Köket

Muffins maker!


Visst var det en muffins-maskin! 😛 Eller muffins maker då! Kul pryl faktiskt. Jag fick den av Nicke i söndags som liten present på vär bröllopsdag och idag har vi provat!

Hade googlat lite om den och läs både bra och dåliga omdömen och även era kommentarer på gissningarna. Här kommer mitt betyg, hur det gick och vad jag tyckte!

Vi börjar med det som är BRA : 

 • Det går snabbt, 6 minuter för vanliga klassiska vaniljmuffins. 8 minuter för lite mastigare chokladmuffins.
 • Det behövs inga pappersformar, det släpper jättelätt även om innehållet i muffinsarna är lite kladdigt (knäckkulor tex) så är det bara att tippa den lite lätt på sidan så lossnar dom.
 • Konsistensen blir genomgående densamma i hela muffinsen.
 • Höga och fina. (Fyll smet upp till kanten)
 • Absolut inte sega och tråkiga i smaken, jättegoda och saftiga!
 • Perfekt till att göra cupcakes av då de håller fin, hög form och jämn konsistens.
Minus? 
Ett litet minus som jag hört många säga var att den bara gräddade 6st åt gången, men jag tycker inte alls det var något problem eftersom det gick så snabbt att grädda dom och en större kökspryl skulle bara bli otymplig i köket vilket oftast resulterar i att man till slut stoppar in den i skafferiet och sen blir den stående där.
Ett annat minus jag hört många säga är att det inte blir så fin yta som i ugnen. Mmm… Men det tyckte jag nog att det blev ändå faktiskt. Ja, ni får se själva på bilderna och avgöra.
Det enda minus jag skulle kunna tänka mig är att jag gärna vill ta loss själva formarna (botten + lock) för rengöring, men dom sitter med skruv. Dock verkar den inte speciellt svår att få ren. Bara låta den svalna och sen torka med hushållspapper, men om man tänker sig fyllning som vaniljkräm, hallonsylt, blåbär etc… Ja, ni fattar hur jag tänker men det är faktiskt det enda jag önskade var annorlunda. Är helnöjd med min muffinsmaskin! 😛
De muffins vi gjorde idag gjordes utifrån ett standardrecept jag brukar använda mig av för att få höga och fina muffins. Inget vispade, utan smeten ska bara röras ihop. Torra ingredienser blandas med blöta och sen smaksätter man efter eget önskemål.
12 st
Det här behöver du :  
Torra :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Blöta :
125 gram smält el. rumsvarmt smör
2 dl naturell yoghurt
1 ägg
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop torra ingredienser i en bunke och blöta i en annan. Rörs sedan ihop dom två med sked, inte vispa!
Sen fördelade jag smeten i två skålar för att smaksätta hälften med kakao och knäckkulor. Chokladsmeten blev väldigt fast i konsistensen så där jag ökade på med 2 msk yoghurt i den smeten. Sen gräddade jag vanliga vanilj och choklad/knäckmuffins. 12 st, totalt blev det!
Kakao & knäckmuffins 
2 msk kakao
1 dl knäckkulor
2 msk naturell yoghurt
Jag kom dessutom på en massa annat jag också måste prova såsom; Egg Mc muffins!? Små minipajer, chokladfondant, engelska scones, fyllda munkar, pannkaksmuffins, yorkshirepudding, ostkaka, och småfrallor? Kan bli spännande! 😉


Dessa chokladmuffins fick gräddas 8 min, och då ser ni att det ändå är lite kladdiga i mitten. Å genast kom jag på att denna maskin måste ju va helt perfekt till även chokladfondant, kanske 5-6 min då?! 😉

 

22 svar till “Muffins maker!

 1. He,he….jag som trodde att det var skräp!! Men nu efter att ha läst detta blir jag ju klart sugen på att skaffa en! 😀

 2. Anna/Frostrosor skriver:

  Tack för recension, alltid kul att läsa sådant! Inuti såg de ju jättebra ut. Jag måste dock vara lite tråkig och tycka att de såg inte lika roliga ut uppe på ytan. Men med lite frosting kanske?

 3. Karro skriver:

  Vad är det för märke på maskinen?

 4. kryddburken skriver:

  C3 är märket!
  /Linda

 5. Såg att det fanns en sådan här apparat i en affär också, undrar bara vad som kommer härnäst:)
  Fast här får det nog vara, köksskåpen svämmar snart över…

 6. Fia skriver:

  Jag fick en i julklapp =)

 7. Så fina de är i mitten och de med choklad ser jättegoda ut. Ja fondant borde bli perfekt!

 8. Sofia skriver:

  Gud va kul! Jag har en likadan! Om du provar att göra scones så får du berätta hur det gick! Det vill jag också testa men har aldrig hittat ett bra recept som jag gillar (och om man kan göra dom i sin muffinmaker så är ju det kanon!) 😀

 9. Monsterscircus skriver:

  var är smart, jag älskar min våffeljärn, men visste inte att du kunde få en muffin Maker! super cool. dina muffins är verkligen trevliga och ser bra ut bakat hela vägen runt!

 10. Jennie och Exxa skriver:

  Du bara MÅSTE komma på ett recept till eggmcmuffins, jag är helt GALEN i såna men hur ofta kan man stanna till på mcd och köpa såna till frukost – några ggr per år, max. Så snälla, snälla, snälla, kan du inte försöka göra såna snart så att jag också vågar ge mig på det sen? *bönar och ber* 🙂

 11. Linda skriver:

  Åh jag som oxå har trott att detta bara var skräp och därför inte valt att skaffa en. Var riktigt nära på Gekås i höstas men lät bli. Men nu ångrar jag mig nog lite när jag läst din recension, jag fyller ju år på lördag så då ska man kanske passa på att önska sig en. 🙂

 12. Drömkaka skriver:

  Mmm, de ser ju jättegoda ut! En smart liten maskin det där 🙂

 13. jennie skriver:

  Men gud vilken fiffig mackapär! Vilken snäll make du har 🙂

 14. Erica skriver:

  De ser riktigt goda ut. 😀

 15. O jag trodde att killen hos ”halv åtta hos mig” skojade bara…

 16. Lina skriver:

  Vad kul att höra att den fungerar bra. De ser jättefina ut! Har kollat på en sådan, men kände lite att det var en onödig produkt. Men skulle mer än gärna ta emot den som present:)

 17. Anna skriver:

  och det bästa är att den kostar bara 299 hos netonnet !!:))) har oxå en men använt den väldigt dåligt men nu när jag ser vad du gjort så ska den åka fram …idag tänkte jag mig baka rabarbermufiins med vitchoklad i !!! kan nog bli bra !!!

 18. Linda skriver:

  Hej!
  Jag fick en sådan muffin maker i julklapp och tänkte inviga den snart! dina choklad och knäckmuffins ser otroligt goda ut men jag undrar, vad är knäckkulor för något och var får jag tag på sådana?
  Linda

 19. Malin skriver:

  Jag har en exakt likadan muffin maker som du men jag har ett jätte problem med att få ut dom, hur får du ut dom??

 20. kryddburken skriver:

  Malin!
  Jag brukar pilla ut med två gafflar eller tippa själva järnet så dom trillar ur.
  /Linda

 21. mary skriver:

  Knäckkulor? Samma som daimkulor? Vart hittar du det? Har letat överallt känns det som..

 22. Thorarinn jonsson skriver:

  Hi.
  I have diabetes. I can’t use sugar.
  What should I use instead?
  Greetings from Iceland.
  Thorarinn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.