Jul

Himmelsberga julmarknad & 34 dagar till julafton!


Årets första julmarknad har vi varit på i eftermiddag! Himmelsberga på mellersta Öland närmare bestämt. Himmelsberga är en liten lantlig idyll av vackra gårdslängor i falurött, stora herrgårdar och mangårdsbyggnader som gjort för just julmarknader! Härligt inredda med mat & hantverksknallar, sprakande brasor och juleljus! Stämmningen var precis som en julmarknad ska vara trots det grådisiga novermbervädret!

Nästa helg är det första advent och redan nu börjar jag rota fram julkartongerna med stakar, stjärnor, gardiner och dukar! OCH tomtarna! Jag vet att en del väntar med tomtar o annat pynt men jag hatar att vänta så jag kör allt på en gång! Å så vill jag ha in julgranen & doften av den också så fort som möjligt, men det hade ju varit trevligt med lite vita flingor på backen först, förstås! 😉 En dörrkrans står på tur när jag fått ordning på allt från kartonger…

Nu bjuder er på lite bilder (iPhone-bilder dock därav kvalitén) från julmarknaden och äntligen hittade jag ett par torgvantar som jag så länge velat köpa! *sååå nöjd* Vörtbröd och morotskaka fick också följa med hem! Hembakat är ju bara så gott!

Har ni varit på nån julmarknad ännu, eller kanske ska ni?
Jag lovar att inte bombardera er här på Kryddburken med alla mina marknadsbesök, men just här i Himmelsberga trivs jag lite extra mycket så det måste jag ju slå ett slag för om ni nu skulle ha vägarna förbi nån jul!

Nästa helg är det julmarknad i Glömminge och helgen efter det julskyltning i Borgholm OCH julmarknad i slottsruinen! Inte missa… 😉


Himmelsberga bygata…


GI-bordet… = Goda Ingredienser! 😛


Fårskinn…


Karameller från Bredsättra…


Där av henne köpte jag mina torgvantar…


Och två fina vörtlimpor! Gooood måndagsfrukost imorgon med andra ord!


Fina hantverk…


Halm och näver…


Smide…


Och trä…


Även de stora boningshusen inrymmer julmarknaden!


I den lilla shopen finns det gott om hantverk och tillbehör, det doftar linolja! 😛


Himmelsberga-husen i miniatyr…


En mysig, stämningsfull julmarknad som vi inte missar något år! Hit rekommenderar jag er att åka!

10 svar till “Himmelsberga julmarknad & 34 dagar till julafton!

 1. Matskafferiet skriver:

  Vad mysigt med julmarknad! Har inte varit på någon än men nästa helg får det nog allt bli 🙂

 2. Mallan skriver:

  Visst är det härligt med julen! Har också börjat packa upp alla julgrejer, ju tidigare desto bättre 🙂

 3. Sussi Hägg skriver:

  Ett ord….Mysigt <3

 4. Vad mysigt det ser ut! Är såå sugen på vörtbröd nu. Med russin! Inte ofta man hittar det!

 5. Ååå så härligt! Nästa helg skall jag på min föesta julmarknad, jag och min man åker till Gbg och besöker då Liseberg 🙂

 6. Nina skriver:

  Jag började smått med att städa (var tanken) men det resulterade i att fönstren är tvättade, köket + matrummet har fått upp sina gardiner och stakar/stjärnor, ja alla fönster här hemma är klara, imorgon fortsätter jag med resten av städet och plockar fram duka och tomtar, jag är precis som du, jag hatar att vänta, minns när man var liten och mamma väntade till 2:a 3:e advent med tomtar, hur man längtade tills allt var uppe, själv älskar jag julen och plockar fram allt till 1:a advent, inte granen då men allt annat 😉

 7. Anna Persson skriver:

  Åh, vad härligt! Det ser riktigt mysigt ut. Jag var på Tjolöholms slott och det var också trevligt. Julkänslan börjar att infinna sig och i dag tror jag minsann jag ska baka de första lussebullarna!!!

  Ha en fin dag! Kram Anna

 8. Cissela skriver:

  Åh, jag älskar julmarknader!

 9. Så fint! Vi var på Tivolis i Köpenhamn förra veckan och kollade in julmarknaden där. Helt underbart med ryskt tema detta året!
  Vi julpyntar också alltid till första advent. allt åker fram. Sen är vi ganska snabba med att plocka bort det också, redan gärna direkt efter nyår…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.