Billigt

Bröd i stekpanna


Brödlös en söndagmorgon! Hade man varit klok nog hade man förberett en kalljäst frall-deg redan igårkväll, men de var jag visst inte… Så de fick bli stekpannebröd som är sååå gott och de höll resten av familjen också med om! Vi tog oss en rejäl sovmorgon idag och bara låg och myste i sängen hela gänget, så jag smög upp och rörde ihop degen och kröp ner och la mig en stund till så den fick jäsa en halvtimme! Stekpannebröd är smidigt för ingredienserna finns alltid hemma! Vatten, mjöl och torrjäst! Sirap och olja är ett plus, i extremt nödfall så går det utan! Dessa bröd blir supergoda, lite sega och rykande varma med smör som smälter under en god grevéost kunde de inte blivit en bättre frukost… Söndagsmorgonen räddad! 😉

6 st
Det här behöver du : 
5 dl vetemjöl eller rågsikt
2 tsk torrjäst *
2½ dl vatten
2 msk sirap
1 msk olja
½ tsk salt + 2-3 dl mjöl till utbakning

GÖR SÅHÄR :
Häll upp mjölet i en bunke och tillsätt torrjästen. Värm vattnet i micron så de blir lite varmare än fingervarmt, minst 42 grader för att torrjästen ska jäsa. Slå på vattnet och rör kraftigt med en träslev. Tillsätt sirapen och oljan och rör kraftigt. Degen ska vara ganska lös. Lägg en bakduk över skålen och låt jäsa ca 30 min. Tillsätt sen saltet och mer mjöl, lite i taget och arbeta ihop till en smidigt deg på bakbord. Dela degen i sex delar. Kavla ut med kruskavel och och stek i torr stekpanna på medelvärme. Har du för hög värme blir dom lätt brända och inte lika jämnt gräddade. Skaka stekpannan då och då. Slå in bröden i en kökshandduk tills det är dags att äta! Kan värmas på i micron precis före servering.

* Använder du färsk jäst kör du på 37 grader och löser ut jästen i vattnet och sen i med mjölet. 
 

18 svar till “Bröd i stekpanna

 1. Det är riktig lyx det, nybakt bröd på morgonen. Bra tips om man inte är förberedd 😉

 2. Slickepotten skriver:

  Guuud vad gott!
  Jag bara älskar ”pannbröd”, brukar också göra ett liknande bröd när man inser att man är brödlös 🙂

  Skön kväll!

 3. Stekpannebröd är så gott, måste ta och göra det någon helgmorgon

 4. Victoria skriver:

  Låter sjukt gott!!! Måste testas;)
  Ha en fin kväll!
  //Victoria http://www.victoriasprovkök.se

 5. Alexandra skriver:

  Alla ni som läser detta och är skeptiska – PROVA! Pannbröd är vansinnigt gott, det kan jag intyga! 🙂

 6. Sandra skriver:

  vad gott det låter! Bra att du har recepten:)

 7. Linnéa i USA skriver:

  ohhh nu skulle jag nästan kunna börja gråta av lycka!! Det här är PRECIS vad jag behöver. Bor i USA och här finns bara torrjäst och ugnarna är helt värdelösa med både uppe och nedervärme och ingen fläkt, allt blir ojämt och halvbränt vs inte alls färdigt. Jag drömmer om bröd om nätterna för här finns inget gott bröd alls och nu har du lindrat mina plåååågor! TACK TACK TACK!

 8. Spanaren skriver:

  Tack för recept/ kram

 9. Marie skriver:

  Det låter som om det var bra att ni hade slut på bröd detta ska jag absolut prova. Snart kan vi ha en krydburken vecka så många goda recept har vi provat från dig kram marie

 10. Maria skriver:

  Pannbröd är toppen. Mjölmängden kan man dela upp om man vill med lika delar vetemjöl, havregryn och råg eller graham det blir också mycket bra.
  Även en liten smörklick och en nypa salt och lite brödkryddor i degen kan vara mycket gott. Pannbröd är så bra för man kan blanda lite som man vill och det blir alltid bra resultat. Även frysa går utmärkt.

 11. åhå, din beskrivning av bröden som sa ”sega och rykande varma…” gjorde mig så fruktansvärt sugen på de här bröden! Jag riktigt ser det smältande smöret framför mig 😉 Låter toppen!

 12. Marion skriver:

  Dessa goda tunnbröd ska bakas här ikväll. Jag bakade liknande för ganska många år sedan, på spisplattorna, men det har man ju inte längre. Hade nog brödkryddor i då men det klarar jag mig utan numera! Tack för Din superfina och inspirerande blogg. Jag titta in här minst en gång varje dag och finns det inget nytt blir jag besviken men desto gladare när det kommit nya fina bilder och recept.

 13. Filippa H. skriver:

  Åh gud vad gott det ser ut! Min syster hade en period för några år sedan då hon bokstavligt talat var helt besatt av att göra bröd i stekpanna, haha. Nu är det dock ett tag sedan jag åt sådant bröd sist, men du fick mig väldigt inspirerad till att tillaga det snart igen, så det dröjer nog inte länge innnan jag bakat upp ett gäng.

 14. Fröken Dill skriver:

  Vilket smart tips på snabbröd! Stort tack,
  från fröken Dill

 15. Nikki skriver:

  Stekpannas bröd är jätte gått lätt att göra som indiskt chappati tack från indiskt flicka

 16. Nikki skriver:

  Jag har gjurt bröd idag min man tyckte om det vi åt brödet marmelad på och ost

 17. sandra skriver:

  Åhh hittade detta recept idag och jag har precis gjort det. Så nu är det och jäser så får vi se hur den blir. hoppas den är like god som jag tror att den är 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.