för receptet! Låter jättegott! Jag ska testa ikväll så jag också har matlådor för resten av veckan 😀

  2. Låter och ser riktigt gott ut!! och så blev jag sååå sugen på gräddstuvade champinjoner 😛 Ska nog 17 göra mig en varm macka med svampstuvning till TV-soffan ikväll, japp, så får det bli!!

    God kväll!!

  3. Sussi skriver:

    Jag är inte alls duktig på att laga mat och jag trodde att det skulle bli svårt att steka plättarna eftersom smeten blev ganska så lös. Men det blev en fin skorpa och de flesta av mina plättar klarade jag att vända på utan att de gick sönder.

    Men framför allt var de goda! Sonen smakade också och tyckte de var helt ok och han gillar inte grönsaker annars. Jag bytte dock ut fiberhusken mot fullkornsdinkel eftersom jag tycker det är godare.

    Så idag blir det sånna här plättar med lite stekt skinka och grönsaker till lunch 😀

  4. kryddburken skriver:

    Sussi!
    Tack snälla för återkoppling till receptet det är alltid roligt att höra hur det går och hur det smakade! 🙂

    Min lilla kokvrå!
    De gjorde du rätt i! 🙂

    Kram till er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.