Ris, Pasta & Nudlar

Wokad renskav med tjocka udonnudlar! Himmelriket är nära…


Det är sällan jag får en en sån här kick av en matupplevelse som jag från börjar varit aaaaningens skepisk mot. Ja, det är udonnudlarna jag pratar om. Jag la tidigare idag upp en bild på Kryddburkens facebook på nudlarna i sina förpackningar och jag håller med, det _ser_ ut som nåt annat, men mer än så tänker jag inte beskriva era kommentarer för det är på tok alldeles för orättvist.

Det är en ljuvlig sorts nudlar som fullkomligt smälter i munnen och dom ser stabbiga och mäktiga ut men tillagade är dom lätta, fräscha och förvånansvärt ”fluffiga” om man nu kan beskriva nudlar som så?! 😛

Nudlarna fick jag i ett paket från Risberg Import, (obs; detta inlägg är inte reklam och inte heller varuprov).
Jag blev mäkta förvånad och en smula sentimental då det för ett par veckor sen damp ner ett stort paket med massor av kryddor, såser och röror. Avsändaren var Risberg Import som tackade för att jag så ofta lyfte fram deras ”Tony Chacheres krydda” här på bloggen.

Att vi använder Tonys krydda så mycket här hemma är helt och hållet min kära makes förtjänst, det är han som fastnat för den rejält, å då menar jag REJÄLT!

Han har den på ALLT… Ibland kan jag ju bli en smula stött då han pudrar på nåt så vansinnigt på en fin, väl avsmakad bouef bourgignon, eller den klassiska kalopsen, eller på det redan väl marinerade och kryddade köttet. För att inte tala om på köttfärssåsen innan han ens hunnit smaka. Och jag som då kanske just kryddat upp denna köttfärssås lite extra just för gubbens smaklökar och de första han gör är att vräka på Tony´s krydda så köttfärssåsen blir osynlig… Nåja, jag älskar honom högst på denna jord iallafall, men, men… 😉


Gissa vem som blev glad när han kom hem från jobbet denna dag och fick se kryddorna som anlänt… 

Paketet med allehanda kryddor och såser blev jag otroligt glad för. Produkter man framhäver eller använder ofta misstolkas till stor del som ”reklam”. En del tror att man får betalt för att visa en produkt eller vara men så är det inte. Och inte i detta fallet heller. När de så väl händer så deklarerar jag det för er tydlig så ni vet. Det är alltså extra roligt när man får något ”oförtjänt” om ni förstår hur jag menar.

Nu till kvällens recept; Det blev renskav + udonnudlar och det finns inte så mycket mer att tillägga än att detta BÖR ni prova! Nu ska jag inte skriva vansinnigt gott mer, för det gör jag tydligen för ofta, men för att vara vansinnigt gott då så byter jag ut ordet till himmelsk gott!

Udonnudlarna i detta fallet är ”tjocka udonnudlar”, det finns tunna också. Jag har googlat lite efter recept på dessa och de flesta träffar jag hamnat på så används de i soppor eller buljonger tillsammans med grönsaker och svamp. Så jag var ju tvungen att göra tvärtemot såklart. 😉

Nudlarna är ”färdiglagade” i sin förpackning och behöver bara värmas på, så därav valde jag att hastigt hetta upp dom i denna wok tillsammans med renskav och krispiga grönsaker. Inte alls tokigt, inte alls… Å dom gör sig så mycket mer bildsköna i en wok än i en soppa dessutom. 😛

4 port
Det här behöver du : 

ca 200 gram renskav eller viltskav
Smör till stekning
Nymalen svartpeppar

2 dl vatten
2 finrivna vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk farinsocker
1 tärning ekologisk grönsaksbuljong
1 msk hoisinsås (eller 2 msk sweet chilisås)
2 tsk soya

1 bukett färsk broccoli (förväll i 2-3 min i saltat kokande vatten)
2 rejäla nävar strimlad kinakål
1 morot
1 burk skivade vattenkastanjer

1 förp tjocka udon nudlar (200 gram)

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret i het stekpanna eller wok och bryn renskaven så den får fin färg. Tillsätt vatten, vitlök, tomatpuré, farinsocker, buljong, hoisinsås och soya och låt allt få fräsa ihop på hög värme någon minut. Sänk sedan värmen och tillsätt broccolin, strimlad kinakål, strimlad morot och vattenkastanjerna. Låt puttra ihop ca 5 min. Precis före servering rör du ner udonnudlarna.


Renskaven puttrar.


Grönsakerna i, låt puttra några minuter till…


Sist av allt rör du ner udonnudlarna. Vill du ha extra buljong/sås så tillsätt mer vatten/buljong och smakar av. Själv tycker jag det är godast med lite simmig konsistens, inte som soppa men nästan så jag pyttsar i lite mer vatten o kryddor! 😉


Servera med strösslade sesamfrön.

16 svar till “Wokad renskav med tjocka udonnudlar! Himmelriket är nära…

 1. Cissi Par skriver:

  Jag tycker att det ser jättegott ut! =) och renskav! Mums! Det är nog bland det godaste! =)

 2. Sabinas tårtor skriver:

  Är det dyrt med ren?

 3. Veronica skriver:

  Ska definitivt ut på jakt efter udonnudlar. Blev jättenyfiken. Tack för tipset 🙂

 4. Lotta skriver:

  Ja, jag måste verkligen hålla med att det inte såg riktigt aptitligt ut när de låg i sina påsar men nu när det blev klart var det en helt annan sak. Mycket smarrigt! Jag har faktiskt aldrig testat renskav men under den senaste tiden har jag sett många roliga och tillsynes goa recept som jag nog måste testa. Tack för en otroligt bra sida.. Följer dig med glädje! Lotta

 5. Jenny skriver:

  Ar egentligen ingen fantast av nudlar men detta kanske ar vart att testa. Det ser ljuvligt gott ut. Alskar ju renkott. Fast det far vanta tills jag kommer hem till Sverige..finns inger renkott har. 🙁

  Halsningar Jenny

 6. Veronica skriver:

  Det ser jätte gott ut.

 7. Anna skriver:

  har aldrig ätit renskav, vilket annat kött påminner det om i konstistens och smak?

 8. Anna skriver:

  Låter jättespännande 🙂 Jag är inte någon renskavsfantast, men det här får jag nog ta och prova på, annorlunda & nytt är alltid kul 🙂

 9. udonnudlar är ju dem godaste 🙂
  renskav blir faktiskt väldans bra att woka, jag har inte riktigt orken att stå och skiva entrecote sådär fint som på japanska ställena!

 10. Renskav har jag aldrig ätit. Måste ta mig en titt till vår saluhallen.

 11. Erica Iseby skriver:

  Hej

  vart köper man udonnudlar och den där kryddan din man gillar ? =)maila gärna till min mail 😉

 12. Erica Iseby skriver:

  haha såg ju nu vart du köpt dom

 13. Jessica skriver:

  Jag brukar kolla in på din blogg ungefär en gång i veckan och läsa ikapp men jag har nog aldrig kommenterat.

  Läste raggmunksinlägget och blev så ledsen när jag såg tillägget. Så lågt och elakt att gå på barnen.

  Ville bara tacka för en bra blogg. Kram!

 14. Per Mörk skriver:

  Har länge använt ett par av Chef Paul Prudhommes fiskkryddor som jag hittade för länge sedan i en Hemköpsbutik i Rättvik. Nu är de slut och jag sörjer. Vet inte var man får tag på dem. De var fantastiska!
  Udonnudlar ska jag definitivt testa.

 15. Linda.T skriver:

  Renskav köper ni i valfri matbutik.
  Ser att flera av er skriver att det inte finns något renkött att får tag på så här följer ett förslag.
  https://www.mathem.se/varor/renskav

 16. Linda.T skriver:

  Även udon nudlar kan man i stockholm köpa billigt på Arno Holm Cash i Årsta. http://www.arnoholm.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.