Muurikka

Det börjar hända grejer nu…


Ja, nu har jag haft bilden med paketen ute på facebook ett tag och ni har gissat och gissat. Den absolut knasigaste gissning får nog Ronnie stå för då han gissade på golfklubbor, och det är alltså inte golfklubbor som ni ser här ovan! 😛

Ni får bara en liten tjyvkik idag, det är tre paket kvar och ni ska få se allt närmare om ett par dagar. Då kommer jag även i samarbete med muurikka att ha en fin utlottning och lite närmare presentation av några produkter.

Hand´s up, nu är jag rysligt nyfiken faktiskt!! 😛 
Hur många muurikka-läsare har jag därute? Äger du en själv, eller tänker du skaffa?

 

Har du inte hittat muurikka på facebook ännu? Surfa då in här >>


Det kliar i fingrarna… 😉

 

27 svar till “Det börjar hända grejer nu…

 1. Camilla.L skriver:

  Åh, vad spännande! Ser fram emot både utlottningen och presentationen av de utvalda produkterna 🙂

 2. Svandis Ros skriver:

  Vill gärna skaffa muurikka… funderar på om jag ska köpa en till pojkvännen som fyller år på fredag 😉

  Verkar ju vara väldigt spännande att laga mat på det sättet. Nästan som raclette – fast utomhus.

 3. Sussi Hägg skriver:

  Jag har ingen men vill ha men attans det är så mycket jag vill ha just nu 😉
  jag hinner nog skaffa en tror jag 🙂
  Jag tror du har köpt en rök 😉

 4. Lindha Johansson skriver:

  Nej, har varken plats för en eller råd att köpa en. Men tycker det är kul och intressant ändå att läsa dina inlägg och recept. Det här blir spännande! 🙂

 5. tess skriver:

  Hade gärna velat vinna en sån på utlottningen!

 6. Therese skriver:

  Jag har haft min länge länge, ska dock köpa en ny som vi ska ha ute i stugan och skulle vilja ha stekpannan också och lite andra ateraljer! Det är det bästa jag någonsin köpt!

 7. Camilla.L skriver:

  Jaha, den frågan fanns ju inte med när jag skrev mitt inlägg ;). Jag äger tyvärr ingen muurikka men är hemskt sugen på att införskaffa en efter ha läst dina smaskiga muurikka-recept 😀

 8. Idaper skriver:

  Åh vad spännande!!
  Vill jätte gärna ha en muurikka men måste vänta tills vi skaffat hus, men sen måste jag ha en 🙂

 9. Per-Arne Sahlberg skriver:

  Är också sugen på en men undrar vad mina grannar kommer att säga. Bor i bostadsområde med liten tomt.

 10. Catharina Eriksson skriver:

  Har en muurika och den används flitigt i omgångar.Jättekul att använda den.Ungarna gillar när vi gör lunch på den ute.Stekt fläsk med rostad fralla till är topp 1.Då rostar vi frallan på muurikkan.
  Cathi

 11. Bodensaren! skriver:

  Har den stora modellen, använde den under påskhelgen! Stekte ihop souvas, kall kokt potatis, gul lök i klyftor, råa morotsstavar och en gräddskvätt på det. Makalöst gott, perfekt blandning av olika tuggmotstånd och den rökta sältan från souvas kan ju få vem som helst på fall! Kul med dina muurikka-inlägg!

 12. Ulrika skriver:

  Köpte en Muurikka förra sommaren. Ett köp jag inte ångrar. Ser fram emot att läsa om nya Muurikka-recept i din fina blogg.

 13. Coolaannna skriver:

  Nej, ingen Muurikka än men det kommer nu till sommaren. Jag är helt såld sedan du köpte din. Det har varit så spännande att följa dina Muurikka-recept och jag samlar på mig alla!

  Och tack för din blogg. Jag rekommenderar alltid den till vänner som frågar vad de ska äta till middag eller vad det ska bjuda på en lördagskväll. Och ALLA de besöker dig om och om igen!

  Kram Anna

 14. Camilla skriver:

  Jag har en murrikka men skulle absolut kunna använda den mer! Därför är det så skoj att läsa dina recept, nån gång måste man ju prova sina egna vingar också 🙂

  Tjatar för övrigt på gubben att han ska fixa en grillplats på gården. Vi har byggt nytt ute i skogen med jättestor tomt men saknar fortfarande grillplats! Men i sommar ska det bli av!

 15. Helena skriver:

  Har en Muurikka som vi använder nästan varje helg! Allt blir så mycket godare när det tillagas i Muurikkan 🙂 Favoriträtten är renskav med tillbehör som serveras i pitabröd.

 16. Bettan skriver:

  Ser spännande ut. Har haft en i många år både hemma och på jobbet. Tycker det är trevligt att använda den i matlagning. Barnen och deras kompisar gillar det skarpt.

 17. Nettan skriver:

  Spännande med en massa tillbehör! Vi använde oss flitigt av Muurikka under påsken i stugan som ligger utanför Kiruna. Rökte älg som vi stekte på Muurikka med goda tillbehör 🙂

 18. Katarina skriver:

  Självklart har vi en muurika! 🙂 På somrarna när vi är ute med husvagnen har vi med ett gasolstativ vi har den på, på vintrarna avänder vi den över öppen eld. Den simplaste maträtten blir ju så mycket godare ute på muurikan, typ uppstekt korv och potais, barnen älskar när det blir muurikamat!
  Spännande att se vad du ska hitta på! 🙂

 19. Lotta skriver:

  Hej. Vi har en Muurikka som vi använder ganska ofta. Är jätteglad över dina goda mattips och fina inspiration, det har helt klart ökat vår användning. Tack för allt gott du tipsar om och alla underbara bilder som gör att man går ut och tänder en Muurikkaeld 🙂

 20. Anneli skriver:

  Klart vi har en Muurikka, köpte en förra sommaren efter dina
  inlägg om densamma.
  Nu har vi den både hemma och i makens förskolekök vid utflykter.

  Ska dessutom bygga en ”utegrill” där Muurikkan blir stekytan.

  Tusen tack för all inspiration.

 21. Maj Svensson skriver:

  Jag tror att det är en rök du har köpt. Det liknar i alla fall rökspån det som ligger i påsarna. Jag bor i lägenhet så jag kan inte ha en Muurikka men det ser mysigt ut när Per Morberg lagar mat ute på klipporna!

 22. Marie skriver:

  Jag tror det är en rök och det är rökspån i påsarna. Jag vill väldigt gärna ha ett gasolstativ till Muurikkan och när uteplatsen görs om ska det även finnas plats till Muurikkan. Det är så härligt att laga maten ute 🙂

 23. Camilla Hermansson skriver:

  Jag visste inte vad en Muurrikka var innan vildmarksmässan 2011.Har nu funderingar på att köpa en och göra som en grillplats på tomten men mina tonårsbarn tycker att jag är galen som gör detta i bostadsområdet.Jaag vet att jag är galen:)Då vi har sommarstuga i Jämtland har man sett att där används de flitigt.Ha en bra dag!

 24. Cizzi skriver:

  En muurikka fick sambon av mina föräldrar. Silaava-fett (eller vad det nu hette) införskaffades i förrgår, så nu är det bara att sätta igång. Allt som du lagat ser så rysligt gott ut!
  Ser med spänning fram emot kommande recept och utlottning!

 25. Anette skriver:

  Nu får jag nog skämmas. Köpte en murrika för 4 år sedan och har aldrig användt den. Hade tänkt man kunde ha den som wook över grillen men det funkade inte. Nu är den ljusunderlägg i uterummet och har tyvärr rostat lite. Borde nog ta tag i det för att se om rosten går att få bort.

 26. Nina skriver:

  Jag har blivit helt såld efter att ha läst på din blogg under det senaste året. Jag tänker skaffa en muurikka. Nu såg jag att du har en tävling, så där tänkte jag delta först. Såg att de fått in produkterna bland anant på coop så nu så det lättare att få tag på än tidigare vilket är ett plus.

  Hälsningar
  Nina

 27. Camilla skriver:

  Vi har en muurikka, som vi haft i fem år nu. Och nu ska den få jobba i helgen tänkte jag – och jag vet ju var jag hittar receptinspiration! Återigen Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.