Fisk & Skaldjur

Fisk, potatis och remouladsås


Nedräkning pågår och de sista inför resan är snart klart. Tre dagar kvar… 😛
Färdigpanerad fisk från frysdisken får funka emellanåt, inte så tokigt faktiskt med en hemmagjord remouladsås, citron, kokt potatis och varma grönsaker…

Vilken är den godaste såsen till panerad fisk tycker du?

Remouladsås (blir ca 350 gram färdig sås) :
25o gram hemmagjord majonäs
1 dl bostongurka
1½ msk hackad kapris (inlagd)
2 tsk citronsaft
Salt & finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop, smaka av!

Majonäs (250 gram)  : 
2 äggulor + 1 helt ägg
2 dl rapsolja
1½ tsk vitvinsvinäger

GÖR SÅHÄR :
Häll ner alla ingredienserna till majonäsen i en skål. Kör med stavmixer tills konsistensen blir som majonäs.

9 svar till “Fisk, potatis och remouladsås

 1. Viola skriver:

  Remouladsås fuknar alltid, men en lättare skagenvariant är nog min favorit – fast nu när jag börjar fundera så har jag en curryröra (majonäsbaserad ) som också är en favvo, hm 😉 Tufft val!

 2. F skriver:

  Jag brukar göra en löjligt enkel sås på creme fraiche, dill och citron (och lite kryddor) som passar kanon till just panerad fisk. Superbra lifesaver när man inte har tid med mer ambitiösa fisksåser!

 3. Elina skriver:

  Jag har ätit min panerade fisk och potatis på samma sätt hela livet.. Mosar potatisen i rikligt med smör, kryddar med örtsalt, pressar över massor av citron på fisken. Broccoli som tillbehör men ingen sås 🙂

 4. kajomida skriver:

  En god och snabb sås just till fiskpinnar är helt enkelt vanlig (upptinad) spenat tycker jag 😉

  När jag steker panerad spätta som kryddas med salt, peppar och mycket citronsaft så tar jag sedan ur den färdiga fisken ur stekpannan (det goda ”skrapet” får vara kvar), häller på mjölk (evtl. en skvätt grädde), blandar i dill och smakar av igen. Såsen får småputtra ett par minuter, de/n sista ihop med fisken. Fast det kanske är den vanligaste av alla fisksåser jag beskriver 😉 Märker att jag blir sugen igen iallafall… 🙂

  Varför har jag alltid trott att man måste blanda i oljan till majonäsen sakta och försiktigt? Det låter ju riktigt enkelt!

 5. En väldigt god variant på remouladsås brukar vi göra, en så kallad tartarsås. Blir du sugen på att prova så hittar du receptet här:

  http://martenssonskok.blogspot.se/2010/09/underbar-torskmiddag.html

  Låter så skönt att få ge sig iväg till värmen just nu när det droppar väldigt mycket från himlen… Sol och ljus, det är vad man längtar efter. Hoppas ni får det riktigt skönt!

 6. Lindha Johansson skriver:

  Godaste såsen till stekt fisk gör jag på lätt creme fraiche, bostongurka, massor av dill, citronjuice och lite kryddor: en gul currykrydda som smakar lite annorlunda än ”vanlig” currykrydda och en röd kycklinggrillkrydda som också smakar curry.

 7. Keramikrik skriver:

  Det är riktigt gott med panerad fisk! Jag rör ofta ihop en supersnabb sås som liknar din till fisken (som jag helst panerar själv i pankomjöl och sesamfrön). Såsen gör jag då på hälften majonäs, hälften creme fraiche, en klick bostongurka, lite senap, lite ketchup och hackad syltlök. Ibland också lite finstrimlad purjolök.
  Hej svejs från mig i Gävle

 8. Anders skriver:

  Jag är rätt fascinerad av vällagad mat från USA och där betyder remouladsås något lite annorlunda mot för hos oss. Din har ju inte curry i sig men i regel är det väl majonäs, curry och bostongurka man brukar köra häruppe.

  Testa en amerikanare en gång. Riktigt bra tycker jag . Här kommer ett exempel och de kan se väldigt olika ut. http://www.chow.com/recipes/10611-remoulade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.