Färs

Kryddburkens Ölands-burgare


När det gäller färs och biffar över öppen eld så står maken högt i kurs här hemma! Han gör alltid receptet och har alltid gjort, för han är en riktigt hejjare på att få till dom sådär supergoda som bara han kan! Så på färs-fronten känner jag att jag måste knappa igen lite nu, hehe… Så nu har jag komponerat dom grymmaste Ölands-burgarna ni kan tänka er! Hamburgerdressingen gör du enkelt själv, en majonäsbaserad sådan som är riktigt god och överträffar lätt alla e-nummer på flaska o tub!

Snabbmat är riktigt gott när det få ta lång tid, så är det bara! Lägg omsorg på färsen, tillbehören och upplägget, jag lovar ni kommer bli burger-king i kvarteret där ni bor! 😉

Fördelen med att BJUDA på hamburgare en grillkväll är att du kan förbereda alla tillbehör på ett litet buffébord. Sallad, tomatskivor, gurka, jalapeno i skålar och på fat. Skiva upp osten och lägg i en ostkupa, dressing i en skål, senap, ketchup i flaskor och bröd, korgar/servetter vid sidan om! Och på grillen finns bara burgarna som var och en kan komma och hämta i sitt hamburgerbröd! Enklare och mer smidigt kan de inte bli! Dessutom får alla ta de dom vill ha och komponera sin egen specialare med tillbehör!  

Ni som inte visste de, så serverade vi just hamburgare på vårt bröllop, direkt från grillen! 😉 Det var verkligen uppskattat! Menyn i sin helhet bestod av välkomstdrink och nachochips med dipp. Huvudrätten med grillade hamburgare, kryddig klyftpotatis, BBQ-dressing och tillbehör och till dessert; amerikanska jordnötssnittar! Därefter bröllopstårta i form av USA-flaggan! Ja, vi är som vi är, men de är skönt att inte va som alla andra med ankleverpaté, vita linneservetter och silverbestick! 😉 Apropå bröllop så firar gubben och jag snart 5-årig sådan vilket i år blir TRÄbröllop den 27:e maj! Inte illa!

4 STORA burgare
800 gram nötfärs
1 ägg
1½ dl vatten
1 msk D´Elidas chilisås – ett måste! 😉
1 msk dijonsenap
1½ msk Tony Chachere´s grillkrydda
2 tsk persilja (torkad)
1 tsk grovmalen svartpeppar

”Pålägg”
Dressing
Sallat
Cheddarost (dubla skivor)
Rå lök
Tomat
Green jalapeno
Johnnys Senap / Mutti Ketchup


Burgarna på grillen, och vi provade teflongallret vilket funkade kanon!!


Börja bygga… 😛


Hemmagjord hamburgerdressing, till receptet >>


Sådärja! Och godast smakar det förstås ute i skogen på en stubbe framför en sprakande eld i solnedgång… 😛

Nilsson´s tips för hamburger-ätning utomhus : Sitt på en stubbe, brett isär med benen, luta dig framåt, ta ett ”grabba-tag” om hamburgaren och ÄT!! Spill, slabba o grylla så mycket de behövs, de gör ingenting! 😉
 


Sen måste jag ju tipsa er om en helt extraodrinär blogg, nämligen Hamburgare.org!
Där finns ALLT och lite till om bästa burgarna, hembakade hamburgerbröden, tillbehör, å såklart milkshakes! En renodlad hamburgerblogg för den riktigt inbitne! 😛

16 svar till “Kryddburkens Ölands-burgare

 1. Hemburgare är verkligen hur mycket godare än köpeburgare som helst! Vilken häftig bröllopsmeny ni hade, så härligt befriande från alla traditioner och måsten (även om alla får göra som det passar dom bäst)!
  Vi firade vår 5åriga bröllopsdag igår, trä här också. Var väl inte så värst traditionella när vi slog våra påsar samman heller… bröllopet skedde i all hemlighet på Sturups flygplats och direkt efteråt flög vi iväg till Turkiet! Annorlunda men ack så himla underbart:) Överraskningsfester när vi kommit hem blev pricken över i!

 2. Stefan skriver:

  Oj, de där såg helt underbara ut! Häftigt med hamburgare på bröllopsmenyn också!

  Kul att du gillar bloggen 😀

 3. Så supergott det ser ut, måste testa receptet på hamburgaren och vilken härlig bröllopsmeny, helt i min smak 🙂

 4. De ser ljuvliga ut. Man skall absolut göra egna hamburgare!!

 5. Maggan skriver:

  mums vilka goda hamburgare 🙂

 6. Marie skriver:

  Jag och min man hade smörgåstårtor på vårt bröllop samt burek och sirnica tillsammans med torkat oxkött och en jättegod rökt korv. Så underbart gott 🙂 Alla gäster var supernöjda och åt så det stod härliga till!

 7. STYLE CRUSH skriver:

  ÅH vad det ser gott ut! 🙂

 8. Elisabeth skriver:

  Nu blev jag hungrig 😀

 9. Dikesgrisen skriver:

  DU! Gjorde dessa underverk idag till lunch!
  Vilket hallelujamoment!
  Ska snart baka pavlovatårtan, bara jag kommer ur paltkoman!!!
  Kram!

 10. Karin skriver:

  Wow, vilket mästerverk till burgare! Den ser riktigt smaskig ut 🙂

 11. Hemmaburgare är helt klart godast!! Och om man grillar dem är det ju snäppet bättre!!

 12. Delikata Recept skriver:

  Hemlagad hamburgare är en storfavorit i mitt hem 🙂
  Och egen dressing är alltid ett måste. Det är ju så enkelt och smakar bättre dessutom.

 13. Diana skriver:

  hmmm gillar bröllopsmenyn…
  helt i min stil….

 14. Matilda skriver:

  oooh vilka färger, vilka bilder !! helt underbart 😀

 15. David skriver:

  Mycket fint, men är du rädd för e-nummer så borde du nog inte titta på innehållsförteckningen för cheddar…”osten”(sic)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.