Grönsaker & Rotsaker

Stekt kyckling i sky med ratatouille

kyckling_ratatouille
Ja de va väldigt va han tar i den där nordanvinden idag. Jag sa till Joline i morse när jag skulle skjutsa henne till skolan att de räckte med att hon ställde sig på farstubron med ett paraply så skulle hon segla ner på skolgården som värsta Mary Poppins! 😛 Hon gillade dock inte min idé…

När snålblåsen viner är det gott med mustiga grönsaker med mycket smak, tomatigt och värmande kryddor, precis så som jag tycker en god ratatouille ska vara! Här kommer mitt recept.

4 port
Ratatouille :
1 aubergine
1 zucchini
2 tomater
1 röd paprika
5 små minimorötter
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär grönsterna i bitar. Skala och tärna minimorötterna. Finhacka vitlöken. Fräs på allt i het panna med olja, sänk värmen och låt puttra ca 30 min så då får en härlig mjuk röra. Krydda med salt & peppar. Jag brukar även ha lök i men bytte ut den idag mot morötter.

ratatouille_recept
Het panna från början. Fräs grönsakerna i olja. Sänk sedan värmen.

ratatouille
Låt småputtra ca 30 min. Jag brukar späda med lite vatten och när det kokat bort tycker jag ratatouillen blir perfekt.

kyckling_i_skysås
Kycklingen är delar från hel färsk kyckling. Dessa har jag brynt i het traktörpanna i smör på hög värme med lock tills dom var riktigt gyllenebruna och knapriga på varje sida och sedan tillsatt en skvätt buljong och lite maizenaredning för en god sky.

kyckling_ratatouille_recept
Smaklig måltid, servera kycklingen med bara rataouille eller också tillsammans med ris.

9 svar till “Stekt kyckling i sky med ratatouille

  1. Mums! Håller med dig, sådan där mat är exakt vad jag vill ha när det är så ruggigt ute!

  2. Haha ja idag behövs det inte mycket för att man ska flygs iväg! Man får hålla i mössan…

    Ratatouille är så himla gott! Jag brukar ha tomatkross i min, men din version ser också superduper ut!

  3. Camilla skriver:

    Kikar in på din blogg och vill bara säga att jag lagade Spagetti Capellini enligt ditt recept igår och det var väldigt gott!

    Här blåser det inte så mycket men däremot har vi fortfarande väldigt kallt, ner mot -20 på nätterna.

    Tycker så mycket om din blogg och du har alltid så himla mycket gott 🙂 har sparat ned massor av recept från dig som tillagas med jämna mellanrum 🙂

    Ha en underbar onsdag!

    Kram
    Camilla

  4. Villa Humlebo skriver:

    Åh, det ser underbart ut!
    Fina dina bollar blir! Jag undrar bara vad det är för garn du använder?

    Kramar!!

  5. Julian skriver:

    Jag undrar om du vill bli veckans blogg på min? Då jag ger dig en länk och skriver lite om din blogg för att du ska få andra nyfikna läsare. Får jag låna bilder från din blogg? Maten och en bild på dig? Undrar jag. Maila gärna ett svar till [email protected]

  6. Vilken härligt värmande rätt. Antar att det är lite sting i ratatouillin också med tanke på chilisåsen?

  7. Ana skriver:

    Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

  8. lindha skriver:

    Hej låter du kyclligen gå klara i skyn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.