Korv

Salami & briepaj med ruccola och rödlök


Nu får jag snabba mig på om jag ska hinna publicera detta inlägg innan midnattstimmen är slagen. Börjar gå åt rätt håll nu och allt ser ljusare ut; Jag har lagat mat två dar i rad, inte illa! Men jag har dock vänt lite på dygnet, är ju fortfarande vaken, vilket i och för sig bådar gott, dvs. jag börjar komma i gamla gängor igen! 😉

Ska orka ta mig ut på vischan o ner till staden imorgon, tänkte ju fixa lite fredagsmys och glömma bort att jag är sjuk och bara vara glad o lycklig! Äntligen fungerar tankekraften igen!! Finns så mycket elände så gnälla ska jag inte göra mer. Ta vara på dagen och varandra. Älska, pussas och kramas och va rädd om dina kära!

Dagens recept blev en supergod salami och briepaj som jag svände ihop efter ett antal timmars sömn, så det gick alldeles utmärkt. Salami och brie; en superb kombination både varm som kall. En av mina favoriter är ju desamma i frasig baguette med marinerad rödlök och sallad, men det blir minst lika gott i en matig paj där smakerna får smälta samman.

Har ni tips på enkelt, inte allt för krävade fredags/kvällsmat så ös på med tips. Jag behöver de!! 😛 Kram på er alla fina…

Pajdeg :
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

GÖR SÅHÄR :
Mätt upp mjölet i en bunke. Tillsätt smöret i skivor och nyp ihop till en deg med fingertopparna. Tillsätt vattnet när det börjar bli degkonsistens. Låt vila i kylskåpet en halvtimme. Kavla sedan ut och klä en pajform, gärna med lös botten. Förgrädda ca 10 min i 175 grader innan du tillsätter fyllningen.

Fyllning :
130 gram salami
1 rödlök
150 gram brieost
2 stora nävar ruccola

Vispa ihop : 
3 ägg
2 dl grädde
(ev. salt & peppar)

GÖR SÅHÄR :
Finhacka salami och rödlök och lägg i pajskalet. Lägg i brieost i bitar, strö över hackad ruccola, och varva så några gånger. Avsluta med med att hälla på ägg + grädde som du vispat ihop. Grädda i ca 30-40 min i 200 grader. Har du en smakrik salami behövs inga extra kryddor.


Här använde jag två sorters salami, en peppar och en ost. Smakrika bägge två så några ytterliggare kryddor behövs inte. Sälta i brieosten är också tillräcklig för att skippa saltet helt.


Varva fyllningen så allt gott blandas.


Färdiggräddad.


Smaklig spis! 😛

 

22 svar till “Salami & briepaj med ruccola och rödlök

  1. Katinkas Kitchen skriver:

    Mmm låter verkligen som en god paj! Är imponerad av dina vackra foton också! Angående god, enkel snabblagad mat till fredagsmiddag har jag en drös med tips: helstekt kyckling med citron och örter, spaghetti med musslor och chili, tigerräkor på malaysiskt vis, bara en bit gott kött med schalottenlöksmör, sallad och kanske ugnspotatis – eller bara serverad med citron och dijonsenap, och självklart tapas/antipasti före! Mer finns på Katinkas Kitchen…:)
    Trevlig fredagkväll och helg önskas med vänliga matglada hälsningar!

  2. Bell skriver:

    Här hemma blir det kycklingspett med jordnötsås

  3. Saralito skriver:

    Vi kör på en klassiker och äter tacos idag. Sambon ska göra Rocky roads senare, så det blir nog lite mys i tv-soffan senare. Let’s dance börjar ju ikväll 🙂

  4. Johanna W skriver:

    Jösses vad gott det ser ut! Du är en riktig inspiratör, blir bara så glad för varje nytt recept och att se dina fina bilder.

    Kram och hoppas din helg blir bäst 🙂

  5. Therese skriver:

    Åh det är ju så jädrans gott med salami och bieost paj mmm, frestare där!!
    Trevlig helg på dig!

  6. Villa Humlebo skriver:

    Men åh, vad gott det såg ut Linda!!

    Jag hade tänkt göra köttfärspaj idag, men jag får nog tänka om… 😉

    Ha en fin dag!
    Kram

  7. Sanna skriver:

    Såg fantastiskt gott ut!

  8. Fröken Dill skriver:

    Brie + salami = sällsamt gott tillsammans!

  9. Linnea skriver:

    Åh ser sjuuukt gott ut! Salami och brie är ju så jäkla gott tillsammans! 🙂

  10. Will do!

    Vi gör gärna pasta med någon smarrig sås när det ska gå undan på fredagen. Ett riktigt kanontips är detta receptet som vi lagade från J. Olivers kokbok: http://martenssonskok.blogspot.se/2012/03/veckans-vegetariska-och-rott-vin-till.html

    Salami och brie är verkligen supergott tillsammans, perfekt att lägga i en baguette eller en paj.

  11. Ser så smaskig ut. Brie och salami passar så bra ihop

  12. Ylva på Åland skriver:

    Detta blev lördagens middag på Annebo 🙂 Hade lite för lite fyllning till min stora Duka-form, så jag slängde i lite tärnad, rökt Oravaisskinka. Pajen fick med beröm godkänt av pojkarna i huset 🙂 (”Mamma, det här måste du laga igen!”)

    Håller med om att dina bilder verkligen inspirerar!

    Kram från en annan ö 🙂

  13. Fru P skriver:

    Den här ska provas någon dag i veckan!

  14. Kristina skriver:

    Oj, vad god paj!

  15. Pingback: Meny vecka 14 «
  16. Anneth skriver:

    Ville bara säga tack för en fin idé till pajfyllning! Min paj står i ugnen nu och ser mumsig ut. 🙂

  17. roffekock skriver:

    Ser smarrigt ut och bör provas.
    Receptpå Marinerad rödlök tack !!!!!

  18. madelene skriver:

    Gud så gott! Precis vad jag har letat efter älskar allt, salami brie ruccola och rödlök Mums.
    Du har så mkt gott här inne!
    Jättefin blogg!!!
    Tråkigt med det första inlägget bara att folk ska vara så elaka, när de skriver saker om sina barn är de inte så lätt att bara låta de rinna av en…
    Trevlig påsk på er, nu ska jag kolla om du har nåt gott till påsken oxå
    Kram madelene

  19. Maria skriver:

    Ser supersmarrigt ut, den ska jag testa till nästa fredagsmys.
    Ser framemot fler fredagsmys recept….jag har också ont om sådana.
    Blir mkt tacos och kycklingwraps här så det behövs lite nya ideer…den här pajen var verkligen en rätt som passar mig till fredagsmyset. Ska bli roligt att se om det kommer mer fredagsmys tips 🙂

  20. Maj Svensson skriver:

    Någon som vet om man kan göra klar pajen i förväg och sedan värma den i ugnen? Blir den torr då? Eller kan man grädda den till hälften och fortsätta gräddningen senare? Fast då kanske den sjunker ihop?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.