Färs

Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin


Här kommer favoritbiffarna nummer ett, (ja förutom Nickes biffar han gör över öppna elden ute). Stora, saftiga, smakrika för att inte tala om såsen… 😉  Perfekt söndagsmiddag med kokt potatis, broccoli och vinbärsgelé till! Anledningen till att jag har två ägg i smeten är att dom ”jäser” upp, blir runda och fina och så vansinnigt saftiga! Jag steker dom bara lätt så de får fin färg på bägge sidorna, sen får dom koka färdigt i skysås med en skvätt rödvin och creme fraiche! Tokgott blir de!!

14 st biffar
Det här behöver du : 

1 kg blandfärs
2 ägg
2 dl vatten
2 msk malen paprika (mild)
1½ tsk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk malen vitpeppar
Salt
Smör till stekning

Såsen : 
6 dl köttbuljong (alt. vatten + fond/tärning)
1½ dl rött vin
2 tsk muschroom soya
2 tsk vinbärsgelé
1 burk creme fraiche (2dl)
Salt & peppar
Persilja

GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med övriga ingredienser till smeten. Forma till biffar och platta till dom innan du lägger dom i stekpanna. Stek på hög värme så de får fin färg på bägge sidorna, lägg upp på fat vid sidan om allt efter hand. Vispa ur pannan med köttbuljong och resten av ingredienserna till såsen, lägg i biffarna och sänk värmen. På med lock och låt småputtra ca 15 min. Smaka av med salt & peppar. Toppa med finhackad persilja.




Gott som tusan!

30 svar till “Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin

  1. kajomida skriver:

    Recept på köttfärsbiffar kan jag inte få nog av – det ser sååå gott ut! Och mycket sås, precis som det ska vara, iallafall när man vill mosa potatisen 😉

  2. Veronica skriver:

    Som vanligt blir man så inspirerad! Goda biffar är grejer det, mums!

  3. kajomida skriver:

    Tror du att man kan använda det här receptet till köttfärslimpa också? Klart att den (köttfärslimpan) inte kokar färdigt i såsen, men jag tänker på temperaturen och tiden i ugnen om det ändrar något på det hela… Är sugen på köttfärslimpa med hårdkokta ägg i igen, är så gott men vill gärna testa en annan kryddning av färsen.

  4. Anna skriver:

    hejsan ..måste bara fråga ..har du inget ströbröd i ??? blir inte smeten väldigt lös och blaskig med 2 dl vatten ??? blir så nyfiken på det så imon så har vi detta till midda !!!:))) Tack så enormt mkt föt tispset !!!// Anna

  5. Suzanne skriver:

    Blir så inspirerad när jag tittar på dina fantastiska bilder,det märks att du tycker om att laga mat och baka.Jag har gjort en del av dina recept, det blev inte lika vackert 🙂 men det smakade bra iaf.

  6. Oj va goda dom såg ut! 🙂

  7. matmedmera skriver:

    Man trolla så mycket med köttfärsen. Mina barns favoritmat.

  8. Linda Johansson skriver:

    Hur gör man sås på sky när man bara vill använda fläskfärs till köttbullar och biffar? Vi försöker alltid hitta den magraste och finaste färsen och steker i minimalt med fett, men skyn går aldrig att använda pga allt fett från köttfärsen. Jag vill ju också ha en god och smakrik sås! 🙁

  9. Nettan skriver:

    Ååååå så gott det var!! 🙂

  10. åh! så himla gott. och finfint fotograferat dessutom!

  11. Annster skriver:

    Ser gott ut 🙂

  12. Anna skriver:

    Gud vad gott det ser ut. Definitivt något man får prova på här hemma. Kommer de upp lite alla hjärtans dag mat tips sen när alla hjärtans dag närmar sig ? Och så en liten fråga till , vart får man tag på grillkryddan ?

  13. Hanna skriver:

    Ser verkligen gott ut!

  14. Nina skriver:

    Undrar också om det inte ska vara något ströbröd eller liknande i färsen. Ska laga det imorgon, så är tacksam för svar! Mvh/Nina

  15. kryddburken skriver:

    Kajomida!
    Absolut, visst kan du det, kör som vanligt bara! Använd med fördel en avlång brödform till köttfärslimpan om du ska fylla den med hela ägg.

    Anna!
    Nej, inget ströbröd bara ägg och vatten. Efter att du rört ihop smeten ordentligt blir den hanterbar att rulla biffar, det är ju dock 1 kg färs.

    Linda Johansson!
    Sky på fläskfärs går alldeles utmärkt, men visst blir den fetare. Ett tips är att ställa skyn i kylskåp eller i frysen om du har ont om tid. Då lägger sig fettet på ytan som en kaka som du kan plocka bort och slänga. Sen gör du skysås på det som är kvar.

    Anna!
    Javisst kommer det alla-hjärtans-dag-tips, de brukar de göra! sök på ”Alla hjärtans dag” i sökrutan så får du upp en hel del redan!
    Grillkryddan har jag köpt på ICA och borde finnas i de flesta välsorterade affärer. Citygross, Coop, Maxi är säkra kort också!

    Nina!
    Nej, inget ströbröd, se mitt svar till Anna ovan!
    /Linda

  16. Ulrika skriver:

    Mmmmmm, det blev jättegott!! Hade dock inget rödvin, så jag tog björnbärs och cognac glögg, gott och juligt ;-))

  17. Rick skriver:

    Testade receptet igår, det blev kanon och gick riktigt fort att svänga ihop.

    Tackar!

  18. Eva skriver:

    Den här utsökta middagen fick inleda vår schlagerkväll igår!! Vansinnigt gott! Och vilken sås!! Kanon, så som allt annat du lagar! Tack för att du förgyller mina middagar! Nu ska jag leta på receptet med kyckling och tomat o balsamico! Det blir dagens middag!! 🙂

  19. Floyd skriver:

    Nu får det vara nog med recept!
    Halva skjortan är alldeles blöt av att bara läsa recepten och sen måste du ha bilder också!
    Du är en samhällsfara!
    T.o.m hunden står och glor med sina stora bruna ögon på skärmen .Här ska det vankas köttfärsbiffar.
    En fråga bara,denna där Tonys grillkrydda?
    Är den så fruktansvärd god att Ernie måste flänga runt för att hitta den?
    Ernie

  20. Floyd skriver:

    Nu gjorde jag i stort sett som receptet,och det blev himmelska pannkakor gott.1,2 kg blandfärs räckte till 2 vuxna och 3 stora tonåringar och det blev en matlåda till matte också.
    Nu är ju tonåringarna med ena foten till Thailand men att det bara gluffsades ner tar jag som beröm som jag gladeligen skickar vidare till kryddburkens skapare.
    Jag tog turkisk yougurt iställeför grädde men tog lite extra gele också blev det kalle p s grillkrydda.
    Man tackar.

    Ernie

  21. Susanne skriver:

    Helt underbart goda =)

  22. Simon skriver:

    Jätte goda biffar, men såsen, den blev ju jätte tunn, som vatten, skulle man inte ta köttbuljongtärningarna och spädda med vatten? jag tog en lite vatten för 2 tärningar. Hur gör man så den blir lite mer tjock?

  23. Anders Kristiansson skriver:

    du e fantastisk på recept och smaker

  24. Vin Goli Shero skriver:

    idag ska jag testa

  25. Margareta Jansson skriver:

    Tack för ett recept på köttfärsbiffar som jag nog aldrig kommer att få nog utav. Har lagat dom flera gånger o hela familjen älskar dom att dom också är lättlagade är ju ett plus.

  26. Lotta skriver:

    Gillade inte detta alls, tyckte inte det smakade något alls.. och såsen var blaskig.. följde receptet till punkt o pricka…
    blev så lycklig att hitta ett nytt färs recept men detta kommer inte att göras igen, sorry…

  27. Marie skriver:

    Som vanligt, himmelskt gott!! Tack för detta. Dessutom är jag väldigt kräsen. Så fem guldstjärnor till dej, Marie

  28. Gerth Stafsing skriver:

    Dom blir mycket goda med nötfärs Jag blandar i American BBQ Spice Chili Smoky Blir goda med lite sting

  29. kryddburken skriver:

    Tack för tipset!
    /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.