Buffé

Crêpes med ägg och tonfiskröra


Krämiga röror att fylla till exempel baguetter med är ju himla gott och kan varieras som tillbehör till det mesta. Just den här röran passar utmärkt som pålägg till olika smörgåsar, till bakad potatis, till kokt pasta som sås och jag har faktiskt använt den i smörgåstårta också.

Många som inte gillar just tonfisk brukar bli förvånade hur gott det ändå är så prova om du är skeptisk, jag lovar det är vansinnigt gott bara provsmaka en liten knivsudd på rostat bröd… 😉

Här har jag fyllt crepes med röran och ett salladsblad, rullat till små strutar och ätit kalla till förrätt, eller kvällstilltugg, och de passar också utmärkt att göra många och servera på buffé.

Har du nån riktigt god favoritröra att dela med dig av? 

Det här behöver du :
4 kokta ägg
1 rödlök
1 burk tonfisk i vatten
1 burk creme fraiche
Citronpeppar, mycket… Smaka av!

GÖR SÅHÄR :
Koka äggen medium/hårdkokta. Skala och finhacka. Finhacka rödlöken och blanda med resten av ingredienser i en skål, smaka av med citronpeppar. Fyll crepes med salladsblad, tonfiskröra och rulla ihop till strutar.


Jag är visserligen inte storkonsument av tonfisk men föredrar tonfisk i vatten före den i olja, och sen tittar jag alltid på burken där det ska finns märkt att fisket inte skadar delfinbeståndet.


Rör ihop och smaka av.


Super, super, supergott!! Prova! 😛

 

1
yes

13 svar till “Crêpes med ägg och tonfiskröra

  1. Emelie skriver:

    Testa att byta ut creme freichen mot majonäs. Då har du min favvoröra! 😀

  2. anna skriver:

    hur gör du crepes?
    jag gillar keso, tonfisk, finhackad rödlök, avocado i tärningar, salt och peppar på nybakt ciabatta:)
    annars är det ju fantastiskt med en hemgjord skagen med mycket handskalade räkor.

  3. Linduz skriver:

    Ja det där måste jag testa, det låt gott. Är iofs ingen Tonfisk älskare, men i bland är det gott. Ja jag föredrar den med vatten med.
    Måste säga att dina bilder är grymt fina, tallrikarna är fina med. Maten får en helt annan färg. 🙂 Fin & fräsch.
    Kram

  4. kajomida skriver:

    Jag och tonfisk går inte ihop – men jag älskar min svågers tonfisksallad på rostat bröd 😉 Ibland är man ju så konstig, tyvärr…

    Vet inte om det kan vara ett tipps, men vad jag vet består den bara av en (fryst) mexikansk grönsaksblandning med majs, ärtor, paprika osv. med majonäs och tonfisk – och den är sååå god 😉

    Din ska jag åtminstone vidarebefodra, för den ser inte alls dum ut!

  5. milla skriver:

    Crepes är hur gott som helst spännande att ha tonfisk i 🙂

  6. Rebecca skriver:

    Ohhh, ser inte fel ut!

  7. Fröken Nilsson skriver:

    mmmm min favvoröra, fast jag har min homemade majjo i istället 😛

  8. Anders skriver:

    Riktigt trevligt käk. Tyvärr har jag upptäckt att jag är glutenintolerant och efter det har pankisar blivit så jävla värdelösa. Jag skulle kunna köra samma röra på råraka iofs

  9. Erica skriver:

    Det låter supergott. Jag är verkligen förtjust i tonfiskröror, och tonfisk generellt. Jag har två favoriter när det gäller tonfiskröror. Den ena innehåller tonfisk, Ajvar Relish, Turkisk yoghurt och Sambal Oelek. Den andra innehåller tonfisk som mixas till en slät massa tillsammans med en del av vattnet som den innehåller plus lite vatten och sedan rörs ihop med kidneybönor. Enkelt och gott. Även jag föredrar tonfisk i vatten framför den i olja.

  10. KarinW skriver:

    Pratade nyss om crepes med svärmor och sa att det har jag säkert inte gjort på 15 år fast jag gillar det! Kan hänga ihop med utflugna barn och att det aldrig blir pannkaka här hemma, fast kall fyllning var nytt.

  11. Anders skriver:

    Crepes är verkligen gott. En favorit jag har ibland på fredagar innehåller en fyllning av kalvfärsröra kryddad med salvia. De gratineras med ost i ugnen och läggs upp på tallriken tillsammans med skivad tomat, gurka och lite majs. Till detta dricker jag ett torrt vitt vin (Chardonnay eller Chenin Blanc) med tropiska smaktoner. En efterrättsvariant jag åt i Holland i sommras var varma crepes fyllda med vaniljglass och till detta apelsinsås – det var helt suveränt!

  12. Frida! skriver:

    Tänkte bara tipsa om tonfisk i solrosolja! Jag brukar också alltid köpa den i vatten för jag föredrog den framför den i olja, men efter ett felköp av en annan person i hushållet en gång så vill jag bara ha den i solrosolja. Tycker den är tio gånger godare än den i vatten, och jag tycker dessutom att den i vatten är ”torr” i konsistensen sedan jag börjat köpa den i solrosolja istället. Testa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.