Åh guuu va det gick bra, igen…!! *INTE* Men sen kanske…


Jamen hej!! Ska vi prata lite pannacotta igen då!?? Eller snarare pannacottaFORMAR och hur man får ur pannacotta ur formar!!?
Ja, det gör vi tycker jag!! Nu är jag så uppretad och irriterad så jag fullständigt kokar inombords! Tack för era tips, men det hjälper inte…

Jag använde nu mina större ”jelly-formar” i hårdplast, dom rymmer ca 1½ dl var. Dom är ju så vansinnigt söta och jag verkligen älskar färgen och formen på dom så jag gjorde ett nytt försök igår/idag. Smorde formarna lätt med lite olja. Hällde i pannacottan, in i kylen och lät stelna.

Idag (dagen efter) så sitter dom GIVETVIS som berg!! Jag spolar och doppar i hett vatten och petar med sticka i kanterna men NEJ dom är kvar och jag slår dom hårt mot tallriken så tallriken nästan går sönder…. Och jag slog dom på ”sniskan” i handflatan så den gröna formen sprack… Ingen pannacotta som tänkte lossna inte! Pausade ett par timmar i ren ilska och valde form med omsorg, färgen; BLÅ – Nu jävlar måtte de gå vägen då?!

NEJ!!! 
Den blå formen fick verkligen veta av mitt humör när saker och ting inte går som jag vill så den ligger nu i två delar i soppåsen… :(

Sen fick jag ytterliggare ett tips om att skölja formarna i VATTEN och alltså inte smörja med olja innan pannacottan hälls i! Å det retar ju gallfeber på mig att jag inte har provat detta så än en gång en pannacotta i kastrull på spisen som hälls ner i det två resterande formarna som är HELA!

Hur gick det då??? 
Tänker inte gå in på nån närmare beskrivning, men det hjälper tydligen med VATTEN i formarna innan pannacottan hälls i! Bildbevis längst ner…
Nu e jag så less på detta så det lär dröja bra länge innan jag gör pannacotta igen. Och så ska jag sörja mina två fina formar som ”gått” sönder… *muttrar*

Ja, men nu vet ni hur man gör då, och hur man INTE gör! Å jag också…


När du vänt upp&ner på formen och lossat pannacottan kan du värma den aningens pyttelite, bara några sekunder i micron för att ”släta ut” ytan!


Visst blev det fint, gott och så, men vilken huvudbry jag haft!! Huvudbry serverad med varm hallonsås! 😛

4 port
Det här behöver du : 
4 dl grädde
1 dl gelésocker
1 vaniljstång

GÖR SÅHÄR : 
Blanda grädde, gelésocker och vaniljstång i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, allt ska med i kastrullen. Vispa ihop allting och låt koka upp. Stäng av plattan och låt koka bara ½ minut. Häll upp pannacotta i formarna. Ställ i kylskåpet och låt stelna minst 3 timmar.

 

Print Friendly

19 reaktion på “Åh guuu va det gick bra, igen…!! *INTE* Men sen kanske…

 1. I brist på annat brukar jag använda sådana där fula engångsglas i plast, sedan vänder jag upp och ner på glaset och trycker lite på sidorna. Pannacottan blir visserligen inte någon skönhet men den lossnar åtminstone alltid. 😉

 2. Åh kära du, vad du kämpat! Men tänk på att du numera har gjort livet lite lättare för dina trogna läsare som kommer göra pannacotta efter detta. Du är störtskön, önskar jag hade hälften av ditt tålamod!

  Kram från andra sidan Kalmarsund!

 3. *fniss*
  Förlåt, men jag tror mer det gått troll i dina försök. Men du kanske har rätt. När jag gjort pannacotta har jag alltid använt mig av typ kaffekoppar som är släta, så det kanske är det som är boven. Men visst är dina formar ljuvliga och jag förstår att man gärna vill ha dom annorlunda än ”släta”.
  Lycka till och bra att dom iaf blev goda. Det är ju egentligen det som räknas :-)

 4. Oj, vad du är duktig. Med mitt humör hade jag aldrig vågat mig på ett sista försök, det finns så mycket som kan gå sönder i ett kök när man är arg *S*
  Tycker det är jättebra jobbat av dig så att vi andra vet hur vi INTE ska göra när vi provar.

 5. Bra kämpat!! Jag har inte vågat prova något annat än att servera pannacotta direkt i snygga portionsglas….. men så här blir de ju mycket snyggare!!

 6. Slutresultatet blev jättefint efter allt kämpande :) Måste testa ditt recept då jag bara provat ”Ekströms halvfabrikat” i dessa… Tror inte jag gjorde något alls åt formarna, kanske bara sköljde ur dom innan användning. Är lika envis som du, vill att det ska funka!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>