Infra chef

Pizza ikväll?


Är ni sugna på pizza till fredagsmyset ikväll? Baka då en hemmagjord för det är absolut GODAST!! Pizzan här ovanför är bakad i vanlig ugn på ett teflongaller och det blir bara sååå bra, så här kommer mina bästa tips för en lyckad fredagspizza, vill du veta hur man INTE ska göra så läs lite längre ner! 😛

PIZZADEG
 
Degen räcker till 2 normalstora pizzor eller 1 plåt, eller 6 små calzone

Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.

TOMATSÅSEN
 

Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk Mutti tomatkross
½ dl rapsolja
½ dl vatten
1 msk tomatpure
2 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop tomatsåsen med stavmixer!

TEFLONGALLER
 
Teflongaller

Finns att köpa på stormarknader för en 50-lapp! 😉 Att grädda pizzan på ett teflongaller för att du får fin frasig botten och värme underifrån utan att den blir hård. Kanterna blir mjuka inuti men frasiga på utsidan och fyllningen gräddas precis lagom! Bättre än pizzasten, vill du läsa mer om mitt test, kika här >>

PIZZASALLAD
 
Pizzasallad :

1/4 vitkålshuvud
en kastrull kokande vatten
2-3 korkar ättika (Perstorps ättika)
3/4 dl solrosolja eller annan matolja
2 msk vatten dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 msk oregano
1 tsk finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Om du lägger vitkålenhuvudet i en stor matkasse så kan du hyvla utan att du får vitkål i hela köket! Lägg sedan all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Skölj sedan under kallt vatten och låt rinna av. Använd en rymlig plastbunke med tätslutande lock till salladen eller en plastpåse. Tillsätt alla ingredienserna, på med locket och skaka om burken/påsen väl. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet : 1 vecka.

 

Och såhär ska ni INTE göra!
Jag gjorde ett par pizzor i onsdagskväll och såg fram emot att prova göra dom i infra chefen!


Ser i alla fall himla mysigt ut! 😉

Jag bakade ut bottnen på ett teflongaller som jag sen la på nedersta gallret i infra chefen. 240 grader ställde jag den på och förvärmde ca 10 min.


Jäste upp, de gjorde den! Men den blev mest gräddad på ovansidan så jag bestämde mig för att lyfta upp den på de översta gallret istället och sänka värmen lite. Det hjälpte inte ett dugg, den blev bränd på ytan men inget hände med bottnen så jag fick lyfta upp den (njae, jag + Nicke + tre stekpsadar) och in i vanliga ugnen med folie över… *suck* Vilken tid de tog, jag som skulle va snabb den här kvällen!


Men jag gav inte upp med den andra bottnen för de. Jag bestämde mig för att förgrädda den i infra chefen i 5-6 minuter och SEN lägga på fyllningen… Då fick jag ju en fin yta ovanpå, men när jag kikade under så var den kladdig. Så jag fick vända på bottnen och förgrädda den sidan också… *dubbelsuck* Sen på med fyllning och ja, pizza blev det ju förvisso, men på tok för krångligt och inte alls lika bra som i vanlig ugn! Så nu vet ni de! Pizza + infra chef = Inte bra!


Till slut blev det två fula pizzor, men de kunde blivit bättre och tagit 15 min, istället för 1½ timme… Nä, kör på vanlig ugn, 225 grader och teflongaller, de blir bäst, så e de bara! 😉

22 svar till “Pizza ikväll?

 1. Sussi Hägg skriver:

  Inte roligt men nu har du ju provat iaf 😉
  Kram o Ha en Trevlig Helg….Sussi

 2. Teflongaller – det har jag helt missat. Måste genast köpa och testa!

 3. Vi kör ”pizzaugnsvärme” när vi bakar pizza, självklar på ditt degrecept! 😉 300 grader på pizzafunktionen i ugnen då blir den perfekt!

 4. Japp pizza blir det i FrökenNilssons kök oxå!
  Dock en LC bakad på bakerix från LCHFbutiken, ska bli intressant o se hur det blir =)

 5. Det ser väldigt lockande ut till fredagsmyset 😉

 6. Christa skriver:

  Du kan alltid lägga ett lager med aluminium folie på botten av glasskålen så att värmen reflekteras upp igen. Jag har inte testat det själv eftersom min pizza blir lika bra i halogen ugnen som i den vanliga ugnen. Kör ofta pizza på 250 grader, men så har jag också den där metall ringen som gör att värmekällan hamnar högre upp.

  Problemet utan den ringen är att tex pizza ser färdig ut på ovansidan medan botten fortfarande är kladdig. Med ringen så gräddas pizza mera jämnt 🙂

 7. Saralito skriver:

  Jag funderar lite på ett sånt där teflongaller, men har en liten fundering. Lägger du det direkt på det vanliga gallret i ugnen eller hur funkar det? Kanske jag som är trög, men jag fattar inte riktigt.

 8. Home of M skriver:

  Ja, pizza får det nog bli här med. Mums!

  Trevlig helg!

 9. Susanne skriver:

  Vilka ljuvligt smarriga pizzor och framförallt väldigt tilltalande för ögat, jättefina.

  Tack för tips om telfongaller.

  Trevlig helg!

 10. One Piece barn skriver:

  Detta blir jättebra. Ska ha pizza imorgon.

 11. kryddburken skriver:

  Christa!
  Tack för tipset med alu.folié. Men en sån där metallring, var köper man de då?

  Saralito!
  Jo, teflongallret är perfekt för du kan kavla ut pizzan på det, använd mkt mjöl på undersidan och sen lyfter du bara in pizzan med teflongallret under in i ugnen på vanliga ungsgallret! Använd en skärbräda så går det smidigt!
  /Linda

 12. åhå, teflongaller säger du, det har jag inte provat med! Jag gör sällan egen pizza, just för att jag aldrig får till bottnen som jag vill. Kanske du just löst mitt problem? din ser ju härlig ut i alla fall <3

 13. Therese skriver:

  Jag köpte faktiskt telfongaller på Ullared efter dina rekommendationer. Det blir bra, men jag tycker faktiskt att pizzaplåtar är det allra bästa. De köpte jag på Lidl för ett bra tag sedan. Fördelen med telfongallret är dock att man kan kavla ut en större pizza istället för att köra två omgångar med pizzaplåtarna.

 14. Anna skriver:

  det här rekomenderas verkligen 🙂 gjorde dessa calzone pizzorna förra helgen och salladen till och så lyckade pizzor har jag aldrig gjort innan, jättegott.

 15. Helena Ljunggren skriver:

  Pizzasten i keramik är kisskass och bör egentligen inte få kallas pizzasten. En riktigt pizzasten är 6 cm (minst) tjock, slipad stenplatta i granit. Nu har jag inte testat teflon men jag tror mig kunna säga att en riktig baksten slår allt utom stenugn med hästlängder 😛

 16. Helena Ljunggren skriver:

  men det ser ordentligt gott ut, så gott att jag åker och köper en pizza, fån stenugn, till kvällsmat 😀

 17. Jannike skriver:

  Jag gjorde en pizza ikväll, dock utan teflongaller då vi inte hittade det på två olika affärer :/ Hur som så gjorde jag på durum vetemjöl och oj vad gott det blev jämfört med vanligt vetemjöl!! Det ska jag göra fler gånger 🙂

 18. Teflongaller måste jag införskaffa! Har iallafall helt nyligen investerat i en pizzaskärare – vilket lyft måste jag säga:-)

 19. Anna skriver:

  håller med, köpte en pizzaskärare billigt på ikea, tänkte att det eg var en sån där onödig pryl som blir liggandes. Men oj vad lätt det går att slica upp pizzan nu 🙂 och nej, någon pizzasten kommer inte införskaffas i mitt hem, tycker det verkar jättebökigt att hålla på med en sån i ugnen. Pizzan blir tillräckligt god på ett teflongaller, tycker jag.

 20. Matskafferiet skriver:

  Såg gott ut. Testade med en riktig baksten för någon månad sen men det är ju rätt bökigt att trixa med den. Det blev dock en härligt krispig botten.

 21. sara skriver:

  såg MYCKET gott ut 🙂

 22. KarinW skriver:

  Ska testa din deg nästa gång (eller när libabröden är slut)teflongaller har jag aldrig sett ens men det borde väl finnas i närmsta stad. Du ligger många steg före mig Linda som börjat tänka jul alla redan men men snart är vi där.
  Ha en bra vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.