Fredagsgubbar & ölandsgubbar!


Kikar in och önskar er alla en mysig fredagskväll!!

Idag har Joline och jag varit hos ”Jordgubbs-gubbarna” i Köpingsvik och handlat ett par liter jordgubbar (45kr/l) av Ölands egna ZZ-top! Ni som sett dom på somrarna utanför Köpings kyrka under sitt parasoll vet vilka jag menar. Goaste gubbarna ever!

Trots att regnet hänger i luften, himlen är mörk och solen lyser med sin frånvaro så fixar man snabbt bästa sommar-feelingen bara man har lite jordgubbar att skåla med. (Äppelcider & jordgubbar är bara sååå klockrent) Dom fick även pryda kakan nedan som ni ska få recept på lite senare.

Nu ska grillen tändas och fredagskvällen avnjutas, regn eller inte regn. Kram på er! 


Ja, vad är det för kaka?? 😉

Print Friendly

10 reaktion på “Fredagsgubbar & ölandsgubbar!

 1. Bubblet ser gott ut men jag föredrar nog äkta med sekt eller champagne 😉 men ett bra alternativ till dom som måste köra bil såklart!

  Är det valnötter jag ser…?

 2. Jordgubbssäsongen har börjat, jippiee!!
  Här i hufvudstaden är det busväder med spöregn som gäller, och grillen får stå för vår del…

  Ha en fin helg!

 3. Jag är sommar-ölänning varje år sedan jag föddes och varje år är jag orolig att gubbarna med skäggen inte är kvar. Så skönt att du rapporterade :) Jag åker till den lilla ön om ca en månad, can´t wait!

 4. Jag såg att gubbarna var på plats och hade börjat sälja de röda gubbarna. Tänkte att allt är sin ordning denna säsongen också…;))

  Mums, vad gott det ser ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>