Blogg-info

TV-debuten avklarad!


Då var det gjort! Jag som i alla år sagt att jag aaaaldrig ska vara med i TV… Nu e de kört! Färdigt, klippt, och ingen återvändo! Karin & Ronny från SVT, smålandsnytt har varit här idag i 3 timmar och filmat för ett litet klipp som kommer att sändas på fredag kl. 19:15. För er som inte är smålandsbor, ni kan se klippet på http://svtplay.se/ och därefter smålandsnytt och klippet ligger uppe ett år…

Måste säga att det var otroligt roligt att hålla på med detta, det kommer inte bli nån vana, tro mig men det var faktiskt riktigt skoj! 😛 Och min nervositet innan var totalt överladdad, men nu är det gjort och det gick BRA. Med så proffsigt folk att jobba med gick det som en dans. När dom hade åkt undrade jag vad det varit jag egentligen var så nervös för???!! Hmm…

Vi pratade lite om skördefest, öland, mat, kryddburken mm. Ronny filmade ALLT och var riktigt skicklig med ljussättning och detaljer, hur imponerade som helst! Karin stod för intervjun och pratet, hur go och mysig som helst och jag kände mig lugn med henne, fast det kanske inte syns i TV sen ändå… 😉

Det starka skenet i bakgrunden på denna bild är inte ett helgon som uppenbarar sig utan en helt vanlig fotolampa till filminspelning! En VARM fotolampa skall tilläggas! 😉

Nu mina vänner ska jag bara njuta av att INTE vänta, INTE vara nervös och INTE ha tusen saker i huvudet, utan njuta av skördefesten i dagarna fyra!

Jo, just det… Lagade ju lite mat också… 😉 En 3-rätters som passar bra in i skördetider som nu!
Såhär ser menyn ut och recepten kommer snart på kryddburken!

Förrätt : 
Hembakat knäckebröd med smak av enbär & honung
Öländsk korv & ost med hemkärnat smör & flingsalt

Varmrätt : 
Långlagad, vinmarinerad rådjursstek, kantarellsky, rotfrukter & honungsrostade pumpakärnor

Dessert : 
Pumpapaj med färskostkräm smaksatt med citron & vanilj samt hösthallon på toppen   


Filmkameran förbereds…


Dessa bilder hittade jag i min kamera då jag blev filmad då jag själv fotograferade… Minns knappt själv vad det var jag fotade för något… 😛


Rådjursstekten…


Ölandsosten och det hemkärnade smöret i bakgrunden…


Vårt Öjkroken…Ronny & Karin från SVT. Tack för idag! Ni är bara sååå bäst, proffsiga och gjorde min dag fullständigt galen & kul på alla sätt och vis! Och tack för att ni var NI, annars hade inte jag kunnat vara JAG…


Och TACK till DIG som läser, just DU är en av alla mina underbara kryddburken-läsare! Utan dig hade jag nog fasiken inte vågat… 😉 Tack för alla peppande ord, både här på bloggen, på mail och facebook. Stor kram!


Och tack till min underbara familj som står ut med mitt ”berg-o-dal-bana-humör” så fort jag blir stressad och mina intensiva ambitioner till höger o vänster som lätt har en tendens att ta överhand… Jag älskar er över allt annat!! 

32 svar till “TV-debuten avklarad!

 1. Annica Lundgren skriver:

  åhhhhhhhhhhhh va kul att det gick bra men det visste vi nog alla som följer dig här att det skulle, det Norrländska lugnet när det väl gäller, kommmer att kolla svt på fredag..skall bli så kul…
  kramar Annica i södertälje

 2. Frida skriver:

  ooh, får jag kolla på fredag då! Synd man inte kan kolla det direkt..

 3. Oj så spännande! 🙂 Maten ser fantastisk ut!

 4. Martina skriver:

  Oj, vilken kul grej att vara med om! Jag ska kika in det på webben 🙂

 5. zarah_81 skriver:

  guuuuuuddd vad glad och stolt jag blir, du fötjänar allt det goda Linda!! du är sååååå bra så bra!!! fina människa!

  all lycka hoppas jag dig och din familj!!

  nu kan jag inte bärga mig tills jag ser klippet!

 6. Wow, vad kul! Självklart skall jag titta på klippet 🙂

  Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till http://www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/

  Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det 🙂

  För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

  Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg 🙂

 7. SAn skriver:

  Gud vad roligt!! Hoppas du hade en superduperkul dag. Vilket roligt minne du kommer ha med dig och erfarenhet för den delen också! 🙂 Kram

 8. Anna/Frostrosor skriver:

  Oj så spännande, ser framemot fredag då! Och grattis till fina uppmärksamheten! Så roligt att du, din blogg och maten blev uppmärksammade på detta fantastiska sätt, som tv-tittare får ta del av!

 9. Haha, jag som nyss läste ditt gamla inlägg! Klart vi läser din blogg, du är ju så härlig och har alltid massa fantastiska recept att bjuda på! Som pumpapaj <3 Ska bli jättespännande att se hur det blev på fredag, ska absolut passa TVn 😉

 10. Annika i Västerås skriver:

  Grattis till Tv-debuten 🙂 då är det bara att ställa upp i halv åtta 😉 Klart att vi följer din blogg. Du är bäst Linda glöm aldrig det. Kram

 11. kajomida skriver:

  Vad kul! Hoppas jag kan titta på klippet på http://svtplay.se/ härifrån Tyskland också men det borde väl gå.

  Och att höra dej och se dej röra på dej, alltså inte bara ha ljudlösa kort framför sig kommer att vara mycket roligt!

  Och Öjkroken, öj, öj, öj, vad vackert det ser ut 😉

 12. Mats skriver:

  Det ska bli kul att se dig på tv, fast du gör dig ju bäst i verkligheten! 🙂

 13. Ann-Sofi skriver:

  Då ska jag sitta bänkad framför tv;n. Äntligen ett inslag som inte handlar om våra tråkiga politiker här i krokarna!/ Ann-Sofi i Hultsfred

 14. Helena skriver:

  Så himla roligt! Grattis!
  Ser fram emot o se på tv…eller webben.!

  Och maten ser fantastisk ut!

 15. Anna J skriver:

  Men så kul! Det ska jag spana efter på SVT play. Det ser så fint ut på de bilder där du pyntat inför skördefesten. Skulle verkligen vilja besöka Öland under denna perioden.

 16. How nerve racking. I am sure you did just fine. What a path this opportunity will lead you down.

 17. Fröken Dill skriver:

  GRATTIS!!!!
  Spännande, ska definitivt kolla på svt.play.
  Hälsar fröken Dill

 18. Vad roligt! Ska absolut surfa in på play o kolla. Njut av underbara höst- och skördefestdagar!!

 19. sara skriver:

  gud vad roligt!! ska bli spännande 🙂

 20. Viola skriver:

  Grattis, grattis, grattis 🙂 Du är så duktigt, nu är det bara att njuta kvar! Jag lovar att surfa in och kolla på dig på svt.se. Många kramar!

 21. catrin skriver:

  Grattis till TV debuten ,Ska absolut försöka få in smålandsnytt här i östergötland. Har följt din blogg ett tag o du lagar fantasktisk mat.. Tittar var dag på Mitt Kök som nu är på öland under skörde festen. Skulle verkligen velat åka dit men får väll försöka ett annat år. Ha en skön höst dag!

 22. Emmy skriver:

  Åh, vad roligt! Ska kika in filmen med dig!
  Jag hade också besök av lokalnyheterna för någon vecka sedan för att de ville prata med en av finalisterna i ÅHK. Vansinnigt pirrigt. Fast jag behövde inte laga någon mat… Din meny låter ljuvlig.

 23. Lisa skriver:

  Vad kul! Det gjorde du säkerligen galant. Ska definitivt kolla imorrn 🙂

 24. men så kul, det måste jag bara kika på

 25. Sandra skriver:

  Åhhh vad roligt och grattis 😀 Ska bli roligt att se !! 😀

 26. MaxMamma skriver:

  Grattis till TV-debuten, hoppas det blir fler. Jag ska verkligen titta, men det får bli på nätet.

 27. Maria skriver:

  Hej Kryddburken! vad roligt med tv, grattis!! Bra att du tipsade om svt play för jag har inte svensk tv. Jag hamnade av en slump på din (gamla) blogg då jag googlade ”pizzasallad” för länge sen och sen dess går jag alltid in här med jämna mellanrum. Din blogg, recept och dina bilder är så inspirerande och trevlig! Jag hoppas du kommer ha ork att fortsätta med detta länge!

 28. Anna skriver:

  Fina, fina du!

  😀

  Så otroligt roligt!

  Grattis!

  // Kram

 29. Lisa skriver:

  Det gjorde du bra! Kul att få se nån man följt så länge i ”verkligheten”.. Och maten såg lika god ut i rörliga bilder!

 30. Eva N skriver:

  Jag har tittat på dig via svt.play nu och du gjorde det bra!! Kul att få se dig efter att ha följt din blogg ett bra tag! 🙂
  Du har alltid så fina & färgglada bilder på din mat tycker jag.

 31. Nina skriver:

  Jättekul att se klippet, synd att jag missade att se det direkt.
  Och maten ser gudomlig ut..

 32. Anna skriver:

  Det var kanon Linda! Maten ser helt ljuvlig ut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.