Bröd

Frukostmuffins med smak av lingon & pepparkaka


Nu är jag sent ute ikväll igen! Har varit på julshow i Jolines klass med  julauktion där alla familjer tog med sig något hembakat eller annat ”juligt” som skulle inbringa pengar till deras klasskassa och kommande skolresa! Mycket fiffigt initiativ, där fanns allt ifrån knäck och kola, mjuka pepparkakor, muffins, saffranslängder, frukostbullar, julgrupper, godis, dörrkransar, glögg, en julgransfot? 😉

Och en massa, massa annat som budades till barnens förmån o de tycker jag vi gjorde riktigt bra måste jag säga!

Jag tog bland annat med mig dessa nybakade frukostmuffins med smak av lingon och pepparkaka! Supergoda som ”smörgås” om man delar dom på mitten med lite smör och en god ost på! Björnbärsgrottor gjorde jag också och en banankaka, sånt går alltid hem!

Dessa brödmuffins har vi bakat tidigare här på kryddburken, det är Jolines recept som jag bara gjort en pytteliten justering på i form av tillsatta julkryddor! Hon blev eld och lågor när hon hörde att jag skulle baka dessa till kvällens auktion så jag fick lova och svära att göra en sats till oss här hemma också, så det gjorde jag! Gofrukost imorgonbitti med andra ord! 😛

6st stora muffins
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl special fullkorn
1 ½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk malda pepparkakskryddor

3 dl yoghurt (naturell)
2 msk ljus sirap
1½ dl rårörda lingon

GÖR SÅHÄR:
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt, sirap & lingon. Häll upp i muffinsformar. Grädda i 175 grader ca 45 min.


Köpta muffinsformar i all ära, men hemmagjorda av bakplåtspapper tycker jag är allra finast och ser rustikt och lite juligt ut, och så ett julsnöre runtom som pricker över i:et! 😉


Fyll formarna strax över kanten.


45 min i ugnen och det är bara att ta upp dom ur formen och knyta ett fint julsnöre runt! Ge bort i julklapp eller som värdinnagåva till glöggkvällen…


Såhär ser dom ut inuti!


Här är mina bidrag till julauktionen tidigare ikväll!


Och lite cellofan, etiketter och julsnören senare…

8 svar till “Frukostmuffins med smak av lingon & pepparkaka

 1. Anna/Frostrosor skriver:

  Wow! Muffins till frukost! Posta över en till mig! Fast kan väl aldrig tänka mig att det blir några över! God natt, sov sött!

 2. Rocktjejen skriver:

  Tack för tipset! 🙂
  De ska jag prova, de såg goda ut.
  Kram

 3. Tack för tipset! Kom som en skänk från ovan. Ska bjuda min syster med familj på adventsfika på söndag o då tänkte jag bjuda på muffins. Kanske ska testa några med julsmak. Låter ju gott!

 4. Ser goda ut, får nog ta och testa dessa!

 5. Mattanten skriver:

  Vad fint att använda vanligt brunt bakplåtspapper som muffinsformar! Ser riktigt juligt och rustikt ut 🙂 Hoppas att jag får en muffinmaker i julklapp, då slipper man ju sätta igång ugnen för att göra muffins. Perfekt för frukostmuffins varje morgon 😉

 6. Magdalena skriver:

  Muffinsarna såg riktigt, riktigt goda ut så det ska jag testa at baka på lördagmorgon 🙂

 7. WilmaB skriver:

  Hej !
  Tror du att det går att göra dom med mandelmjöl ? 🙂 Har nämligen massvis härhemma & måste ju Gö något av det .. 😉

 8. Ska bli spännande att se vad dessa smakar! Har bakat nu på morgonen och tänkte bjuda min mor på när hon kommer 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.