Billigt

Pytt i panna och dubbla ägg


Och ett stort glas mjölk! 😛

Jamenvisst är det gott??
Vilken pytt föredrar du allra helst, vanlig eller stuvad som då blir Pytt Bellman?

Det här behöver du :
5 medelstora potatis
300 gram nötkött (av hel överbliven stek) 
300 gram kokt skinka
2 stora gula lök
1 msk worscestersås
3 dl gräddmjölk
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skala och tärna potatisen. Skär köttet och skinkan i små tärningar. Hacka löken. Smält en klick smör i stekpannan tillsammans med lite olja. Stek allt på medelvärme tills det fått fin färg, slå på gräddmjölken, tillsätt worscestersåsen, & några varv med pepparkvarnen. Låt puttra ihop till en tjockare konsistens. Smaka av med salt & peppar. Servera med stekta ägg & rödbetor.

 

10 svar till “Pytt i panna och dubbla ägg

 1. Jamen, visst är det! Vi tar gärna vars ett ”lösstekt” ägg och ketchup också till vår panna.

 2. Lena skriver:

  Det där ÄR ju så gott i alla sin enkelhet! Vi åt just samma idag!

 3. Alltså, jag vet inte om jag gjort egen pytt någon gång. Mamma brukade göra när det fanns rester. Vi brukar ha köpe-pytt i frysen som nöd-mat. Stuvad låter inte så dumt måste jag säga. MEN! Jag har hemmainlagda rödbetor. Det tycker jag väger upp lite iaf….

 4. Agnes skriver:

  Vi åt en vegetarisk rotfruktspytt igår, med rödbetor (kokta, inte inlagda), morötter och potatis kryddat med dragon. Blev jättegott med stekt ägg, senap och ketchup till!

 5. Bland det bästa jag vet är pytt-i-panna! Med sockerstekt potatis, lök, överblivna färsbiffar i bitar, bacon, korv och så stekt ägg till förstås. Och rödbetor. Stuvad gillar jag så där men har nog bara provat med senap i stuvningen… Men det här ser gott ut och jag blir väldigt hungrig 🙂

 6. Catharina skriver:

  Hur många portioner är receptet för? MÅSTE Ju bara prova det 😀

 7. Terese skriver:

  Jag föredrar stuvad pytt i panna med ett ägg och MASSVIS med rödbetor! 😀 Hur gott är inte det?

  Om jag skall äta vanlig pytt i panna vill jag att äggulan i det stekta ägget skall vara rinnande, så att pytten ändå blir sådär härligt krämig 😉

 8. patrik skriver:

  Den där pytten ser supergod ut,stuvad är godast tycker jag.www.sportochspelkocken.se

 9. Sandra skriver:

  Föredrar min utan sås 😛 Med massor av ketchup, rödbetor och svartpeppar och så ett eller två hårdstekta ägg 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.