Kanelbulle-sockerkaka


Häromdan under påsklovet bakade Joline sockerkaka med lite annorlunda tvist med smak av kanelbulle. Receptet finns lite överallt och vi blev lite sugna på att prova. Den enda skillnanden mot den vanlig klassisk sockerkaka är att denna varvar du smeten med 2-3 lager av pudrad kanel och socker och sen häller på mer smet och så nytt lager kanel och socker osv… Ja, ni fattar. Men det blir en otrolig smak och doften av kanelbulle är ju heller inte fy skam. 😛

Det här behöver du :
Smör till att smörja formen med
Ströbröd till formen
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl vatten

Kanel + socker

GÖR SÅHÄR :
Smörj formen noga med smör och bröa med strödbröd. Vispa ägg & socker. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet och rör ihop. Häll lite av smeten i botten på formen, pudra över socker, inte så mycket sen ett lager kanel, mer smet o nytt lager socker/kanel och ny smet osv. Grädda ca 30 min i 175 grader. Vänd upp kakan på en tallrik och låt den svalna något. Receptet på sockerkaka är det Joline alltid använder ur boken ”Vi bakar & lagar mat”.


Färdiggrädda kanelbulle-sockerkaka.


Dom flesta tycker nog kakan ser ut som tigerkaka, men ack så dom bedrar sig! 😉


Jättegott med ett glas kall mjölk att mumsa på sockerkaka och kanelbulle på samma gång!

 

Print Friendly
2

20 responses to “Kanelbulle-sockerkaka

  1. Maria Eliasson skriver:

    Ja men det såg himla gott ut. Ska testas. Har precis bakat en Silviakaka som ska avnjutas till söndagsfikat, men nästa bakning blir garanterat efter detta recept. Kram från Maria

  2. Anna J skriver:

    Men så spännande! Och två favvisar i en kaka liksom. Sparar receptet till nästa helg.

  3. Ser himla gott ut. Hos mig blev det äppelkaka idag och en god vän på besök

  4. Men Gud vad sugen jag blev nu! Sockerkaka är aldrig fel!

  5. Jenny skriver:

    Det ska jag definitivt prova :)

  6. Therése skriver:

    Har gjort denna sockerkaka flera gånger och den är supergod!

  7. Emilia skriver:

    Vilken idée! Låter ju jättegott!

  8. Rikke skriver:

    åå vad himla gott!Måste prova, har faktist ALDRIG hört talas om denna!Tusen tack

  9. Maj Svensson skriver:

    Jag är värdelös på att baka mjuka kakor, men jag ska prova Jolines kaka. Låter ju så gott med kanel!

  10. Johanna skriver:

    Den var sååå god :)

  11. Matilda skriver:

    Det här måste ju bara testas! Verkar väldigt lätt och gott :)

  12. Ullis skriver:

    Åhhh såg jättegott ut! Måste testas!!! Ha en bra vecka! =)

  13. kanel är underbart att ha i alla bakvkerk :)

  14. Mmmm…denna är en av mina favoriter!! Tar alltid slut fort när man bjuder på den! 😀

  15. Anette skriver:

    Kan säga att kakan var jättegod. Gjorde den igår när jag ändå satte på ugnen för middagen. Trodde jag missat något när jag kom på att det inte var något fett i den. Den var jättegod, tacka Joline.

  16. Ann skriver:

    Bakade kakan igår och den blev jätte god, men tror jag vågar ha mer kanel nästa gång.. :)
    Så jag bugar och bockar till Joline för ett jätte gott och enkelt recept..

  17. Anna skriver:

    Min står i ugnen nu! Luktar gott hittills i alla fall :-)

  18. Anna skriver:

    Och den blev bra! Hade i lite kardemumma också.

  19. Marcel Gobec skriver:

    Jättegod!, använde mjölk istllet för vatten, socker o kanel överst med gav en smaskigt fin ”krispig” yta, thx!

  20. Emma skriver:

    Så sjukt god! Har aldrig hört talas om den förut, blev premiär ikväll. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>