Kyckling

Kycklingwraps eller kycklingrulle


Gårdagens kvällsmiddag fick bli något snabbt och enkelt. After att ha varit och storhandlat och fyllt på kyl och skafferi orkade jag bara inte ställa mig med några kastruller, dessutom hann klockan bli lite för mycket… Köpte med en grillad kyckling hem och gjorde en stor kycklingrulle med massa god sallad, tomat, lök och vitlöksdressing. Snabbt och gott. Jag använde lavash tunnbröd, tycker det är perfekt till just wraps då det är väldigt elastiskt och går inte sönder när man rullar, dessutom är dom lite större än vanligt polar tunnbröd tex.

Jag läser att många av er ratar just isbergssallad och föredrar hellre mache, färsk spenat o dyl. Det gör inte jag! Den enda goda grönsallad tycker jag faktiskt är just isberg, eller roman. Den får liksom inte vara len och tunn utan mer krisp och tuggmotstånd tack. Samma gäller endive, oj va goda dom är men inte alltid att dom finns i affären men igår hittade jag röd endive som jag strimlade och fyllde kycklingrullen med, och så isbergssallad också då förstås! 😉 Tur att smaken är som baken.

4 port
Det här behöver du :
2 st Lavash tunnbröd
1 grillad kyckling
några blad isbergssallad
4 blad röd endive
6 körsbärstomater
1 röd lök
1 knippe slätbladig persilja

Kall sås : 
1½ dl turkisk yoghurt
Salt, peppar, pressad citron, vitlök
Smaka av…

GÖR SÅHÄR :
Lägg ut ett tunnbröd och fördela sallad, tomat och lök ovanpå. Fördela kycklingen över och persilja, sist av allt den kalla såsen. När du kommit såhär långt inser du att det inte alls går att rulla ihop den så du behöver ett till tunnbröd som du lägger under/omlott och sedan rullar ihop! 😛


Lavash, sallad, tomat, rödlök.


Och så grillad kyckling.


Sen massor med persilja.


Och den kalla såsen av turkisk yoghurt.


Klart! Dagens snabbaste tips! 😉

14 svar till “Kycklingwraps eller kycklingrulle

 1. Sofie skriver:

  Vad är Lavash tunnbröd? Finns det i vanliga affärer? Har aldrig sett det men det ser jättegott ut!!

 2. kryddburken skriver:

  Sofie!
  Det är ett orientaliskt mjuk tunnbröd, finns som hårdbröd också. Väldigt gott och lite segt i konsistensen och håller utmärkt för att rulla som wraps, eller som pizzabotten tex. Här hittar jag det på Netto, där finns det alltid.
  /Linda

 3. jessica skriver:

  jag håller med dig, isbergssalladen får oförskämt mycket kritik. den är ett måste för mig i de flesta salladsrätter.

 4. Mrs Sunshine skriver:

  Vi gör wraps ofta här hemma, när vi behöver ”snabbmat”. Ofta är det perfekt på helg-luncherna för och efter alla kalas, träningar, matcher…:-)

  ha en bra dag!

 5. Gud vad sugen jag blev på kycklingwrap, det får det bli snart! Bra vardagsmat 🙂 Angående salladen tycker jag att det beror helt på vad salladen är där för. Som här, i en wrap, tycker jag som du att det passar bäst med en krispig isbergssallad eller liknande. Mache eller ruccola eller någon sådan sallad använder jag mer som smaksättare…

 6. Malin skriver:

  Har för mig att bröden finns på ÖoB och också 🙂

 7. Anna/Frostrosor skriver:

  Mums så gott! Har varit sugen på kycklingrulle/kebabrulle sedan jag piggnade till mig 🙂

 8. Linnea skriver:

  Fyyyyy vad gott det ser ut, har aldrig testat kycklingwrap men nu måste man ju bara testa! 😮

 9. Carro skriver:

  Jag gillar oxå isberg men prblemet är att det är absolut noll näring i. Därför väljer jag andra salladssorter.

 10. Coolaannna skriver:

  Ser gott ut som vanligt!

  Kram ANna

 11. linda skriver:

  Föredrar också isberg,gott och krispigt!

 12. Här kör vi på med alla olika sorters salladssorter, gärna i samma salladsskål så får vi lite av varje.
  Gott med wraps, perfekt att ha med i lunchlådan ju.

 13. roffekock skriver:

  Man skulle ju kunna använda någon form av vitkål (tunnskuren) marinera den el slaka den med kokhett vatten och göra någon form av coleslow. Men klart är ju att man då missar färgen men det är väl kanske inte så noga.

 14. Eva skriver:

  Vilken idéspruta du är med matlagning. Jag köpte också en färdiggrillad kyckling i torsdag men vad blev det? Jo vi åt bara denna kyckling med en bit bröd, hade inte en tanke på att man kunde göra sådana goda wraps som du gjort. Men det blir det garanterat nästa gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.