Kött

Till min stora glädje, och er också! *utlottning*


Ni vet ju att jag har en stor förkärlek till burkchampinjoner, jag bara älskar dom, speciellt när dom är lite mindre och gärna hela. Champinjoner i skivor som är mörka och sladdriga är inte gott! Många av er läsare har frågat om jag vet om burkchampinjoner av lite bättre kvalité men då har ni fått svaret att jag inte hittat några riktiga favoriter än!

Men NU HAR JAG DE!! 😛 
Äntligen fick burkchampinjonerna lite status!

Aldrig har jag väl blivit så glad över varuprover som för dessa små burkar, tjohooo va glad jag blev! Märket känner ni säkert igen från majskorn på burk; Bonduelle! Champinjonerna är ljus och fina i färgen. Fasta i konsistensen och ingen knasig bismak som vissa kan ha av konservburken! Jag hörde mig för om även ni kunde få prova dessa små läckerbitar; självklart!! 

Jag stekte skivor av ytterfilé, pressade ner en vitlöksklyfta, ringlade över balsamico, en skvätt grädde, salt & peppar och lät puttra ihop på svagvärme tills såsen tjocknat och precis på slutet hällde jag över en liten burk med små, hela champinjoner… Ojoj, så vansinnigt gott!!!

UTLOTTNING! 
Så vi kör en utlottning till alla er champinjontokiga där ute! Tom. torsdag den 3 nov har ni på er!

 • 8st paket med två burkar i varje lottas ut!
 • Det du ska göra är att beskriva i kommentarsfältet; Vad du skulle laga med dom?

123 svar till “Till min stora glädje, och er också! *utlottning*

 1. PERNILLA skriver:

  Jag skulle steka dom i smör med finhackad gul lök lite salt och peppar, servera till en god köttbit 🙂

 2. Bönan skriver:

  Jag skulle haft dem till en god älgstek!

 3. Jannike skriver:

  Jag skulle göra det som står på spisen hemma nu och puttrar, nåt som sambon alltid gör. Har inget direkt namn för det men är iaf köttfärs, lök, dragon, worcestershiresås och champinjoner. Han använder dock frysta skivade vilka ibland blir äckliga, blöta o sega.. Dock så är smaken på rätten mycket god så jag härdar ut, men vore kul att prova något annat märke som kanske blir mycket godare! 🙂

 4. Jimmy skriver:

  Jag skulle använt dom i mammas recept på Chicken ala King. Kyckling, paprika, lök, champinjoner, grädde och en hel massa droppar tabasco.

 5. Nathalie skriver:

  Vi använder det nästan bara i köttfärssås så det får bli de 🙂 Förutom att jag kommer stå och äta upp halva burken innan dem hamnar i maten 😉

 6. Matilda skriver:

  Jag skulle använda dem till t.ex såser och grytor/soppor och till pizza. Sedan kanske någon kycklingrätt;
  kyckling, champinjoner, grädde, purjolök, lite örter, salt & peppar.

 7. Carina skriver:

  Jag gör självklart mammas goda gryta!

  Bryner väl 1 kg högrev i grytbitar. Saltar och pepprar. Lägg i en stilig emaljgryta. Häll på 2 burkar tomatkross, mutti kanske! 🙂 ha i ”20 cm” tomatpure. 2-4 gula lökar i klyftor, några pressade vitlöksklyftor. Krydda med 2 lagerblad. Lock på och koka ett par timmar. På slutet kryddar jag med lite örter, tex timjan, basilika, rosmain eller salvia. Har i 2burkar smaskiga champinjoner och serverar helst dagen efter med roa och en god sallad. Oj vad gitt!!!!

 8. Katarina skriver:

  Jag har nyligen fått en väldigt massa älg kött och skulle vilja göra en väldigt god sås med lite frästa champinjoner i 🙂

 9. Nikki skriver:

  Jag skulle gjort en kycklinggryta med mango chutney och svamp, det är ju bara sååå gott!

  kycklingfilé
  kryddor efter smak (salt & peppar)
  vatten
  kycklingfond
  soja
  margarin
  purjolök
  sambal oelek
  mango chutney
  crème fraiche
  och massor utav svamp

 10. Josefina skriver:

  Jag skulle göra fläskfilé i vitlökssås , en underbar rätt som severas med färsk bandpasta! 🙂

 11. Krusmynta skriver:

  Jag skulle göra en enkel omelett på två ägg, lite grädde eller vatten, några msk riven ost. Sedan en smarrig fyllning av finhackad charlottenlök, små bitar av tomat, de goda små champinjonerna, allt fråses ihop och kryddas med salt, svartpeppar och vitlökspeppar. Lägg fyllningen på omeletten, vik den dubbel, ät och njut!

 12. emmaluu skriver:

  Jag skulle ha dem på en pizza tillsammans med oliver och fetaost!

 13. Jessica skriver:

  Jag skulle ha dom i en härlig mustig höstgryta som fått koka läääänge på spisen – mat när den är som bäst!

 14. Elin A skriver:

  Detta skulle jag ha lagat om jag vann:)

  KYCKLING

  8 kycklingfileer
  6 dl creme fraiche
  2 dl matlagningsgrädde
  2 hg rökt skinka
  1½ dl chilisås
  1 örtagårdens persilja och vitlöksbuljong tärning
  2 dl riven ost
  1 st champinjoner på burk

  Bryn kycklingen i salt och vitpeppar. Lägg sedan i en form. Blanda ihopa dom andra ingredienserna och riv ner buljongtärningen. Häll såsen ovanpå kycklingen och sist på med osten.
  Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter i 200 grader. Servera med ris, sallad och nystekta burkchampinjoner

 15. Camilla skriver:

  De skulle åka ner i lördagsgrytan, dvs Boeuf bourguignon, (mums!)

 16. David Larsson skriver:

  Hej! Jag skulle smörsteka champinjonerna och ha till Älgfärsrollader med pressad potatis, rönnbärsgelé och harricot verts. Perfekt höstmat och speciellt nu när det blir mörkare och man vill ha något vilt och smarrigt!

  Mvh David

 17. aNNA skriver:

  hejsan ..

  tro nopg jag skulle göra en super god champijonstuvning som jag gjorde sista då jag brynte smöret (riktigt smör nu då ) så det blev riktigt brunt innan jag la i mjöl och sen givetvis grädden och lite salt och peppar …jisses vilken skillnad det blev på smaken …såååågott och den kan man ju servera till en god omelett eller f´varför inte en klassiker med ungsgrillad kassler varvad med annanas , svampsåsen och koktpotatis

  Anna

 18. Linda skriver:

  Jag skulle nog ha dom til en god fläskfilégryta som jag serverar med pasta som te x tagliatelle..

 19. SAn skriver:

  Jag skulle göra en stor köttgryta som får stå på spisen lääänge :): Mums, så gott det hade varit tillsammans med lite små champinjoner!

 20. Tess skriver:

  Jag skulle använda dem med en gräddsås som härligt krämig hälls över en mör entrecôte. Det skulle serveras tillsammans med ugnsstekta potatisar och lätt stekta gröna sparrisar.

 21. Krister skriver:

  (Shit, jag glömde trycka sänd igår…. är jag försent ute?) Jag skulle helt klart göra en köttfärssås!

 22. Alexandra Pepin skriver:

  Jag hade stekt dem med lite strimlad parmaskinka, soltorkade tomater och scharlottenlök. Hällt på en skvätt grädde och kanske några droppar tryffelolja.
  Serverat med färsk pasta och så massa god färskriven parmesan på.

  Gourmetmat på 15 minuter !

 23. Ella skriver:

  Hejsan!

  Jag blev så oerhört glad när jag hittade din blogg för cirka två timmar sedan och har legat i soffan sedan dess och lusläst den. =)

  Det känns verkligen superkul att hitta en så läsvärd blogg med fina bilder, underbara recept och tonvis med inspiration! Blev dessutom extraglad när jag såg det här inlägget om champinjoner – jag är nämligen också tokgalen i burkchampinjoner – men det ska vara en fin sort av god kvalitet och inte de sladdriga. Ett annat tips (om man inte hittar Bonduelles) är också LIDL’s champinjoner ”Freshona” i glasburk.

  De finns i olika kategorier, I Wahl och III Wahl, vilket står för första- och andrahandsval. Om du inte har testat förstahandsvalet på glasburk, så testa dem. =) Supergoda!

  Nu ska jag också laga mat till karln, inspirerad av din fina matblogg!

  Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.