Billigt

Kladdkakemuffins


Söndagsfika med kylskåpskalla, kladdkakemuffins, löst vispad grädde och ett stort glas iskall mjölk? Va sägs om de? 😉 Dessa provade jag att baka i infra chefen, å det gick ju alldeles strålande! Receptet är det vanliga som jag alltid använder.

12 st muffins i silikonformar
(silkonformarna har ungefär samma storlek som klassiska bullformar i papper)
Det här behöver du :
2 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram rumsvarmt/mjukt smör

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop vetemjöl med kakaon, vaniljsockret och saltet. Vänd ner i smeten och rör om. Tillsätt smöret. Blanda till en slät smet. Fyll upp muffinsformar till 3/4. Grädda i 175 grader 12-14 min, absolut inte mer om du vill ha dom kladdiga. (Placera formarna på en vanlig ugnsplåt) Ta ut ur ugnen. Täck muffinsarna med plastfolié och låt dom svalna i kylskåpet så blir dom sådär perfekt kladdiga som man vill ha dom! Servera som dom är eller med lite vispad grädde.


I Infra chefen lät jag dom gräddas i 18 min på 150 grader, var lite osäker på hur silikonformarna tålde värmen, men de gick bra! 12 st fick plats. Ytan blev len och torr istället för fuktig och sockrig. Smaken precis lika som bakade i vanlig ugn! Tunga och kladdiga! 😉


Tja, inte så tokigt ju!! Efter kladdkakemuffinsen dök en kyckling ner i halogenugnen, mer om den en annan gång! 😛

18 svar till “Kladdkakemuffins

  1. Emelie skriver:

    Hej!

    Kan man använda detta recept i en vanlig stor plåt också?! Blev nämligen ruskigt sugen på kladdkaka men jag har inga småformar 🙁

    Tack på förhand! =)

  2. kryddburken skriver:

    Snarare en sockerkaksform är en stor plåt, om du inte dubblar receptet förstås! 🙂
    /Linda

  3. Smarrigt! Har varit sugen på just kladdkakemuffins hela helgen. Får nog baka i veckan.

  4. Jenny skriver:

    Det ser ju riktigt smarrigt ut. Vet du var dom köpte Infra chef;en ifrån?

  5. Bags skriver:

    Men muuuums!
    Underbara små formar. Kul när det är lite färg.
    Mysig blogg, så himla mycket gott!

  6. Fina formar, man kanske ska testa silikonformar?!
    Ha en härlig vecka:-)

  7. Mmm, de ser väldigt goda ut, men din beskrivning gör dem nästan oemotståndliga! Mmm,kylskåpskalla kladdkakemuffins och mjölk – rena drömmen <3

  8. Mats skriver:

    Goda och mättande kan man tro! 🙂

  9. Fridas kök skriver:

    Mums! Älskar kladdkaka! Men av någon anledningen så är det sällan dem blir bra när jag gör dem, har dem alltid inne för länge. Och en torr kladdkaka är inget vidare…

  10. kryddburken skriver:

    Infra chefen kan ibland ”fyndas” på Netto” för ca 350kr.
    Elkedjan borde ha dom också. Märket heter ”prolectix infra chef”. Kanske går att fynda över nätet också?
    /Linda

  11. Lina skriver:

    Mums! Alla ska jämt ha löst vispad/lättvispad grädde, jag tycker bättre om när den är fast vispad 🙂

  12. Bella skriver:

    Oj vad goda de där såg ut! Blir nog att testa göra liknande inom kort 😉

  13. sara skriver:

    ååh vad gott det där såg ut!

  14. ellen skriver:

    jag använder alltid ditt recept då jag ska göra kladdkakemuffins! de blir alltid helt magiska! 😀 så tack för ett toppen-recept & en bra blogg!

  15. Bakspecialisten skriver:

    Jäädrans va gött det ser ut! 🙂

  16. Paula skriver:

    Googlade kladdkakemuffins för att baka med barnen ikväll och hittade ditt recept. Smakade precis… Klart godaste kladdmuffins jag nånsin bakat. Supertack! 🙂

  17. Sofia skriver:

    Hur gör man för att undvika en ”hård yta” på muffins/cupcakes? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.