Tävlingar

Vinn 10 askar Cantadou färskost


Då jag själv använder dessa färskostar i matlagning brukar jag framförallt ha dom som fyllning till kött såsom lövbiff, rullader eller fylld grillad ytterfilé etc. Men dom är även goda att vispa ner i en helt vanlig skysås för lite extra piff och smak. Tunnbrödsrullar, där är färskosten grym tillsammans med något gott rökt pålägg. Självklart åker nån ask  fram till ostbrickan tillsammans med kex, vindruvor och andra godast ostar. Barnen speciellt brukar gilla färskosten framför grönmögelost. 😉

Hur använder du den?? I samarbete med Cantadou lottar jag ut 10st askar valfri smak Cantadou färskost, vill du hänga på?

FÖR ATT TÄVLA : 
Skriv ner ditt bästa tips här i kommentarsfältet hur du använder cantadou och vilken favoritsmak du har?
Glöm ej uppge en giltig epostadress.
Tävlingen pågår fram till och med söndag 1:a april.


Smaken pepparrot och 4 peppar tycker jag gör sig grymt bra i såser just.


Fläskrullader, fyllda med cantadou pepparrot, receptet hittar du här >>


Tunnbrödsrullar fyllda med cantadou pepparrot & rökt hjortkött. Recept här >>


Vitlök och örter samt paprika/chili är mina favoriter på ostbrickan.


Inlägg och tävling i samarbete med Cantadou.

 

 

73 svar till “Vinn 10 askar Cantadou färskost

  1. Maggan skriver:

    Jag använder cantadou med vitlök som fyllning i kycklingfile som jag sen steker i stekpannan..Enkelt och lätt..Bara att dela kycklingfile´n längs med och putta in färskosten..Brukar använda tandpetare att försluta med så fyllningen stannar kvar.

  2. Jessica S skriver:

    Jag använder gärna naturell cantadou i en varm smörgåstårta som är helt fantastisk!

    Varm smörgåstårta, ca 4 port

    1 paket hönökaka (4 kakor)
    2 pkt bacon
    1 purjolök
    150 g färska champinjoner
    1 förpackning körsbärstomater
    1 ask Cantadou naturell
    1 dl grädde
    2 dl riven ost
    Salt och peppar

    Skär bacon fint. Stimla purjolöken och skiva champinjonerna. Fräs allt i stekpanna. Tillsätt Cantadou och grädde och låt koka tills röran tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Gör ordning en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka samt fyllning, sen ytterligare en hönökaka och fyllning. Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock. Skiva tomaterna och lägg på locket. Toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

  3. Katarina skriver:

    Krämiga kycklinggratängen

    3-4 kycklingfileér
    2 pkt bacon
    1-2 tsk sambal oelek
    10 färska champinjoner
    purjolök
    1 förpackning cantadou vitlök
    1 paket grädde
    riven ost

    Dela kycklingfileérna i 4 delar, krydda med salt o peppar och stek så dom får fin färg
    Knaperstek bacon och ställ åt sidan
    Fräs purjo och champinjoner rör ner cantadou, grädde och sambal låt allt få ett uppkok
    Lägg ner kycklingen i en ugnsform strö bacon över och häll över såsen strö över riven ost, skjuts in i ugnen 200 grader i ca 20 min.
    Servera med färsk pasta eller ris och en god sallad
    MUMS!

  4. Karin S skriver:

    Jag använder gärna Cantadou 4 peppar eller vitlök i sås. Perfekt att bara smälta ner i grädde eller creme fraiche.

  5. Åsa skriver:

    Använder gärna vitlok eller 4 peppar i en kycklinggryta.
    Stek kycklingi mindre bitar, purjo, champinjoner. Håll i buljong, grädde (eller creme fraiche) och ost och låt puttra tills det är klart. Servera med ris och en god sallad.

    //Åsa

  6. Karoleen skriver:

    Vitlöks- och spenat fylld kycklingfilé med kantarell, champinjon och spenatsås

    För 4 personer.

    Ingredienser
    4 kycklingfiléer
    100 g Cantadou vitlök
    100 g babyspenat
    2½ dl matlagningsgrädde
    100 g champinjoner
    50 g kantareller
    1 röd lök

    Kryddor i valfri mängd, upp till egen smak:
    Paprikapulver
    Chili
    Citronpeppar

    4 portioner ris

    Skär fickor i kycklingfiléerna som du fyller med några blad spenat och ca 2 tsk av vitlöksosten. Bind ihop filéerna med tandpetare eller silikon-steksnören och stek dem runt om i ca 10 min. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna. Koka ris.

    Lägg över svampen i stekpannan med kycklingen och häll ner resten av osten och matlagningsgrädden. Krydda med paprikapulver, chili och citronpeppar och låt sjuda tills riset är färdigt. Kontrollera att kycklingen är färdig!

    Precis innan servering strimla baby spenaten och strö över grytan och låt den sloka ner i grytan. Servera med riset.

  7. Jonas M skriver:

    En Cantadou är godast som den är, tillsammans med kex och ett glas vin!
    Det godaste är att ha några olika sorter till kexen, men en ständig favorit är ”Vitlök och örter”.

  8. Olivia skriver:

    Jag använder dels cantadou ”4 peppar” till att göra en jätte god pepparsås som passar till i princip allt! Men den är också himla god till ett av min favorit recept, nämligen fylld kyckling. Man fyller bara kycklingen med valfri smak och in i ugnen, super enkelt och super gott.

  9. Hanna skriver:

    Fläskfilegryta med färskpasta

    Bryner fläskfiléskiver och steker svamp i med valfri ost, jag använder nästan alltid med vitlök. Låt det puttra lite och servera med färsk pasta och sallad.

  10. Sarah skriver:

    Jag gör en pastasås med bacon, äpple, champinjoner och cantadou ”fyra peppar” och lite grädde eller creme fraishe beroende på vad som finns hemma.. Hela familjen gillar detta.. perfekt till barn och vuxna..

  11. Hannah skriver:

    Vilken perfekt tävling!

    Här i familjen så är vi ”vitlöks-älskare” så jag använder oftast den ost med vitlök. (ev även med örter)

    En rätt som vi gör ofta är fläskfilé (kyckling blir också jättebra) i en krämig vitlökssås med bacon, svamp och sting av chili.

    Skivad fläskfilé steks och läggs i en ugnsform. Stek bacon i strimlor samt champinjoner och lägg blandningen över köttet.

    Den goda såsen görs genom att blanda vispgrädde, creme fraiche, vitlöksost (gärna ganska mkt 😉 ), chilisås och kryddor. (jag brukar ha en vitlöksmix, soya och peppar)

    Häll såsen i formen och kör i ugnen 30-40 min. Underbart gott! Lika gott till en sallad som till potatisklyftor, ris eller pasta.

    Åh, va sugen jag blev på detta nu! 🙂

  12. Caroline skriver:

    Gjorde häromdagen inbakad vinmarinerad kassler i smördeg och varvade med en klick cantadou vitlök och örter på varje skiva, till det åt vi hasselbackspotatis. Så himla gott och en ny favorit! Det blev även lite rester av osten och kasselern kvar så jag slängde ihop en god pastasås med resterna, lite paprika och grädde i också. Perfekt matlåda.. Nu blev jag hungrig 😉

  13. Ellinor skriver:

    Min absoluta favorit ur Cantadou’s sortiment är färskosten med smak av pepparrot. Denna brukar jag blanda med crème fraîche och sedan använda som kall sås till exempelvis ugnsrostade rotfrukter – gudomligt gott!
    Kram

  14. Linette skriver:

    Det låter väl helknäppt men förutom att ha den i matlagning och på kex så älskar jag att dippa chips i. Då ska det vara naturchips och cantadou med vitlök och örter, mums!

  15. Therese skriver:

    Cantadous ostar är kanon att blanda ner i äggstanningen i diverse pajer. I kycklingpaj är vitlöksosten grym!!!

  16. Ylva skriver:

    Jag brukar använda Cantadous ostar när jag gör omelett. Vanlig omelettsmet, klickar av osten, vad som finns hemma (tex. färsk sparris, soltorkad tomat, vanlig tomat etc) och toppa med lite lufttorkad skinka. Mums! Godast tycker jag den med vitlökssmak är.

  17. Camilla skriver:

    Jag köper alltid Cantadou med vitlök och örter, har det alltid på digestive kex, det finns inget godare, mums.:)

  18. Emma O skriver:

    När jag ska göra fyllda kycklingfile så använder jag cantadou.
    Smaken jag brukar använda är vitlök & örter men det är även gott med de andra smakerna som finns, man använder den smak man gillar bäst, helt enkelt. Jag har testat de flesta men min favorit är vitlök med örter.

    Jag skär ett snitt i kycklingtfilen och fyller med cantadou. Sedan lindar jag in de fyllda bröstfilerna med parmaskinka. Efter det sätter jag in dem i ugnen och väntar på att de ska bli klara.
    Tillbehör till detta kan vara sallad, pommes, potatis. (Det är iallafall vad vi brukar ha till.
    Smaklig måltid!

  19. Linda skriver:

    Åh, att blanda Cantadou pepparrot med strimlad gravlax och rårivna morötter är jättegott som fyllning i en grillad/varm ciabatta eller på ett rostat surdegsbröd!

    Nyklippt gräslök eller lite finhackad rödlök i röran gör det ändå godare.

    VARDAGSLYX!

  20. Roger Nilsson skriver:

    Smördegsinbakad kassler med vitlök.

    800g kassler
    2 pkt smördeg
    2 pkt cantadou vitlök
    2 pkt cream fraise

    Kavla ut smördegen.
    Skiva kasslern
    blanda cream fraise och cantadou.
    Varva kassler och cantadoublandingen.
    omslut allt med smördeg, se till att få det riktigt tätt så ingen rinner ut. Grädda i ugnen till den får fin färg, serveras med kokt potatis och sallad.

  21. Anna-Karin skriver:

    Min favoritsmak är 4 peppar och den på smörgåsrån är så gott, kan sätta i mig bra många…
    Annars så är vilken smak som helst en bra sak att ha hemma och sno ihop en god pastasås, snabbt och enkelt!

  22. Anna skriver:

    Cantadou Pepparrot är min stora favorit!

    Jag blandar en ask Cantadou Pepparrot med en halv ask naturell färskost, i detta blandar jag ner en finhackad röd lök, en skvätt dill, en skvätt pressad citron och underbart god rökt lax (hackad).

    Blanda ihop, smaka av med salt och peppar.
    Bred över tunnbröd, rulla ihop, skär i lagom stora bitar och bara njut!

    Passar perfekt som förrätt med en liten sallad, i soffan framför en bra film eller som tilltugg

  23. Jag har aldrig testat, men skulle så gärna vilja göra det! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.