Hallonrutor med marshmallow fluff glasyr


Vill ni ha ett riktigt sött, fluffigt och somrigt recept på kaka i långpanna med sommarens söta bär, då ska ni fortsätta läsa! 😛 Detta är något för alla gottegrisar där ute, en riktig karamell på fikabordet!! Kakan är en enkel långpanna med hallonrutor, glasyren är något i en klass för sig med marshmallows fluff och ännu mera hallon! Bären kan du självklart byta ut mot de du själv gillar bäst.

Och även om det nu finns mängder med färska hallon, blåbär och jordgubbar så har jag valt att baka på frysta bär endast för att ge er ett recept som kan bakas året runt! Det är stor skillnad att baka med färska eller frysta bär då dom frysta saftar av sig mer och blir mer rinnigare i konsistensen.

ca 25 rutor
Det här behöver du :
3 ägg
3 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
4 dl frysta hallon

GÖR SÅHÄR :

Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken. Rör till en slät smet. Häll smeten i långpanna (30*40 cm) med bakplåtspapper. Lägg de frysta hallonen uppepå och grädda i 25-30 min i 175 grader.  Låt kakan svalna något innan du brer på glasyren.

Marshmallow fluff glasyr med hallon :
150 gram rumsvarmt smör
5 dl florsocker
3 msk marsanpulver
1 burk marshmallow fluff (213 gram)
3 dl frysta hallon

GÖR SÅHÄR :
Vispa smör, florsocker och marsanpulver med elvisp så det blir vitt och luftigt. Rör ner marshmallow fluff och hallonen. De får gärna ha tinat något innan de rörs ner, häll bort saften om de blivit för vattniga. Blanda glasyren lite slarvigt och bred ut på kakan. Skär i rutor och servera!


Kakan ska nu gräddas!


Låt kakan svalna innan du brer på glasyren.


En burk marshmallow fluff, finns i de flesta mataffärer och även med olika smaksättningar.


En riktigt somrig kalaskaka! 😛

Print Friendly

22 reaktion på “Hallonrutor med marshmallow fluff glasyr

 1. Linda! Herregud så snyggt!!! OCH gottigt det där såg ut! =)
  Måste till affären idag o leta ”fluff”!!!

  Kram från ett regningt Ronneby…

 2. Pingback: Hallonrutor med marshmallow fluff glasyr « Kryddburken.se « Kia bloggar

 3. åhhh jag som precis köpt massa hallon… supergoda.. nu blir det en tur till affären igen.. ska ju baka å imponera på svägerskan… :-)

 4. Jag som tagit upp hallon och tänkte göra något sött……men det skulle vara närmare till affären…orkar inte åka och handla någon fluff. Jag måste bara säga att du bor på en fantastisk ö, hjälp vad fint det är! Vi hade en härlig vecka på Böda och bara tog det lugnt, åkte inte ens in till Borgholm!
  Ha det fint och njut av sommaren!

 5. Halloj! ser ju supergott ut! Måste provas….Men går den att frysas??? Ha en skön helg!!!

 6. Har precis plockat ca en halv dl hallon från vilda buskar. Detta verkar vara en übergod hallonkaka och får väl förska mig på den:)
  Pernilla i Mästerkocken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>