Husmorstips!

Örter på sista versen


Ett snabbt litet tips till alla örter som börjar sjunga på sista versen! Dom ser lite vissna och slokna ut, och trots upprepade återupplivningsförsök så vill dom inte! Vad ni än gör. Kasta inte!!  Här har jag ett knippe timjan som inte alls tycker om de fagra gröna livet längre, det får helt enkelt bli torkad ört istället!

Bind ihop ett knippe med natursnöre och häng upp på tork. En bit cellofan runtom håller örterna fräscha från damm och flugor när dom har torkat! Förvara sedan mörkt. Bara att smula ner i grytor, såser eller sallader! Ja, de va dagen lilla spartips de! 😉

8 svar till “Örter på sista versen

 1. Emma skriver:

  Haha supersmart! Här hemma har de alltid kastats då de blivit för ledsna! Ska prova nästa gång 🙂

 2. Veronica skriver:

  Smart, för på vintern brukar jag inte riktigt veta hur jag ska hålla örterna vid liv. På sommaren planterar jag örterna jag köpt i mataffären i en kruka och ställer i köksfönstret. Då har jag kryddor som växer ett bra tag. Har en mörk matkällare, är det för kallt eller ska de förstås torkas i rumstemperatur?

 3. kryddburken skriver:

  De va en bra fråga! Jag torkar mina i köksfönstret och när dom är helt torra efter 2-3 dygn eller så in med dom i skafferiet! 🙂
  /Linda

 4. Victoria skriver:

  Smart tips… När det gäller dill och persilja bl.a. Brukar jag klippa och frys in. Men detta ska jag prova!
  Kram Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

 5. sara skriver:

  Älskar dig blogg och blev nu inspirerad att starta min egna! 🙂

  enkivilagarmat.blogg.se

 6. Vilken underbar blogg! 🙂

 7. Amis skriver:

  Smart, tack!

 8. matmedmera skriver:

  Problemet med örtkryddor är att de behöver mycket sol och då menar jag de som vi köper i kruka eller planterar. Jag köpte nyligen min första timjan och basilika och trots att jag vattnar de regelbundet torkar de ut.Sol, sol…växter behöver sol. Om en månad kan vi skaffa en hel trädgård i fönsterluckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.