Kanelbulle-sockerkaka


Häromdan under påsklovet bakade Joline sockerkaka med lite annorlunda tvist med smak av kanelbulle. Receptet finns lite överallt och vi blev lite sugna på att prova. Den enda skillnanden mot den vanlig klassisk sockerkaka är att denna varvar du smeten med 2-3 lager av pudrad kanel och socker och sen häller på mer smet och så nytt lager kanel och socker osv… Ja, ni fattar. Men det blir en otrolig smak och doften av kanelbulle är ju heller inte fy skam. 😛

Det här behöver du :
Smör till att smörja formen med
Ströbröd till formen
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl vatten

Kanel + socker

GÖR SÅHÄR :
Smörj formen noga med smör och bröa med strödbröd. Vispa ägg & socker. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet och rör ihop. Häll lite av smeten i botten på formen, pudra över socker, inte så mycket sen ett lager kanel, mer smet o nytt lager socker/kanel och ny smet osv. Grädda ca 30 min i 175 grader. Vänd upp kakan på en tallrik och låt den svalna något. Receptet på sockerkaka är det Joline alltid använder ur boken ”Vi bakar & lagar mat”.


Färdiggrädda kanelbulle-sockerkaka.


Dom flesta tycker nog kakan ser ut som tigerkaka, men ack så dom bedrar sig! 😉


Jättegott med ett glas kall mjölk att mumsa på sockerkaka och kanelbulle på samma gång!

 

Print Friendly

20 reaktion på “Kanelbulle-sockerkaka

  1. Ja men det såg himla gott ut. Ska testas. Har precis bakat en Silviakaka som ska avnjutas till söndagsfikat, men nästa bakning blir garanterat efter detta recept. Kram från Maria

  2. Men så spännande! Och två favvisar i en kaka liksom. Sparar receptet till nästa helg.

  3. åå vad himla gott!Måste prova, har faktist ALDRIG hört talas om denna!Tusen tack

  4. Jag är värdelös på att baka mjuka kakor, men jag ska prova Jolines kaka. Låter ju så gott med kanel!

  5. Kan säga att kakan var jättegod. Gjorde den igår när jag ändå satte på ugnen för middagen. Trodde jag missat något när jag kom på att det inte var något fett i den. Den var jättegod, tacka Joline.

  6. Bakade kakan igår och den blev jätte god, men tror jag vågar ha mer kanel nästa gång.. :)
    Så jag bugar och bockar till Joline för ett jätte gott och enkelt recept..

  7. Jättegod!, använde mjölk istllet för vatten, socker o kanel överst med gav en smaskigt fin ”krispig” yta, thx!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>