Restaurangbesök

Godaste KebaBBen finns här…


Nog är det väl så att vissa dagar lockar den färdiga snabbmaten mer än att ställa sig vid spisen i tryckande värme. Idag har vi dessutom vandrat runt på marknaden i Algutsrum i ett par timmar bland en miljon andra som ville dit och trängas och svettas i åskvärmen!

Och har man ändå ärenden att göra på andra sidan bron kan man då likaväl stanna till vid Kebabben (Japp, dom stavar med 2 b:n) på Larmgatan i Kalmar, för man blir aldrig besviken. Det är inte ens i närheten av snabbmat som McDonalds, Max, eller BurgerKing, detta är finfin snabbmat från ett fräscht kök med extra allt! Där finns sallader i massor, krispig nyskuren lök, stort urval av tillbehör och en kebab som slår alla andra kebab-ställen på fingrarna. De ni! Tunna, tunna remsor med massor av härlig tomatås, och tillbehörssåserna i olika styrkor är svåra att efterlikna! Så in i bombens gott med en kryddig sallad när orken tagit helt slut! Å mätt blir man, det är rejäla portioner, inget som snålas med och som grädde på moset så tror jag ta mig tusan dom har Kalmars trevligaste personal också! Alltid glada, tillmötesgående och servicemind nummer ett!

Såna här ställen finns inte många av och då har jag varit grymt kritisk men hittar inget att klaga på ändå! Vill man äta på plats är utrymmet dock begränsat men som ”ta-med-sig-mat” och parkera sig i gräset framför Kalmar slott som utsikt så blir det toppbetyg för den lilla Kebab-restaurangen på Larmgatan i Kalmar!!


Kebabben.se (Ni får ursäkta bildkvalitén här då jag bara hade iPhonen med mig in)


Inte alls tokig utsikt att vila ögonen på när batterierna laddas!


Just såna här bilder på slott är himla kul att leka lite med i Photoshop! Ångrar ju såklart lite att jag inte hade ”stora” kameran med mig men iPhonen funkar helt okej i dagsljus ändå, även om man vill trolla fram en hemsk natt… 😉

8 svar till “Godaste KebaBBen finns här…

 1. Åh vilket sammanträffande! Jag är i Kalmar ofta då min mamma jobbar där och har ätit på många olika ställen, men aldrig kebabben (hur kan man stava det så?!!). Innan i torsdags, då jag tog mod till mig och gick in för att beställa en sallad. Och vilken sallad jag fick! Full av mumsigheter som fetaost, soltorkade tomater, oliver, och pasta, dessutom nog med sallad för att mätta ett helt hushåll! (ja, eller mig då). Kul att du rekommenderar dem, då kanske fler får upp ögonen för dem =D

 2. TAck för ett kanontips!!
  Bra kebab är inte alltid lätt att hitta =)
  får nog bli en tur över bron när vi är i lilla stugan på Eriksöre camping i sommar =)

 3. L8 skriver:

  Jaha då får jag väl lämna Alby en stund och besöka Hansastaden. Är inte tokig i kebab men det låter så gott så jag måste testa….

 4. Ulla Göthe Sarås skriver:

  Jag röstar på tårta nr. 25. Ljuvlig!!!

 5. Martina skriver:

  Riktigt god snabbmat är ju kanongott! Men har man otur så får man rena skiten 😉

 6. Mia skriver:

  Det ser riktigt gott ut!
  Kanske ska göra en kebabsallad till lunch imorgon… Tack för tipset!

  Kram Mia

 7. Vilken häftig bild du gjort, så imponerande!

 8. foodandlove skriver:

  vad rolgit med sådana här tips!
  jag ska till öland om någon vecka så ska verkligen se till att göra ett besök på kebabben i kalmar då 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.