Efterrätter

Rulltårtsbakelser med blåbärssylt och färska bär


En enkel rulltårta kan vara nog så festligt om man inte vill göra stora tårtor till ett födelsedagsfirande. Nicke tycker om tårtor med blåbärssylt och på toppen ska det vara blåbär och jordgubbar, inga konstigheter här alltså, han är lätt att göra tillfreds. Och visst är det enkla ofta det godaste. Här var jag dessutom på jakt efter dom där spanska jordgubbarna som Helena tjötar om, men de va på snudden de. På Netto fanns bara en ask uppbryten förpackning med tre små jordgubbar i… Slut på Hemköp och sista anhalt på ICA så hittade jag en ynka liten låda inklämd bland blåbär och hallon!

Men jag kan inte påstå att dom är speciellt goda eller söta, tycker mest dom är vattniga cch men väldigt tjusiga och det var lite därför jag ville ha dom också! Jordgubbar är bland det mest bildsköna som finns så varför inte lägga ner en hel förmiddag på att jaga jordgubbar i mars! 😛 Galenpanna AB, ja!

Jordgubbarna slukades av barnen med hull och hår. Sen kommer vi till blåbären, det är dom där superstora, jättesnygga blåbären som också gör sig himla bra estetiskt men inte riktigt lika bra i smaken. Inte som våra riktiga blåbär. Dom här smakar ju som vindruvor och är dessutom gröna inuti!

Längtar verkligen efter öländska jordgubbar och blåbären som jag aldrig hittar själv men sån nån vänlig själ, snällt brukar plocka till mig! 😉

Ljus rulltårta grundrecept : 
3 ägg
1 ½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning : 
2 dl blåbärssylt

GÖR SÅHÄR : 
Vispa ägg och strösocker luftigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt med slickepott. Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda ca 10-15 min i 200 grader. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med vatten och lossa försiktigt. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Garnera med grädde, färska bär och pudrat florsocker.

 

7 svar till “Rulltårtsbakelser med blåbärssylt och färska bär

 1. Linda skriver:

  Rulltårtsbakelse är riktigt smaskigt! Appropå goda jordgubbar så här års så för några veckor sedan köpte jag jordgubbar, stora härliga fina jordgubbar och dom smakade som svenska fast inte så saftiga. Supergoda var dom! (Minns dock inte vilket land dom kom ifrån)

  Hoppas din käre hade en kanonfödelsedag fast det tvivlar jag inte en sekund på att han hade!

 2. linda skriver:

  mums!
  Igår fick jag förövrigt mina fina kryddor som jag vann i tävlingen! Tack igen både till dig och till Toja import, ska bli spännande att prova!

 3. Berit Steen-Engström skriver:

  Håller med dig när det gäller bär men det är så snyggt att dekorera med färska bär även i mars. På sommaren frossar jag i svenska bär. Tack för snygga bilder och härliga recept.

 4. Anna J skriver:

  Vilken längtan jag fick nu till tårtkalas, färska bär och svensk sommar. Men nu ska jag smaska på Jolines äppelmuffins (mycket goda då jag redan tjuvsmakat) som jag bakade i eftermiddag och dricka massor av te. Perfekt fredagssysselsättning tycker jag. Trevlig helg!

 5. Lotta skriver:

  Åh så gott!
  Jag gillar din blogg gör mig så hungrig allting var så gott 🙂
  Trevlig helg Mvh Lotta

 6. Villa Humlebo skriver:

  Det ser väldigt gott ut!!

  Hoppas ni får en riktigt skön helg!

  Många Kramar Marie

 7. Maj Svensson skriver:

  Så otroligt vackert du lägger upp allting. Jag vill ha dom allihop på min bildskärm men det är så svårt att välja. Ska i alla fall ta en av påskbilderna, den med en tupp i kontur och 3 ägg.

  PS – har nu gjort gräddfilstårtan med rivet äpple i stället för krossad ananas. Tog lite rivet citronskal också. Blev riktigt bra. Tack snälla för tipset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.