Tårtor

Gräddtårta med blåbär till min stora älskling!

gräddtårta_blåbär
Igår eftermiddag gjorde jag också denna tårta till min stora älskling – kära make! Han fyllde år i fredags men hade ju tagit ledigt då vi skulle resa bort. I vanliga fall brukar jag baka en tårta som han tar med sig till jobbet och bjuder på, men nu var han ju inte där och tiden igår eftermiddag var både knapp och vi var lite småtrötta efter resan men jag lyckades ändå knåpa ihop denna tårta i alla fall!

Helt enligt makens önskemål med BLÅBÄR som är favoriten. En VANLIG tårta med blåbär och grädde, så de fick de bli! 😛

blåbärs_gräddtårta
Fem lager. En hög tårta så det räcker till alla flyttgubbar! Vaniljkräm varvat med blåbärssylt, aronia och hallon. Massa stora blåbär på toppen, grädde och pudrad kakao! 😉 

4 svar till “Gräddtårta med blåbär till min stora älskling!

  1. M skriver:

    Vad är aronia..?

  2. kryddburken skriver:

    Aronia som jag har använt är en marmelad på aroniabär som jag strök ett tunt lager på en av bottnarna, ett öländskt företag som säljer dessa! Urgoda, läs mer här: http://fredrikssons.eu/Butiken.html
    /Linda

  3. Jag håller med maken, blåbär är det absolut bästa som finns! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.