Buffé

Parmesanchips med tranbär och pistagenötter, salamichips & fänkålsdipp


Schlagerkvällens drinktilltugg, eller förrättssnacks blev dessa grymt goda parmesan och salamichips. Annorlunda och kändes väldigt äkta och hemmagjort istället för estrellachips och pulverdipp! Fänkålsdippen ska ni absolut prova, riktigt god var den, de kan man inte tro om lite fänkålsfrön bara, att de ger sån smak! (Receptet kommer fr. Coop) 

Fänkålsdipp
2 dl creme fraiche
3 msk fänkålsfrön
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Rosta fänkålsfröna i en torr het stekpanna. Mortla dom sedan ganska fint, i originalreceptet står det att de ska mortlas grovt men det är inte gott med hårda bitar i dippen. blanda med creme fraichen, smaka av med salt & peppar.

Parmesanchips 30st
4 dl grovriven parmesanost
1 dl torkade tranbär
1 dl pistagenötter

GÖR SÅHÄR : 
Riv osten grovt. Hacka tranbär och pistagenötter och blanda ihop med osten. Lägg ut så högar på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ca 10 min på 200 grader.

Salamichips 20 st
20 skivor salami

GÖR SÅHÄR :
Lägg ut skivorna på bakplåtspapper på en plåt. Stek i ugnen ca 10 min på 200 grader. Låt dom gärna ligga kvar på eftervärmen så dom torkar till.

Grovriven parmesan, tranbär och pistagenötter blir grymt goda chips!

8 svar till “Parmesanchips med tranbär och pistagenötter, salamichips & fänkålsdipp

  1. Hmmm var lite skeptisk till fänkålsdippan när jag först läste om den men jag litar på ditt ord och ska helt klart testa den! 😀

  2. Bönan skriver:

    Mmm! 🙂 Ja, vi såg ju på Melodifestivalen att snackset är viktigt! 🙂

  3. Anna/Frostrosor skriver:

    Vad gott det verkar! Roligt med nya varianter av plockmat! Fänkål är en höjdare! Brukar alltid ha det i cole slaw.

  4. Mattanten Sara skriver:

    Såg en annan bloggerska som gjort exakt samma sak, om ni båda gjort samma sak så måste det ju vara bra 🙂

  5. matmedmera skriver:

    Det är tredje bloggen jag ser samma recept. Det måste vara gott

  6. Anna skriver:

    coop verkar köra någon drive nu för ni är flera bloggare som gör reklam för detta. Men fänkålsdippen ska jag prova.

  7. AngelicaE skriver:

    Detta ska jag prova direkt på fredag för det såg supergott och Lchf- vänligt ut – vilket passar mig prefekt!

    Så tack för tipset, fast chiliröran tänker jag hoppa över för det var ju på tok för avancerat! skrattar Eller ialla fall för många timmar 😀

    Ha en underbar start på nya veckan!
    Kraaaam från ett kallt, men soligt MAllorca!

  8. Rebecka Berg skriver:

    mm, ser supergott ut! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.