Efterrätter

Blåbärscupcakes med blåbärsfrosting


Tjingeling i blåbärsskogen! 😛

E ni sugna på blåbärscupcakes? Gör som jag, köp hem ett 4-pack, saftiga blåbärsmuffins från hemköp (nä, köpte gjorde jag inte, jag fick dom på en kupong i reklambladet, och vem kan motstå de??) och gör din egen frosting på frysta blåbär. ”Sprits-e-li-sprits” en stund senare så har du fyra fina cupcakes! Så kan man också göra och det blir sååå bra sååå! 😉

Det är inte alltid man har tid och ork till att vara överambitiös och gör allt själv från grunden. ”Jag är faktiskt mamma också inte bara matbloggare…” Haha! Håll med om att dom stora fina muffins som säljs i affärerna är ruskigt goda och i ett litet nafs så har du piffat till dom till världsklass-cupcakes. Här får ni i alla fall receptet på en väldigt enkelt frosting att svänga ihop, helt utan färskost! Du kan välja smaksättning själv efter eget tycke och smak.

Räcker till 8-10 väl dekorerade cupcakes
Det här behöver du : 
200 gram rumsvarmt, mjukt smör
4 dl florsocker
½ msk vaniljsocker
1 msk mjölk (mängden beror lite på hur ”blöt” smaksättning du använder. Justera till en jämn fin konsistens.
3 msk frysta, lätt upptinade blåbär
Alt. inga blåbär alls utan egen smaksättning. T ex. choklad, citron, hallon, banan etc etc.

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop frostingen med elvisp, men se till att smöret är riktigt mjukt. Fyll en spritspåse och spritsa på dina muffins. Dekorera med mini-smarties.


Världens enklaste frosting som du smaksätter själv med din egen favorit, idag blev det blåbär… En annan gång choklad, eller citron, eller hallon… 😉

11 svar till “Blåbärscupcakes med blåbärsfrosting

 1. Leena skriver:

  Nu blev jag riktigt besviken på dig:-) Hur kan du ens skriva att masstillverkade muffins är saftiga och goda?? Trodde att du var för god för att låta dig köpas av alla dessa företag som skickar gratisgrejer till dig. Reklam för Hemköp är väl ändå botten! Nu slutar jag att läsa din blogg.

 2. kryddburken skriver:

  Köpt av nåt företag är jag då verkligen inte och jag gillar Hemköp så självklart tycker jag om att skriva om det! Åsikterna är fria liksom valet att läsa min blogg!
  /Linda

 3. Mia Björk skriver:

  Hahaha.. Rolig första kommentar. Du har en underbar blogg och det är skönt med genvägar ibland och verkligen härligt att du som har en så proffsig matblogg också använder dom ibland.
  Din blogg är superbra! Tack för tipset. Det kommer jag garanterat använda!
  Ha en underbar helg!

 4. Slickepotten skriver:

  Jag tycker att det är kanon att kunna ta en genväg ibland, som du sa man är ju mamma också 🙂

  Frostingen ser galet god ut, skönt att kunna göra utan färskost ibland.

  Skön dag till dig Linda!
  / Terese

 5. Anna/Frostrosor skriver:

  Frostingen har en jättefin färg! Bra också med en frosting som jag kan göra mjölkfri!
  Butiksbakade muffins kan jag tycka smakar helt ok, de få gånger jag köpt. Men köpemuffins i paket – tack men nej tack! Då äter jag hellre frostingen naturell, haha! Man har blivit kräsen på vissa fronter.
  Men jag håller med… genvägar… de är till för att tas ibland istället för att stressa runt som en yr höna! Tyvärr lever jag inte alltid som jag lär! Men man lär sig hela livet!
  Trevlig helg!

 6. lisasgodbitar skriver:

  Vilken fantastisk färg! Det skall jag absolut testa snart. Jag smaksatte frosting med lemon curd sist, blev riktigt smarrigt / Lisa

  http://lisasgodbitar.se/?p=3621

 7. Ja, ibland kan man verkligen behöva genvägar när man vill lägga tid på att njuta av familjen eller något annat. Vi tog en liten genväg till kvällens middag efter att vi varit på kalas hela eftermiddagen. Färdig pizzdeg på rulle med en hel massa gottiga saker på, smidigt och bra och mer tid att ha kul med reten av familjen.

  Ha en fin vecka,
  kram

 8. Ann-Britt skriver:

  Färdig köpta muffins är bra att köpa när tiden inte vill räcka till. Ibland tar man som du säger genvägar:)Detta var ett jättebra tips och så läcker Blåbärsfrosting! Ska testa snart…så sugen:)

  Kram:)

 9. Här har ni en till som är för genvägar! Och denna topping ser ju så läcker ut i färgen att jag skulle kunna tänka mig att göra den oavsett hur den smakade.

 10. patrik skriver:

  Mycket fina kort du har tagit!!barnen ville genast göra dessa blåbärscupkakes, men vi bakar nog våra muffinsar.www.sportochspelkocken.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.