Restaurangbesök

Zorbas – grekisk buffé


Här är stället vi åt grekisk buffé på idag! Zorbas, som du hittar i Kalmar på Fiskaregatan. Det här stället har funnits så länge jag minns och är en otroligt populär restaurang, speciellt nu med deras grekiska buffé. Jag har alltid gillat stället och även om det dröjer massvis med år mellan gånger jag är här så blir jag aldrig besviken. Nu var det ju i och för sig inte mer än ett par veckor sen jag var här sist, men då var det så mycket folk att det inte gick att fotografera utan att störa eller få med annat än folk på bild.

Idag hängde mamma med in till Kalmar när vi ändå skulle fixa passen och jag föreslog att vi skulle luncha på Zorbas så hon kunde bli lite avundsjuk på alla grekiska smaker vi snart ska avnjuta på semestern.

Om två veckor reser vi till Rhodos/Grekland och kommer att bo på Mythos Beach Hotell. Vi har bokat juniorsvit med privat pool! 😛 Vet inte om ni kommer ihåg när jag vann Fontanas tävling med recept med fetaost! Såhär såg det ut >> Även om vi inte kommit oss iväg förrän nu snart så spelar det inget roll för jösses va härligt det ska bli, bättre sent än aldrig ju!

Jag fick ett generöst presentkort av Fontana att spendera i Grekland med Apollo som researrangör och hittills har allt flutit på och varit väldigt positivt med kontakten med Apollo vad gäller bokningar och allt runtomkring som ska ordnas med. Det är ett litet äventyr att komma iväg alltså. Haha, märks det att vi är utomlands ofta eller??!

Hundpensionat till Dalton, kattvakt och husvakt ska ordnas, och pass fixas. Ledighetsansökan från Jolines skola då vi tyvärr inte lyckades få ihop det så vi kunde åka på höstlovet som de va tänkt från början… Biljetterna ska skrivas ut och nån resväska till behöver vi nog också… Och så parkering på Arlanda bokas, euro växlas, och ”Rest n´fly” ordnas eftersom vi kör från Öland till Arlanda redan på lördag då flyget går tidigt på söndag morgon. Hehe, lite å bita i men det är hur roligt som helst.

Vad passar väl då bättre att förbereda smaklökarna på än just en grekisk buffé… Det är ju så in i nordens gott alltså! Jag låter bilder får tala för sig. (Iphone-bilder)


Gyros, gyros, gyros… Å massor med tzatziki och stark sås.


Buffén.


Sitt för guds skull inte å bli hungrig nu bara… 😛
Kram på er! Vi hörs i helgen, jag har ju bland annat ett par inlägg till från skördefesten som väntar.

 

11 svar till “Zorbas – grekisk buffé

 1. Anna skriver:

  Är det nu jag ska skämmas och erkänna att jag under mina 3 år i kalmar faktiskt inte varit till Zorbas 😉

 2. Anna/Frostrosor skriver:

  Vad roligt att ni äntligen kommer iväg! Har funderat emellanåt och förmodligen också frågat dig någon gång om det inte blev någon Greklandsresa. Så härligt att komma iväg och lapa sol, nu när regn och rusk dominerar. Fast just idag skiner faktiskt solen här i Stockholmsområdet.

 3. Lisa skriver:

  Ah, Zorbas buffé är riktigt bra. Dock var det väldigt länge sen jag var där när man flyttat från Kalmar. Nästa gång vi kommer upp får det nog bli en sväng.

  Kalmar är en riktigt bra restaurangstad!

 4. Diana skriver:

  åhhhh vad jag blir avundsjuk… dels på zorbas och dels på resan till grekland.. trots att jag va på kreta för 1.5 månader sen…
  grekisk mat *dreggel*
  jag hoppas ni kommer ha en riktigt underbar resa… å rhodos… inte dumt alls….

 5. Anna J skriver:

  Vad härligt, både med grekisk buffe (som ser jättegod ut) och med en Greklandsresa!

 6. Carro skriver:

  Zorba kan vara okej ibland. Vi brukar dock hamna på Ming, stället bredvid 😉

 7. Natalie skriver:

  Ser FANTASTISKT GOTT ut! Avis är bara förnamnet! Här finns inga sådana restauranger!

  Trevlig resa! Kram

 8. patrik skriver:

  Grekisk mat som är såå gott,vi var i Grekland i sommar så nice!www.sportochspelkocken.se

 9. Sandra skriver:

  Hur kan man någonsin låta bli att bli hungrig när man läser din blogg !?! Det är för mig ett mysterium 😛

  Hoppas ni får en härlig resa ! Ser fram emot fina foton därifrån ^^

 10. Caroline skriver:

  Åh vad härligt! Vi bodde på det hotellet för två veckor sedan, mycket fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.