Fest & Kalas

Italiensk buffé & 50års kalas!


Tjoho vilken helg vi har haft!! Vilket kalas, vilken fest och lilla mamma är nu 50år!! 😛 Allt gick galant med buffén och den blev uppskattad av alla! Tänkte visa er en liten bildkavalkad och sist av allt överraskningen till mamma… 😉

 

Alla recept : 

Kallskuren kyckling med vitlök, citron och timjan
http://kryddburken.se/2012/01/25/kallskuren-kycklingfile-med-citron-timjan-vitlok/

 

Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé
http://kryddburken.se/2012/01/26/kallskuren-balsamicomarinerad-ytterfile/

 

Pastasallad med tomatpesto 
http://kryddburken.se/2012/01/25/italiensk-pastasallad-med-rod-pesto-och-soltorkade-tomater/

 

Minipajer med spenat & pinjenötter
http://kryddburken.se/2012/01/25/minipajer-med-spenat-pinjenotter-och-parmesan/

 

Färskost sweet chili 
http://kryddburken.se/2012/01/26/hemmagjord-farskost-med-sweet-chili-orter/

 

Varm brietårta
http://kryddburken.se/2012/01/26/varm-brietarta-med-plommontomater-notter-flingsalt-honung/

 

Tomat & mozzarellasallad
http://kryddburken.se/2012/01/26/tomat-mozzarellasallad-med-chili-basilikadressing/

 

Tiramisu i portionsglas med limoncello & lemon curd
http://kryddburken.se/2012/01/28/tiramisu-med-limoncello-och-lemoncurd-pudrade-med-kakao-och-chokladrosor-pa-toppen/

 

 

Övrigt ; 

Rostade baguetter

Hyvlad parmesan

Lite goda ostar; cambozola, affine getost och brie

Melon, kiwi, citroner, vindruvor, physsalis

Ruccola, basilika, timjan, chili

Nötter

Lufttorkad skinka lindad runt melon

Crotini med tomat & olivtapenade

Vitlökssås

crema di balsamico

Marinerade vitlöksklyftor
Gröna & svarta oliver

Kex, rån, digestive

Lite olika sorters salami; het chorizo, grönpeppar, cacciatorino modena samt spianata romana

 

Sammanfattning;

Hela buffén räknade jag till 20 pers men det blev en hel del över ändå. Prismässigt ca 2400kr för samtliga ingredienser.


Hela buffén uppdukad och klar, bara att hugga in!

 


Pastasallad med tomatpesto där jag även blandade i finhackad rödlök, soltorkade tomater, olivolja, salt & peppar.

 


Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé, kryddad med rosmarin och rosépeppar.

 


Kallskuren kycklingfilé som marinerats med vitlök, citron och timjan.

 


Små minipajer av frasig smördeg och en fyllning av grädde, pinjenötter, cashewnötter och spenat samt riven parmesan! Urgoda!!

 


Tomat & mozzarellasallad, marinerad med olivolja, chili, citron, salt & peppar.

 


Lufttorkad skinka.

 


Honungsmelon och vattenmelon till lufttorkad skinka och lite crema di balsamico är en höjdare!

 


Crostini med tomat/olivtapenade, vitlökssås, marinerade vitlöksklyftor, svarta och gröna oliver.

 

 


Brietårta som jag toppade med halverade små plommontomater, blandade salta nötter och honung. In i ugnen en stund så osten smälter när man skär i den! 😛 Gott!!!

 


Lite olika sorters salami; het chorizo, grönpeppar, cacciatorino modena samt spianata romana!

 

 


Hemmagjord färskost med sweet chili.

 


Rostade baguetter.

 


Lite goda ostar; cambozola, affine getost och brie.

 


Tiramisu i portionsglas med limoncello & lemon curd, toppad med kakao och chokladrosor.

 


Mamma öppnar presenterna! Just den här kommer från oss, köpt på Mittbrodts i Borgholm.
(Fler bilder från kalaset kommer på min privata facebook

 


Och den stora överraskningen som vi kämpade med för att hemlighålla under kvällen. I ett av rummen hade vi ställt upp staffli och tavelduk, oljefärger, penslar och paletter! En och en gick vi in och målade på tavlan som senare framåt småtimmarna avslöjades inför en lätt rörd mamma…  Kan säga att vi hade väldigt kul när den ena efter den andra kom ut ur rummet med färg på händer och en del även i ansiktet! Hon undrade verkligen vad vi pysslade med…. 😉

 

67 svar till “Italiensk buffé & 50års kalas!

  1. Maria skriver:

    hej,
    Vill jättegärna ha ditt recept på minipajerna men när man trycker på ”receptlänken” finns der receptet inte där.
    Har du det ngn annanstans?
    MVH Maria

  2. kryddburken skriver:

    Maria!
    Jo men den finns där, det är 3 sidor i den länken, när du kommer till sista receptet längst ner på sidan så kan du klicka på ”Äldre inlägg” och då bläddras du bakåt. Annars har du direktlänk är : http://kryddburken.se/2012/01/25/minipajer-med-spenat-pinjenotter-och-parmesan/
    /Linda

  3. Annsophie Runesdotter skriver:

    Hej
    Jag är verkligen imponerad! Det ser väldigt fräscht ut. Jag skulle egentligen vilja veta allt ha ha… Jag ska ha 50 års fest i sommar och undrar lite nyfiket hur många ni var och vad det kostade ungefär. Sedan så kommer jag garanterat att ta dina saker härifrån! Jättefint verkligen.

    Mvh/ Annsophie

  4. Malin skriver:

    Underbara recept!
    Kommer låna en hel del till sambons 30årsfest med maffiatema, italiensk mat när den är som bäst 🙂

    Tackar för att du delar med dig!

    Mvh Malin

  5. Anneli Karlsen skriver:

    Detta ser verkligen läckert ut. Kommer att ta en hel del utav dina recept till min 45års dag i morgon.
    Tack för att du vill dela med dig utav dina goda recept 😀

    Mvh Anneli

  6. Birgitta skriver:

    Hej!
    Vilken härlig meny!
    Vad bjöd du på för viner till den italienska buffén?

    Med vänlig hälsning,
    Birgitta Eriksson

  7. Sandra skriver:

    Hej!
    Undrar vilken sorts limoncello du använde i tiramisun? Det finns flera sorter att välja mellan på systemets hemsida!
    Mvh Sandra

  8. kryddburken skriver:

    Sandra!
    Köper den alkoholfria fr ICA!

  9. Sofia skriver:

    Hej! 🙂 Vilken underbar buffé! 🙂
    Jag tänkte prova på den själv men för ca: 40 personer och undrar på ett ungefär hur mycket du hade av allt? 🙂
    Tack på förhand!
    // Sofia

  10. Lotta skriver:

    Hej ska göra citron o timjan kycklingfile till buffe i helgen. 3 solo vitlök…är det tre klyftor eller hur menar du mycket gott du har på din blogg

  11. kryddburken skriver:

    Lotta!
    Solo-vitlöken är lite mildare i smaken så ungefär 1-2 vanliga vitlöksklyftor per solo-vitlök. 🙂
    /Linda

  12. Mia Olsson skriver:

    Sådär ja – där är vårt 50-års firande hemma i sommar räddat! TACK snälla för att du har delat med dig av ett fantastiskt vackert och härligt buffébord!! Ska härma som bara den och känner redan nu att det kommer bli så uppskattat!

    Varm hälsning från snöigt Hälsingland och Mia

  13. Helene Hjälte skriver:

    Hej!
    Tack för en otroligt bra blogg, jag har nyttjat massor av dina recept och det är alltid säkra kort!
    Vilken underbar buffé!
    Precis vad jag söker till min dotters 25-årsfest!
    Jag undrar dock hur du har gjort vitlökssåsen?
    Varma hälsningar
    Helene Hjälte

  14. kryddburken skriver:

    Heléne!

    Vitlökssåsen är gjord på créme fraiche som jag smaksatt med ett par pressade vitlöksklyftor, salt, vitpeppar, en gnutta flytande honung och olivolja. Smaka dig fram tills du är nöjd.
    /Linda

  15. Jenny skriver:

    Kan man frysa in pajerna när man har gjort dem? Eller blir de blöta då?

  16. kryddburken skriver:

    Decgår bra att frysas. Värm i ugn sen bara!
    /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.