Färs

Världens godaste tacogratäng

tacogratäng_
Precis, det ÄR faktiskt världens godaste tacogratäng! Istället för vanlig tacos med pryttlar och skålar överallt så kör vi allt i en form, ni vet ju att jag har en liten förkärlek till smidiga och enkla recept så detta är inget undantag. Ni har säkert provat på något recept tidigare på just tacogratäng och har ni det, eller aldrig provat så lova att ni testar detta.

Det är liksom helt perfekt! Smakerna av krispig chunky salsa och den lena crème fraîchen med en gnutta honung tillsammans med het jalapeno och kryddig färs, det är som ett äktenskap, bara skjuts in i ugnen så lever man lyckligt i alla sina dar! PROVA!! 😛 😉

6-8 port
Det här behöver du :

200 gram nachochips

500 gram nötfärs alt blandfärs
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1 msk soya
Salt & peppar

5 dl tomatsalsa med ananas (se recept HÄR)
5 dl crème fraîche
1 msk flytande honung
Salt & peppar
2 dl riven cheddarost
Körsbärstomater
Skivad jalapeno
1 majskolv (kokt)

GÖR SÅHÄR :
Bryn färsen i het panna. Riv ner vitlök och krydda med salt och peppar. Smula ner en buljongtärning och tillsätt soya.
Smula ner 3/4 av nachochipsen i botten på en ugnsfast form. Lägg över färsen, tomatsalsan. Blanda crème fraîchen med honung, salt och peppar och bred över. Toppa med cheddarost, tomater och jalapeno. Gratinera i 180 grader tills gratängen fått fin färg, ca 30-35 min. Stick ner nachochips och servera med sallad och majs.

tacosgratäng_tacogratäng
Då vankas det tacogratäng! 😛

tacogratäng_recept
Hade ett par skivor ananas över i en burk som jag la ovanpå salsan också.

tacogratäng_nachochips_cheddarost
Toppa med crème fraîchen och riven cheddarost.

tacogratäng_nackochips
Skivade tomater och jalapeno.  Skjuts in i ugnen.

tacogratäng_recept_taco_gratäng
Efter ca 30 min. Stick ner nachochipsen och servera! 😉

tacos_tacogratäng_gratäng_tacogratäng_recept
Sallad med majs till är ett måste. Köp färsk majs och koka, det blir godast!

tacogratäng_världens_godaste
Smaklig måltid, kanske en ny fredagsfavorit till imorgon? 😛

4

24 svar till “Världens godaste tacogratäng

  1. Wow!
    Det där ser ju helt otroligt gott ut! 🙂

  2. Det där allt-i-ett gillar jag. Därför gör vi ofta tacopaj. Men nästa gång blir det nog din gratäng. Låter gott med ananas i också!

  3. Sandra skriver:

    Linda ! Jag tror att vad du än lagar är världens godaste !!

  4. Anna J skriver:

    Det här får det bli imorgon. Tänkte bjuda på ”vanlig” tacos när jag får vänner över men det här ser smaskigare ut.

  5. pilla skriver:

    Tacos är aldrig fel! Smarr 🙂

  6. monika skriver:

    Jag håller med dig!
    Tacogratäng är supergott, ibland byter jag ut färsen mot marinerad kyckling och wookade grönsaker.

  7. Katinkas Kitchen skriver:

    Men så spännande med tacogratäng! Det har jag inte tänkt på även om jag fått äta tacos och framför allt nachos på spännande vis hos mina släktningar i Mexiko! Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

  8. Mari skriver:

    Gjorde denna tacogratäng ikväll och vi håller med! Den var otroligt god, tror nog det var bland det godaste mina äldre barn ätit! 🙂 Tack för alla dina underbara tips, kram 🙂

  9. MJE skriver:

    Vad använder du för nån cheddarost? (Var köper du den och vilket märke?)

  10. Hanna skriver:

    Slurp så gott!!

  11. Imme skriver:

    Verkar riktigt gott, men ska det inte vara tacokrydda i???

  12. jenny skriver:

    Håller just på att göra denna tacopaj men undrar också som föregående om det inte ska vara tacokrydda i?… Kram

  13. kryddburken skriver:

    MJE
    Färdigriven cheddrost på påse, brukar finnas i de flesta affärer.

    Imme
    Nja… Det kan man såklart om man vill. Jag är inte så förtjust i dom färdiga tacokryddorna med spiskummin så jag hoppar över den. Men självklart kan den tillsättas.

    Jenny
    Precis, ta kryddan om du vill. Se även ovan.
    /Linda

  14. Lina skriver:

    Men ååhhh…..Va gôtt!! 🙂

  15. Minna skriver:

    Har testat och den utlovade smaken håller 🙂 Så himla god, denna göra jag fler gånger, passar alla, bara att ta mildare såser om barn ska äta annart satsa på lite het tacosås o krydda.

  16. Josefin skriver:

    Fantastisk rätt! Råkade läsa fel så de nedstuckna chipsen åkte med in i ugnen. Treåringen lycklig! Så hade jag filadelfiaost som behövde användas så jag tog den och blandade med lätt créme fraiche. Det blev succé hos hela familjen! (Mina barn gillar inte tacos by the way) högsta betyg!

  17. camilla skriver:

    tackogratäng
    är jätte gått och god

  18. Nathalie skriver:

    Hej, om man vill fuska och köpa färdig salsa, hur många burkar tror du behövs? Svårt för mig att avgöra få jag inte vet hur lös de röran ska vara när den är färdig

  19. kryddburken skriver:

    Nathalie!
    Gå efter måttet 5 dl salsa så blir det nog bra, två burkar santamaria med andra ord! 🙂
    /Linda

  20. Nathalie skriver:

    Jag kom på de i efterhand att de va en jäkligt korkad fråga hehe. Ska ha tjejerna över på middag (12st) så de bör ju räcka att göra en dubbel sats?

  21. kryddburken skriver:

    Hehe! Nathalie, det bör räcka gott!
    Hoppas ni får en trevlig kväll.
    /Linda

  22. Malin skriver:

    Kan verkligen rekommendera denna även fast jag fuskade lite med burk-salsa blandat med chilisås 😉 Låt gärna gratängen svalna i någon timme för att få den fastare. Lite lättare att få en snygg uppläggning då…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *