Gratänger

Pastagratäng med köttfärs

pastagratäng
Gratänger allt-i-ett är himla smidigt när man bara fyller en ugnsform och skjutsar in i ugnen. Igår tog jag upp en låda från frysen med köttfärssås, till de kokade jag makaroner och vispade ihop en snabb bechamelsås. Allt som behövs för en god pastagratäng. Hällde i en burk majskorn och så riven ost på toppen.

Lite ”mac n cheese” blir det över det hela med tanke på gratängsåsen. 😛

6 port
Det här behöver du :
6 port kokta makaroner
600 gram färdig köttfärssås
1 burk majskorn
1 sats bechamelsås
riven ost

GÖR SÅHÄR :
Fördela makaroner, köttfärssås och majskorn i en ugnsfast form. Slå över bechamelsåsen och vänd runt. Strö över osten och gratinera i 225 grader ca 25-30 min.

1 sats bechamelsås :
50 gram smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Några droppar D´Elidas chilisås
Nymalen vitpeppar
Örtsalt
2 äggulor

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och gör en bottenredning; Vispa ner vetemjölet till en slät smet. Slå på lite av mjölken och fortsätt vispa. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt mjölk lite i sänder vartefter såsen tjocknar. Låt småkoka under omrörning ca 10-15 min, ju längre desto godare blir den. Krydda med D´Elidas chilisås, vitpeppar och örtsalt. Rör ner äggulorna sist av allt. Smaka av.

pastagratäng_köttfärs
Dögott!! 😛

11 svar till “Pastagratäng med köttfärs

 1. Så krämigt och gott det ser ut! Det blir pastagratäng här i veckan också, men med ratatouille som jag har i frysen sen nyår. Mumsigt!

 2. thesa82 skriver:

  Det där är sååå gott. Makaronilåda kallar jag det och det är nåt min mamma gjorde när jag var barn som jag nu ger min äldsta son 🙂

 3. Anne skriver:

  Jag älskar gratänger och kotletter/kött med potatis och sås som du skrev om i inlägget innan. Blir hungrig av bilderna på maten du lagar. Ser löjligt gott ut. 🙂 Men nu håller jag på och skriver inköpslista inför storhandlingen ikväll. Tänkte testa den där kycklingen i stark sås som du skrev om den 6 januari.

 4. Lindha skriver:

  Så gott det ser ut! Men ursäkta en dum fråga: varför äggulor? Blir det stabilare,som en redning? Men det borde inte behövas förstås… Har sett det i flera såna här gratängrecept.

 5. Åh så gott!
  Brukar också göra pastagratäng ganska ofta. 🙂

 6. Ser oerhört krämigt ut, här segrar nog bechamellen:) Bra när man kan få så god återvinning från frysen!

 7. Cecilia skriver:

  Detta såg ju riktigt gott ut och troligen en mycket bra maträtt om man har lite tid eller mat över 🙂 kommer testa helt klart

 8. Ser väldigt intressant ut.

 9. Therese skriver:

  Det här var ett toppenrecept! Tack! Åt det till lunch idag och använde mig av gårdagkvällens tacofärs som var över och det blev riktigt, riktigt gott!

 10. Susanna skriver:

  Jag har en variant av den här gratängen på min blogg som blev fruktansvärt god! Kolla gärna!

  http://Www.pepparpeppar.wordpress.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.