Efterrätter

Pannacotta med vanilj & mjölkchoklad


Tycker ni om pannacotta? Kan säga att jag har nu blivit omvänd efter att tidigare inte tyckt om pannacotta överhuvudtaget. Då har jag dock bara ätit det ute på restaurang eller blivit serverad på nån buffé eller så men eftersom smaken aldrig har tilltalat mig så har jag heller inte gett mig i kast med att laga det själv!

Men nu har jag gjort det och jag är omvänd, för fy bubblans va gott de va och inte alls likt något jag smakat i pannacotta-väg tidigare! Jag använde mig utav gelésocker och det är rena rama barnleken att sno ihop en god dessert, går på nolltid och riktigt kul att experimentera med smaker!

Jag gjorde igår en basic vaniljpannacotta där jag tog hälften av smeten och rörde ner mjölkchoklad i, detta hällde jag upp i små portionsglas, ja eller det är ju IKEA´s värmeljusglas då, 😉 men dom funkar alldeles perfekt till detta för man ska inte ta för mycket, det är ju en aning sött också! Med en nykokt björnbärssylt och färska bär blir det en härlig sötsyrlig, len och helt underbar dessert!

4 port
Det här behöver du : 
4 dl grädde
1 dl gelésocker
1 vaniljstång
40 gram mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR : 
Blanda grädde, gelésocker och vaniljstång i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, allt ska med i kastrullen. Vispa ihop allting och låt koka upp. Stäng av plattan och låt koka bara ½ minut. Häll upp pannacotta till hälften i portstionsglasen. Bryt ned chokladen i resten av blandningen och rör tills den smält, häll sedan detta i glasen på den vita pannacottan. Ställ i kylskåpet och låt stelna minst 3 timmar. Servera med björnbärssylt och färska bär!


Det är väldigt enkelt att göra pannacotta med gelésocker, tar knappt nån tid alls och du kan passa på att göra olika smaksättningar när du ändå är igång!


Här har vi vanilj och mjölkchoklad ihop. Galet gott, men ganska sött förstås så man behöver inte så mycket! 😉


Björnbärssylten kokade jag ihop under tiden pannacottan stelnade i kylen.


Blanda i lite andra skogsbär också såsom lingon, hallon och blåbär.


Servera och njuuuut! 😛


Hemmagjord pannacotta, inte alls i närheten av de jag ätit ute på restaurang eller så, detta var mycket godare!


Små hjärtan i vit choklad…


Och stooora saftiga björnbär!!

16 svar till “Pannacotta med vanilj & mjölkchoklad

 1. Ida skriver:

  Ser fantastiskt gott ut!

 2. Fridas kök skriver:

  Jag ÄLSKAR pannacotta! 🙂 Din smakkombination låter riktigt god.

 3. Sandra skriver:

  Testa den här varianten någon gång: http://sandraeh.blogspot.com/2011/01/recept-pa-passionsfruktpannacotta.html
  Jag älskar den och skulle utan problem kunna leva på den. =)

 4. ida skriver:

  Ska spara receptet och prova den nästa gång vi får gäster! Såg jätte gott ut! =)

 5. Vi brukar göra en mjölkchokladpannacotta som blir så vansinnigt god, vi kan få riktiga cravings för den ibland…

 6. Ser underbart ut! Vart hittar man gelésocker??

 7. åååh, den ser verkligen ljuvlig ut! Jag älskar pannacottarecept med gelésocker, enkla att göra och perfekta för oss vegetarianer <3

 8. Pannacotta är helt klart en favorit här hemma. Och dina ser jättegoda ut!

 9. Hm, gelesocker är nytt för mig:-) Har alltid gjort min pannacotta med gelantinblad.
  Såå fint det blev med vita chokladhjärtan och allt!

 10. My skriver:

  Tack för tipset detta får ev bli våran nyårsdesert 😉 psst, jätte bra att de delar med dig vårt man finner lämpliga portions formar.

 11. Ingrid skriver:

  Jag brukar använda gelatinblad just eftersom det är lättare att välja hur sött man vill ha då.
  Senast gjorde jag en pannacotta med saffran i och det blev supergott ihop med rårörda hallon.

  Annars är det väldigt gott med enkel vaniljpannacotta och limemarinerade bär till.

 12. Katarina skriver:

  Åh vad det såg gott ut, jag undrar var du har hittat vita hjärtan?

 13. Anna skriver:

  Smart o roligt att blanda så där! Jag gillar hemmagjord pannacotta, men jag brukar göra med gelatinblad. Ska testa blanda olika smaker nån gång 😉 kram på dig!

 14. Linda Johansson skriver:

  Hur använder ni gelésockret egentligen?
  Jag och min syster har gjort pannacotta många gånger men med gelésockret gick det åt skogen totalt.
  Ca 5 dl grädde och 1 dl gelésocker och det var så äckligt sött att det inte gick att äta, fick slänga allt!
  Dessutom så stelnade det väldigt ojämnt: en form väldigt mycket, en annan var helt flytande.
  Och vi följde receptet till punkt och pricka!
  Nä, vi fortsätter nog med gelatinblad…

 15. Ullis skriver:

  Pannacotta har jag gjort med aldrig med chokladsmak. Låter mycket gott! 🙂

 16. Anna skriver:

  Ett superbra recept! Blir såå gott och uppskattat, jag brukar ha mörk choklad i halva smeten och färska bär på, pannacottan är väldigt söt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.